תינוק בן 7 חודשים שמסרב פתאום לתמ"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 7 חודשים שמסרב פתאום לתמ"ל
    שירי
    08/01/2011

הי,
    בני הקטן יהיה בן 7 חודשים ב-11/01/. הוא כבר אוכל אוכל מוצק מגיל 4 חודשים, התחלנו עם טעימות ראינו כי טוב והמשכנו.
    עד לפני שבוע/שבועיים התזונה שלו היתה מורכבת מ:
    כשהיה קם בקבוק סימילאק 240 CC (לא תמיד מסיים הכל), אחר כך ארוחה הבאה היה אוכל מנת פירות, אחריה ארוחה הבאה בקבוק 240 CC גם לא היה מסיים תמיד הכל, ארוחה הבאה ירקות/ירקות+עוף טחון. ולבסוף בערב לפני השינה בקבוק סימילאק+מעט דייסה.
    הבעייה התחילה לפני כשבוע/שבועיים שהוא פתאום התחיל לסרב לבקבוק הסימילאק שלו. הוא אוכל אולי 60 CC וזהו מעדיף לאכול רק את המוצקים הבעיה היא שבטיפת חלב אמרו לנו שהוא צריך לפחות 3בקבוקים ביום וכיום אם זה מגיע לאחד אני יכולה להגיד תודה.
    האם זו תופעה מוכרת? מתינוק חייכן ורגוע הוא פתאום התחיל להיות יותר עצבני ובוכה הרבה ורוצה רק ידיים. אני ממש לא יודעת מה הסיבה שהוא פתאום הפסיק לאהוב את הסימילאק.
    מה עושים עכשיו? הרי תינוק בגילו צריך את התמ"ל כדי להשלים את כמות הקלוריות והוויטמינים היומית שלו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתיע לציין שמבחינת גובה ומשקל הוא

שירי
    08/01/2011

נמצא באחוזון 50 ומתפתח בצורה נהדרת. הוא עשה חיסון של גיל חצי שנה לפני יומיים אך אני חייבת לציין שהבעיה התחילה עוד לפני החיסון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 7 חודשים שמסרב פתאום לתמ"ל - תגובה

נורית קליפר
    09/01/2011

הי שירי,

כל עוד קצב העלייה במשקל וההתפתחות שלו לא נפגעים, אז אין סיבהלדאגה. יש תקופות שיש ירידה בכמויות המזון/תמ"ל והן נורמליות. אך חשוב לעקוב, אם זה יימשך וגם התנהגותו תהייה לא רגועה כפי שתארת, כדאי להתייעץ עם רופא. זה יכול להיות אפילו קשור לצמיחת שיניים.....אבל תמיד כדאי לבדוק.
    זכרי שתינוק בריא, בדר"כ בעל מנגנון רעב ושובע בריאים ויודע לווסת לעצמו את כמויות המזון הדרושות לו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודב רבה על תשובתך יש לי תוספת קטנה

שירי
    09/01/2011

את המזון המוצק הוא אוכל ללא כל בעיה, כך שלא נראה לי שיש לו בעיה בתאבון, הבעיה היא ספציפית עם התמ"ל. אני כל כך רוצה להימנע מלקחת אותו לרופא בגלל ריבוי הפניות עכשיו בשל שפעת החזירים ודומיה... ממש מוזר לי שפתאום הוא החליט שהוא לא רוצה יותר תמ"ל אלא רק אוכל של "גדולים". אני אתן לזה מספר ימים נוספים בשאיפה שזה ישתנה, אולי באמת צומחת לו שן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו