הנקה בלבד תינוק בן 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה בלבד תינוק בן 8 חודשים
    חנה
    12/01/2011

שלום,
    בני בן 8 חודשים החל לטעום מוצקים בגיל 5.5 חודשים אך לא התלהב. לאחר שהוא החל לבקר במעון הוא התחיל לאכול מרק טחון ובחודש האחרון אף מזון סמיך (כמו פסטה/קוסקוס כמובן טחון). מהיום שניסיתי ועד היום הוא לא מוכן להכניס לפיו פירות.

ניסתי בכל הדרכים, תערובות שונות (שילוב של פירות ו/או עם בסקוויט וכו'- הוא לא מוכן לטעום אפילו. לפני כחודש הוא חלה באסטמה, דלקת אוזניים, נזלת שיעול וכו' ומאז הוא אפילו לא מוכן להכניס לפיו מרק טחון.

הוא רק יונק. (שאיבות שאני משאירה ולעיתים מטרנה 120 מ"ל פעם עד פעמיים ביממה).
    לגבי המשקל- תקין לגילו.
    השאלה שלי לא ברור לי מדוע הוא מסרב בכל תוקף לנסות מזון? האם הנקה בלבד מספיקה בגילו? האם עליי לפנות לעזרה מקצועית ואם כן למי? מה עליי לעשות כדי שיתחיל לאכול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הנקה בלבד תינוק בן 8 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    13/01/2011

לשאלתך, בגיל זה כבר לא מספיקה הנקה /תמ"ל בלבד ויש צורך בתוספת מזון. מה גם שהמטרה היא שהתינוק יפתח מיומנויות אכילה ויעבור בהדרגה לאכול מזון מוצק רגיל. במיקרים רבים, מחלה משפיעה על התאבון וגורמת לכך שהילד מסרב לאכול . לפעמים גם צורת ההאכלה משפיעה על רצון התינוק לאכול.
    אני מציעה שתעשי ניסוי ובמידה והוא כבר מתיישב לבד תושיבי אותו על כסא האוכל בזמן שאתם אוכלים שיצפה בכם מבלי שתציעי לו לאכול ותראי מה תהיה התגובה שלו. תהיי קשובה לסימנים שיראה לך ייתכן והוא יגלה עניין ונכונות לאכול. בכל מקרה, אם את מעוניינת להתייעץ עם גורם מקצועי את יכולה לפנות לדיאטנית המתמחה בתזונת תינוקות וילדים באזור מגורייך או לקלינאית תקשורת שיצפו בסיטואציית האכלה שלו וייעצו לך מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו