האם הגיעה לגיל שאפשר להתחיל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הגיעה לגיל שאפשר להתחיל?
    אמא
    14/01/2011

שלום,
    בתי בת 4 חודשים בדיוק. יונקת במשך היום ולפני השינה לוקחת בקבוק של חלב אם שאוב. אני יודעת שההמלצה היום היא להתחיל בשילוב של מוצקים כבר בגיל זה.
    אציין שמדי פעם נתתי לה ללקק מלפפון, גזר וירקות מוצקים אחרים. איך אדע אם היא מוכנה להתחיל לשלב תפריט של ירקות טחונים וכדומה?
    אני רואה שאמהות כותבות כאן "שלב הטעימות", מה זה אומר?
    אודה לעזרתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המלצה חמה

אולגה
    14/01/2011

שלום,
    בתי בת 4 חודשים בדיוק. יונקת במשך היום ולפני השינה לוקחת בקבוק של חלב אם שאוב. אני יודעת שההמלצה היום היא להתחיל בשילוב של מוצקים כבר בגיל זה.
    אציין שמדי פעם נתתי לה ללקק מלפפון, גזר וירקות מוצקים אחרים. איך אדע אם היא מוכנה להתחיל לשלב תפריט של ירקות טחונים וכדומה?
    אני רואה שאמהות כותבות כאן "שלב הטעימות", מה זה אומר?
    אודה לעזרתכן

שלום לך!
    בגיל 4 חודשים גם התחלתי לתת לילד שלי טעימות של ירקות. אל תתחילי מפירות! הרבה תינוקות מתמכרים למתוק ומסרבים בהמשך לאכול ירקות ובשר.
    לא הייתי ממליצה להתחיל מירקות טריים - הם יותר קשים לעיכול. תאדי בטטה, דלעת, תפו"א, כרובית (לא יותר מדי, יש לה נטיה לגרום לגאזים), גזר,בצל. רק אל תגזימי עם הכתומים. זה יכול ליצור אלרגיה. תני לה בכמויות קטנות, פעם - פעמיים ביום. כמות קטנה זה בערך כף-2 כפות. אני אישית נתתי לילד שלי כל עוד הוא "ביקש" (פער את פיו ועשה קולות של קופיף :-) ). זה יצא יותר משתי כפות.
    אחרי איזה שבוע ל טעימות רק של ירקות, תאדי תפוח עץ, תרסקי ותתני לו. עד חצי שנה אני ממליצה לאדות פירות, על מנת להקל על העיכול. כמו כן, ניתן לאדות אגס ובננה (גם לא להגזים איתה, היא גורמת לעצירות). אידוי פירות לוקח ממש קצת זמן, אולי כמה דקות , רק כדי לרכך אותם.
    לגבי גזר, לא מומלץ לתת גז טרי, יש לו נטיה להידבק לגרון.
    שלב טעימות זה עד חצי שנה, שאז את מתחילה לתת כבר ארוחה-שתיים ביום שמחליפות ארוחה מבקבוק. בשלב הטעימות, הטעימות האלה בנוסף למה שהיא אוכלת במשך היום, ולא במקום!!!
    אני לא יועצת תזונה, אני פשוט אמא לילד בן 8 חודשים שקראתי ה-מ-ו-ן חומר ופגשתי המון אמהות טריות בטיולים של הצהרים. אספתי מכל פינה מה שהיה נראה לי והיום בלי עין הרע הילד שלי אוכל הכל בלי בעיה (טפו טפו טפו).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגיעה לגיל שאפשר להתחיל? - תגובה

נורית קליפר
    16/01/2011

החל מגיל 4 חודשים אפשר להציע טעימות - את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בתך, כאשר תתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים.
    הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה/בקבוק שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו