מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעימותנתנאלה18/01/2011
שלום לצוות,
בני בן 4.5 חודשים אוכל סימילאק אדוונס. השבוע נאמר לנו שעלינו להתחיל עם טעימות אולם אני קצת מבולבלת עקב ריבוי דעות בנושא. האחות אמרה שעד גיל חצי שנה לא להגיע אפילו לכמות של כפית אלא לתת לו ללקק עם האצבע בלבד ושאפשר לתת ממש הכול למעט דבש, מוצרי חלב חוץ מגבינה 5 אחוז, ודגים. כמו כן לא לתת עדיין מים. שאלותי הן:
האם עד חצי שנה זוהי הכמות שאני אמורה לתת וגם אם מקבל את זה טוב לא להעלות כמויות?
האם כול מה שאני נותנת חייב להיות מרוסק בבלנדר או שאפשר למעוך טוב גם עם מזלג?
האם אני יכולה לתת לו מעט ממה שאני אוכלת בכול מקרה גם אם זה מתובל או שבשלב ראשון אני צריכה לעשות הפרדה?
האם אפשר לתת טעימות בלי מים אחרי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
נורית קליפר20/01/2011הי נתנאלה,
הוראות לגבי התחלת הטעימות:
את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.
העניין הוא שרק מגיל חצי שנה, המזון הופך למזון משלים. עד אז, חשוב שרוב המזון יגיע מחלב אם או תמ"ל אשר מכילים את הערכים התזונתיים המתאימים לתינוקות צעירים. אם בנך נהנה ודורש עוד כפית.......לא צריכה להיות בעיה עם זה.
חשוב תחילה ליצור מרקם דליל שכן מזון שנמעך במזלג יכול להיות מאתגר מדי מבחינה מוטורית.
חשוב להגיש כל מזון חדש בנפרד, כך שרק אם כבר טעם את כל הרכיבים של המשון שאת אוכלת, יכול לטעום את המזון שאת אוכלת - כמובן אם במרקם המתאים.
עם התחלת הטעימות יש להגיש מעט מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות
נתנאלה24/01/2011הי נורית,
תודה על התשובה המפורטת. ברצוני לדעת רק איזה כמות מים לתת על מנת שלא יפגום בכמויות האוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)