מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מגדילה כמויותמרין21/01/2011
שלום!
ביתי בת 6.5 חודשים,עד גיל 4 חוד' הנקה מלאה ומאז סימילאק.
עוד בהנקה הייתה מעלה משקל למופת (למרות שנולדה קטנה) ועם בגילה שוקלת 8500-משקל שנחשב מעל לממוצע ואף קצת מקשה עליה להתחיל בזחילה (למרות שמנסה בכל הכוח, מתהפכת,עושה אוירון דוחפת את עצמה על הגב ועוד.)
מגיל 4 חוד' התחילה בטעימות אבל עד עכשיו לא רוצה לאכול אותן כארוחה מלאה, שמחה מאוד לכמה כפיות (גם פירות וגם ירקות ולאחרונה עוף,עדשים אדומות, כבד ודגים) אבל לא יותר מכמה כפיות (אציין שאני משתדלת שתתנסה עם מרקם ולא עושה לה הכל בדייסה אחידה).
בגילה אמורה לאכול 240 תמ"ל כל 4 פעמים ביום - אבל אינה אוכלת יותר מ-180 (ולרוב משאירה קצת)ובגלל שזה משאיר אותה שבעה לפחות זמן אוכלת 5 פעמים ביום.
הייתי שמחה מאוד לו יכולתי להחליף לה ארוחה אחת ביום מתמ"ל לירקות+בשר בעיקר בגלל שאני פוחדת שמשקלה יתחיל להוות בעייה.
מה עליי לעשות? האם לתת לה ירקות ובשר בבקבוק (ושלא תתנסה במרקמים?)
ומדוע אינה מעלה את כמויות התמ"ל בארוחותיה?
אני מאוד לא רוצה שתפתח הרגלי אכילה שגויים.
תודה רבה וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מגדילה כמויות - תגובה
נעמי ברזילי-תאני21/01/2011בנוגע לאכילת מוצקים - אפשרי לתינוקת לאכול את הכמויות אותן היא רוצה . ייתכן והיא עדיין אינה מספיק "בשלה" לאכול כמויות גדולות יותר בכפית - וזה בסדר. אכילה היא מיומנות נרכשת ומדובר בתהליך ולכל תינוק יש את הקצב שלו .כשהיא תהיה מוכנה היא תראה לך סימנים לכך. חשוב לתת לה להתנסות במגוון גדול ככל האפשר של מזונות ואת המרקם לשנות בהתאם להעדפות שלה .(ממרקם טחון למרקם מרוסק ובהמשך למוצקים ממש). בשלב התחלתי, לאחר שאת נותנת לה את המרק בכפית תנסי לתת לה כמות נוספת בבקבוק (בעל פטמה המיועדת לדייסה - שפתח הפטמה רחב מספיק והיא מותאמת להעברת מזון סמיך) ותראי מה תהיה תגובתה והאם תרצה לאכול כמות נוספת.
גם בנוגע לתמ"ל - תני לה לאכול את הכמות שהיא רוצה. אם תהיי קשובה לסימנים שהיא מראה לך (רעב-שובע) היא תאכל עפ"י צרכיה ותפתח הרגלי אכילה בריאים.
אין לך סיבה לדאגה בנוגע למשקל ,את יכולה לנהל מעקב באופן קבוע אחר המדדים במסגרת טיפת חלב כך שתוכלי לראות במקרה שיחול שינוי לרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)