אנמיה בגיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה בגיל שנה
    שרית
    27/01/2011

שלום רב,
    ביתי בת שנה בדיוק.
    בבדיקת ספירת דם שביצענו יצא המוגלובין 9.5.
    הילידה לצערי בררנית מאד באוכל ולא מסכימה לאכול כל דבר.
    במהלך היום היא במעון, שם הארוחות קבועות-
    ארוחת בוקר חלבית (חביתה, גבינה לבנה, לחם)-מסכימה לאכול רק מעט גבינה וזהו.
    ארוחת צהריים צמחונית (ירקות, תוספת כגון קוסקוס וכו', דגים או טופו)- אם יש קציצת דג באותו היום מסכימה לאכול, אם לא- מסכימה לאכול רק כמה כפיות ספורות של ירקות.
    ארוחת מנחה- פירות מרוסקים (אוהבת, מסכימה לאכול כקערית).
    בבית- אני מנסה להשלים לה את הבשר שלא מקבלת במעון אבל הבררנית הקטנה לא מוכנה כמעט לכלום, לא עוף ולא בשר. פעם "ב" היא מסכימה לטעום רבע קציצה במקרה הטוב.
    הדברים שהיא כן אוהבת לאכול- פירות, אבוקדו, מעדני חלב מתוקים, קוטג' ועוגות.
    אני מרגישה שאני מנסה להלחם בטחנות רוח. בסה"כ אין לי הרבה שעות איתה ביום כי היא חוזרת מהגן ב- 4 אחה"צ והולכת לישון ב-7.
    בגן הארוחות קבועות ואני מסופקת עד כמה מנסים איתה.
    אשמח להמלצות מה עושים..
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה בגיל שנה

הוספת תגובה

• תוספת

שרית
    27/01/2011

שכחתי לציין שהיא שותה 2 בקבוקי סימילאק ביום (בוקר+ערב) 180 -120 cc.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה בגיל שנה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    27/01/2011

אכן בשר (בקר או הודו אדום) הם בעלי תכולת הברזל הגבוהה ביותר ולכן מומלץ מאוד לנסות ולשלבם בתפריט ע"ב יומי. ישנם מזונות נוספים למשל : טחינה משומשום מלא , קטניות (לסוגיהם השונים) גם הם מכילים כמויות יפות של ברזל רק שברזל זה פחות זמין לספיגה. ודורש לספיגה יעילה סביבה חומצית (למשל לטחינה ניתן להוסיף מיץ לימון).
    ציינת שבתך בררנית מאוד באוכל - מה שהייתי מציעה לך הוא לא להתייאש ובשעות שהיא בבית להמשיך לחשוף אותה למגוון רחב ככל האפשר של מזונות , כך יגדל הסיכוי שהיא תטעם מהם ותלמד לאהוב אותם.
    יחד עם זאת חשוב להדגיש שבמצב של אנמיה, קשה מאוד להשלים את המחסור בברזל רק באמצעות המזון. לכן, אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו בנוגע למתן תוספת ברזל כדי להשלים את החסרים.
    ייתכן מאוד "שחוסר התאבון" שלה הוא פועל יוצא מכך מהאנמיה (שגורמת לחוסר תאבון). וברגע שערכי הברזל יחזרו לנורמה גם מידת התאבון שלה תשתפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו