התחלת "מוצקים"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת "מוצקים"
    נורית
    06/02/2011

הי,
    בני בן 4.5 חודשים ויונק באופן מלא מאז הלידה. אני רוצה להתחיל לתת לו "מוצקים" ולשלב עם הנקה גם כי נראה שהוא מאד מתעניין במה שאחרים אוכלים וגם כי הייתי רוצה לשלב עוד ארוחות שהן לא הנקה (לא מעוניינת להתחיל לשאוב חלב ולתת בבקבוק. בעבר ניסינו והשאיבה גזלה המון זמן והוא סירב רוב הפעמים לקחת בקבוק).
    נראה שמערכת העיכול שלו או שלא הבשילה עדיין או שהיא רגישה – עושה הרבה פעמים קקי ביום (כמעט אחרי כל הנקה) וסובל קצת מגזים ביום ובלילה (נראה שעם קשר למזון שלי), ועל כן אני מתלבטת האם להתחיל כבר עם מוצקים ועם מה להתחיל.

לסיכום, שאלותי הן:
    1. לאור התיאור, האם אפשר להתחיל כבר עם מוצקים או לחכות?
    2. עם מה להתחיל ואיך (אם יש כתבה או מאמר שמתמצת את הנושא, גם טוב).

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלת "מוצקים"

הוספת תגובה

• התחלת מוצקים - אשמח לתגובה

נורית
    08/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת "מוצקים" - תגובה

איילת מרטין
    08/02/2011

שלום נורית
    תינוק שיונק בלעדית - זה נורמלי שיש יציאה לאחר כל הנקה.
    התחלת מוצקים בגיל זה אמורה להיות לשם החשיפה ובכמות שאינה עולה על 1-2 כפיות ואין לה ערך תזונתי. נותנים ע"י ליקוק, מציצה מיד או אצבע, טפטוף על הלשון לאחר הנקה ולא במקום ארוחה.
    מתחילת החודש השביעי התינוק אמור לקבל כבר 2 ארוחות מוצקים ביום (הנקה בלבד בגיל זה אינה מספקת את הערך התזונתי הדרוש לתינוק).
    תנאים מקדימים המעידים על מוכנות לשינוי המרקם הם: שליטה טובה בראש ובגו, העלמות רפלקס דחיקת הלשון, תינוק שלוקח צעצועים לבד ומכניס אותם לפה או מכניס ידיים לפה.
    ניתן לתת בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דגנים, ירקות, פירות. כמובן חשוב לטחון למרקם חלק.
    בשלב החשיפה חשוב להציג כל פעם מזון חדש אחד במשך יומיים-שלושה על מנת להקל על מציאת סיבה לאי סבילות למזון או אלרגיה אם תתרחש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו