מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת "מוצקים"נורית06/02/2011
הי,
בני בן 4.5 חודשים ויונק באופן מלא מאז הלידה. אני רוצה להתחיל לתת לו "מוצקים" ולשלב עם הנקה גם כי נראה שהוא מאד מתעניין במה שאחרים אוכלים וגם כי הייתי רוצה לשלב עוד ארוחות שהן לא הנקה (לא מעוניינת להתחיל לשאוב חלב ולתת בבקבוק. בעבר ניסינו והשאיבה גזלה המון זמן והוא סירב רוב הפעמים לקחת בקבוק).
נראה שמערכת העיכול שלו או שלא הבשילה עדיין או שהיא רגישה – עושה הרבה פעמים קקי ביום (כמעט אחרי כל הנקה) וסובל קצת מגזים ביום ובלילה (נראה שעם קשר למזון שלי), ועל כן אני מתלבטת האם להתחיל כבר עם מוצקים ועם מה להתחיל.
לסיכום, שאלותי הן:
1. לאור התיאור, האם אפשר להתחיל כבר עם מוצקים או לחכות?
2. עם מה להתחיל ואיך (אם יש כתבה או מאמר שמתמצת את הנושא, גם טוב).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת מוצקים - אשמח לתגובה
נורית08/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת "מוצקים" - תגובה
איילת מרטין08/02/2011שלום נורית
תינוק שיונק בלעדית - זה נורמלי שיש יציאה לאחר כל הנקה.
התחלת מוצקים בגיל זה אמורה להיות לשם החשיפה ובכמות שאינה עולה על 1-2 כפיות ואין לה ערך תזונתי. נותנים ע"י ליקוק, מציצה מיד או אצבע, טפטוף על הלשון לאחר הנקה ולא במקום ארוחה.
מתחילת החודש השביעי התינוק אמור לקבל כבר 2 ארוחות מוצקים ביום (הנקה בלבד בגיל זה אינה מספקת את הערך התזונתי הדרוש לתינוק).
תנאים מקדימים המעידים על מוכנות לשינוי המרקם הם: שליטה טובה בראש ובגו, העלמות רפלקס דחיקת הלשון, תינוק שלוקח צעצועים לבד ומכניס אותם לפה או מכניס ידיים לפה.
ניתן לתת בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דגנים, ירקות, פירות. כמובן חשוב לטחון למרקם חלק.
בשלב החשיפה חשוב להציג כל פעם מזון חדש אחד במשך יומיים-שלושה על מנת להקל על מציאת סיבה לאי סבילות למזון או אלרגיה אם תתרחש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)