מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תוספת ארוחת מוצקים בערב
נעמי ברזילי-ת16/02/2011לפי עקומת משקל לגיל בנך נמצא מתחת לאחוזון התחתון . השאלה היא האם כל הזמן היה באותו אחוזון ? באיזה אחוזון משקל נולד ? בכל מקרה את בהחלט יכולה להוסיף לו עוד ארוחת מוצקים בערב למשל : לחם עם ממרח אבוקדו / טחינה סמיכה + ביצה . את הלחם את יכולה לחתוך לחתיכות קטנות מאוד (ולהוציא את הקרום הקשה) את הביצה את יכולה לרסק ולערבב עם הטחינה/האבוקדו ולהוסיף מעט מיץ לימון.
כמו כן את יכולה ללהכין לו דייסות (שיבולת שועל/דוחן/סולת מלאה/כוסמין ע"ב מים ולהוסיף לו לתמ"ל ולאפשר לו לאכול בכפית.
או ארוחה שתשלב דגן וקטניות כגון : מג'דרה (אורז + עדשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 וחצי חוד'שירי.א07/02/2011
הבן שלי בן 7 וחצי חודשים שוקל 6 קילו (רזה מאוד) מאוד אוהב את מנת הפירות בבוקר ומנת המרק בצהריים. הוא ניזון מנוטרמיגן וכך יהיה עד גיל שנה ולא ממש אוהב את התמ"ל או דייסות... יש לי 2 שאלות:
1. יש לו 2 שיניים התחלתי לתת לו קצת במבה ובייבי ביס.. האם ניתן לתת לו אוכ למוצק כלשהו ולא מרוסק? אשמח אם תאמרי לי מה.
2. האם ניתן להוסיף וד מנות שהן לא תמ"ל?? אם כן האם אפשר לקבל תפריט?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7 וחצי חוד' - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/02/2011המעבר ממזון מרוסק למזון מוצק יותר תלוי במידת המוכנות והבשלות של התינוק וזה שצמחו לו שיניים לאו דווקא מעיד על כך שהוא מוכן לאכילה של מזון מוצק יותר. זה תלוי במיומנות האכילה שלו והאם הוא מוכן ללעוס מזון שאינו נימוח בפה.
את יכולה לעשות ניסיון ולבדוק מה תהיה התגובה שלו למזון במרקם רך (לאו דווקא מרוסק) .
תוכלי להעשיר לו את המזון , בסוגי מזון המכילים שומן למשל: לחם מרוח בטחינה/אבוקדו/ ממרח חומוס / ממרח שקדים (ללא תוספת סוכר).
תחתכי את הלחם לחתיכות קטנות ותוציאי את הקרום הקשה. או קציצות בשר במרק (שילוב של בשר בקר מנתח רזה ובשר הודו אדום) חתוכות לחתיכות קטנות.
את יכולה לתת לו טעימות ממזון שאתם נוהגים לאכול בבית (כמובן לתת לו טעימות של 1-2 כפיות בהתחלה כדי לשלול רגישות).
באופן עקרוני את יכולה לשלב לו בתפריט מזונות כדוגמת : בשר על סוגיו השונים, דגים, ביצים, טחינה, קיטניות, ירקות ופירות (פירות טרופיים, תותים מומלץ לדחות לאחר גיל שנה בשל היותם אלרגניים יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי.א16/02/2011הייתה לי שאלה נוספת הוא כרגע בן 8 חודשים, אני יכולה להוסיף לו עוד ארוחת מוצקים בערב?? ואם כן מה, כי מעדנים לא ניתן כי אלרגי לחלב... הוא מאוד אוהב את המוצקים הוא אוכל ביסקוויטים של בייבי ביס ולפעמים במבה, אני למרק שלו מוסיפה קציצות וטוחנת ניתן לתת לו קציצות בלי לטחון, האם לא צריכים כל הזמן להוסיף עוד קצת ועוד קצת דברים ולא רק מרק ירקות עם בשר- כמובן שהוא אוכל גם טחינה עם זה ומאוד אוהב, את הנוטרמיגן שונא ולכן הייתי רוצה להוסיף חוץ מהפירת בבוקר והמרק בצהריים עוד מנה...
אשמח לתשובתך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- חשבו לציין ששוקל סביב ה6.500
שירי.א16/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)