מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטרנה - עד מתי ? ?ליל09/02/2011
שלום
בתי בת 8 חודשים
כשקמה אוכלת מטרנה בערך 95-115 CC
10:00 פירות - חצי בננה + 1/3 קלמנטינה
13:00 - מרק ירקות בערך 100 גרם (לא יותר)
16:00 מטרנה
18:30 ארוחת ערב - אבוקדו / לחם / טחינה/ עגבניה /מלפפון/ טונה וכו'
21:00 מטרנה 95-115 CC
00:00 מטרנה 95-115 CC
וזהו
אציין שהיא באחוזון 3 !!! שוקלת 6.5 ק"ג
1. האם אוכלת יותר מידי מוצקים או להיפך לא מספיק ?
2. אני מאוד מודאגת מהמשקל שלה. היא אינה אוכלת הרבה והיא ילדה
כזו שלא מתה על אוכל (אבא שלה ) היא עולה במשקל ושומרת על האחוזון שלה
אני מפחדת לדחוף לה אוכל , לא הייתי רוצה לקלקל את מנגנון הרעב / שובע שלה
בכל מקרה גם אם היא אוכלת יותר מידי היא תקיא את זה.
האם יש מקום לייעוץ דיאטני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה - עד מתי ? ? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/02/2011אמנם בתך נמצאת באחוזון נמוך אך ציינת שהיא שומרת על אותו אחוזון וממשיכה לעלות במשקל. הדבר מעיד על כך שהיא מתפתחת יפה. האם היא נולדה באחוזון זה ? מה עם אחוזון הגובה ? אם גם עליו היא שומרת וממשיכה במגמת עליה , ככל הנראה היא אוכלת עפ"י צרכיה ואין צורך להעמיס עליה יותר מכך.
את צודקת, חשוב להיות קשובים למידת הרעב של התינוק בכדי לא "לקלקל" לו את מנגנון הרעב- שובע התקין איתו הוא נולד ועפ"יו הוא מווסת את אכילתו.
אני מציעה שתמשיכי במעקב אחר המדדים (גובה, משקל) במידה ומגמת העליה נמשכת אין לך כל סיבה לדאגה.
בנוסף , את יכולה להעשיר לה את המזון במזון שמכיל שומן (שמכיל כמות קלוריות גבוהה בנפח מזון קטן) למשל : למרק את יכולה להוסיף מעט שמן זית
בארוחת ארבע את יכולה לתת לה לחם + ממרח שקדים (ללא תוספת סוכר) ולהשלים לה במידה הצורך בבקבוק במידה והיא מגלה רצון.
אבוקדו / טחינה / ממרח חומוס/ שקדים ואגוזים טחונים / שקדיה/זיתים (ללא חרצנים) וכיוצ"ב הם מזונות שמכילים שומן.
כך בהדרגה תוכלי להקטין את כמות המטרנה ולאפשר לה לאכול מזון אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)