בן שבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שבעה חודשים
    נעמה
    13/02/2011

שלום,
    בני בן 7 חודשים, לפני 3 שבועות עבר מהנקה לתמ"ל, באופן די פתאומי וחד (פתאום הסכים לקחת בקבוק ומיד אח"כ הפסיק לינוק).
    עוד לפני כן ננזפתי בטיפת חלב על כך שירד מאחוזון 25 לאחוזון 5. הוא נולד 2.850 ושוקל היום בערך 7 ק"ג.
    הבעיה היא שעד שעבר לבקבוק (לדעתי זו הסיבה אבל אני לא יודעת אם זה נכון) אכל מוצקים די יפה, ופתאום אנחנו ברגרסיה.

סדר היום הוא כזה: בבוקר שותה (בהפסקות) בקבוק של 180-210 מ"ל. בסביבות עשר אני מנסה פרי, בד"כ לא הולך. בצהריים אני שוב מנסה מרק או פסטה או כל דבר אחר ובד"כ נתקלת בסירוב, שוב בקבוק, וכך הסיפור חוזר על עצמו.
    בסה"כ הוא מקבל ארבעה בקבוקים ביום. בלילה הוא מתעורר אך לאחרונה הפסקנו לתת לו אוכל בלילה, ועם קצת מאמץ ונדנודים הוא חוזר לישון.
    מטריד אותי גם שלפעמים הוא אוכל לפני השינה רק 140, ובשבע בבוקר הוא לא מספיק רעב כדי לגמור בקבוק שלם.
    מה לעשות? אני כבר קצת מיואשת מעניין המוצקים. סליחה על השאלה המבולבלת.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שבעה חודשים

הוספת תגובה

• וגם-

נעמה
    13/02/2011

שכחתי לציין שקודם הסכים לאכול יפה מכפית, ועכשיו אם בכלל הוא אוכל זה רק עלי ומתוך היד שלי, ומדובר בהרגל רע שאני לא יודעת איך להיפטר ממנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שבעה חודשים - תגובה

ליהי סופרין
    13/02/2011

אל תתייאשי פעוטות רבים מגלים חוסר עניין במזון מוצק, אולי הבקבקוק חדש לו ומעניין וקל יותר, פשוט המשיכי לנסות ולהציע תוך כדי שירה וסיפורים הגישי לו ליד כפית שיהיה שותף לאכילה גם אם זה מלכלך מאוד:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה

נעמה
    13/02/2011

האם כמויות התמ"ל שהוא מקבל מספיקות? הוא לא מגיע לחישוב של 150 מ"ל לק"ג ליום. כמה בכל זאת צריך אם הוא אוכל מעט מאוד מוצקים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    16/02/2011

קצת קשה להשיב לך על שאלה זו משום שהכמות משתנה מתינוק לתינוק ועשויה גם להשתנות מיום ליום ומארוחה לארוחה בהתאם למידת הרעב של הילד. חשוב לשים לכך לב ולהיות קשובים לסימני הרעב-שובע ולהאכיל אותו עפ"י צרכיו ולא עפ"י כמות מוחלטת וקבועה מראש. יהיו פעמים שהוא יסיים את הכמות ויהיו פעמים שלא- וזה בסדר.
    יחד עם זאת בגלל שבנך ירד במשקל חשוב להמשיך ולעקוב בתדירות גבוהה יותר אחר מדדי המשקל והגובה בכדי לראות האם המצב משתפר והאם הוא חוזר לעקומת המשקל המקורית. סביר להניח שהירידה במשקל נבעה מכך שבגיל זה הנקה בלבד כבר אינה מספקת את כל הצרכים ואם הוא אינו אוכל מוצקים הוא לא מקבל את כל מה שהוא זקוק לו. המעבר לתמ"ל עשוי לשפר את המצב.
    חשוב לא להתייאש ולהמשיך לנסות להציע לו מזון מוצק , אפשרי לו להתנסות באכילה עצמאית. היי קשובה לסימנים שיראה לך במידה ויזדקק לעזרה (את יכולה לתת לו כפית ולהחזיק בידך כפית ולסייע לו במידת הצורך. תסמכי עליו שידע לתת לך סימנים כשהוא יצטרך עזרה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה

נעמה
    13/02/2011

האם כמויות התמ"ל שהוא מקבל מספיקות? הוא לא מגיע לחישוב של 150 מ"ל לק"ג ליום. כמה בכל זאת צריך אם הוא אוכל מעט מאוד מוצקים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו