שלב טעימות ומעבר למוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלב טעימות ומעבר למוצקים
    קרן
    13/02/2011

שלום,
    ביתי בת 5 חודשים. התחלתי בשלב הטעימות עמה מגיל 4 חודשים. היום כבר טעמה המון ירקות מבושלים, בננה, אגס, תפוח עץ, טחינה, ביצה (חלמון בלבד), עוף והודו. עדיין לא נתתי לה דגים, אבוקדו, חלבון ביצה ובקר ותפוזים.
    כמה שאלות:
    האם ניתן לתת לה יותר מ 2 כפיות? כיום מאוד נהנת מהאכילה בכפית ופותחת פה לעוד..אני נותנת לה בערך 3-4 כפיות מרק ירקות מרוסק עם עוף או לחילופין רסק של אגס או בננה והיא מבקשת עוד. אני משלימה עם בקבוק מטרנה שאותו כמובן היא לא מסיימת.

אז, האם אני יכולה לעבור כבר למנה שלמה? מהי כמות של מנה שלמה 100 מ"ל?

בנוסף, האם בשלב הטעימות (עד גיל 1/2 שנה) מספיק טעימה אחת נניח של דגים, בכדי לשלול אלרגיה או שכדאי להכין על בסיס קבוע למשך יותר מכמה ימים?
    האם מומלץ לתת חלבון ביצה (מבושל וטחון)בגיל כזה? מה לגבי תפוז?

שאלה אחרונה וחשובה, איך לבנות לה את סדר היום מבחינת האוכל? בוקר בקבוק, 10-11.00 מוצק (פרי או ירק עם חלבון???) 13.00-14.00 בקבוק וב 16.00-17.00 שוב מוצק (פרי או ירק וחלבון??)
    אשמח מאוד להכוונתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלב טעימות ומעבר למוצקים

הוספת תגובה

• שלב טעימות ומעבר למוצקים - תגובה

ליהי סופרין
    13/02/2011

היי,
    כן את יכולה לעבור למנה של ארוחה אם היא מביעה עניין הכמות תלויה במשקל ונעה בין 80 ל-120 מ"ל

אלרגיה בדרך כלל מתפתחת מחשיפה שנייה או שלישית ולא מהראשונה.

הייתי ממתינה עם הדג לגיל 7 חודשים

תפוז עלול להיות חומצי מדיי ועדיף כמיץ בגלל הסיבים , את יכולה לנסות אם אין תגובה של תפרחת חיתולים במפשעה אין בעיה.

לגבי סדר יום זה יכול להיות איך שנוח לך, אולי עדיף את ארוחת הצהריים המוצקה במקום בערב בצהריים ובערב במקום בקבוק להכין דייסה מבושלת עם פרי או מחית ירק או לערבב עם אבקת התמ"ל.
    בתיאבון:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה בירורים..

..
    15/02/2011

בני בן 4 חודשים, ועכשיו מתחילה איתו את שלב הטעימות..

מה אני בדיוק אמורה לעשות?האם לתת לו גם טעימות של פירות וגם של ירקות?? ומתי אני עוברת לארוחה??

אשמח להסבר...אני מבולבלת

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה בירורים.. - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    16/02/2011

מומלץ להתחיל את הטעימות עם ירקות: כגון גזר , קישוא. ולהמשיך עם תפו"א, בטטה. מומלץ להפריד ולתת בכל פעם סוג מזון אחד בלבד בכמות של כפית עד שתי כפיות במשך פעמיים שלוש (כדי לשלול רגישות במידה וקיימת) הפרדת המזונות באה במטרה לסייע לאתר מזון אלרגני במידה ומתפתחת תופעת אלרגיה. הסיבה היא שתינוקות יעדיפו טעם מתוק ואם תתחילי עם פירות ייתכן וכשתתני ירקות התינוק יסרב לאכול.
    על ארוחה ממש מדובר סביב גיל חצי שנה. התינוק בעצמו יגדיל את כמויות המזון וברגע שיאכל למשל בצהריים מרק שמכיל : פחמימה, בשר וירק בכמות יפה של כ- 120 מ"ל זה יכול להיות במקום ארוחה. עד אז מומלץ לתת בנוסף על הטעימות השלמה של הנקה/תמ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו