אמא חדשה ומבולבלת לגבי הטעימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא חדשה ומבולבלת לגבי הטעימות
    שלומית
    20/02/2011

שלום רב,
    לצערי אני לא יודעת כ"כ מה מותר ומה אסור לתת בטעימות, ממה כדאי ומומלץ להתחיל וכו', גם בעיקר בגלל שאני מוצאת תשובות סותרות בין טיפת חלב, רופא הילדים, בספרים וכו'.

קודם כל- לביתי יימלאו 5 חודשים השבוע, מוזנת בהנקה מלאה.
    עד עכשיו בגלל שסובלת מפיסורה בפי הטבעת ( קרע בפי הטבעת שנוצר בעקבות מתן הברזל בגיל 4 חודשים- כבר מהפעם הראשונה שניתן לה- קיבלנו משחה ובהמלצת רופא הילדים הפסקנו לשבועיים וחזרנו לתת לה- 3 טיפות ביום) ניסיתי טעימות בודדות בלבד- אגס, תפוח, פירה תפוח אדמה עם קישואים, גזר ובטטה. ( את כולם לא אהבה חוץ מהגזר והבטטה שהסכימה לטעום ממש).
    לעניין הפיסורה- כנראה ממאמץ במתן צואה או מעצירות - מנסה לתת לה עגבנייה מרוסקת- היא עושה פרצופים של הקאה וחמוציות ( אני לא מוסיפה כלום לעגבניייה- מה מותר/ מומלץ?)
    זה הרקע, ממה מומלץ להתחיל?
    מותר לתת ביצה? מותר לתת מים ואם כן- כמה? איזה מים- רתוחים או מבקבוקים של מי עדן/ נביעות וכו'? האם לתת באותו יום גם פרי בבוקר וגם ירקות בצהריים? כמה היא אמורה לאכול עכשיו מהמוצקים? ( כפית- שתיים או ארוחה) לתת כבר בשר/ הודו? האם במקרה של עצירויות לתת בננה?
    ( לדוגמא היא נותנת יציאה של צואה - פעם אחת ב- 5 ימים)

בבקשה רשמו לי כל מידע שיעזור, תודה רבה וסליחה על האורך,
    שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבקשה ממתינה לתשובה- תודה

שלומית
    21/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לך

שירלי זוהר
    21/02/2011

טיפת חלב או רופא הילדים יענו לך בקלות על כל שאלותייך. ממליצה לך לקבוע תור פנים מול פנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לך- ממליצה- תגובה

שלומית
    22/02/2011

היי ממליצה,
    תודה רבה על נכונותך לעזור אבל אני כבר פניתי לטיפת חלב ולרופא- התשובות שקיבלתי סותרות קצרות ולא ברורות. בטיפת חלב- אמרה לי האחות- הכל תתני, מה שאת אוכלת - תתני, פשוט כך. וששאלתי ליותר מידע- אמרה אין צורך לסבך תתני הכל- כל מה שאת אוכלת. וברור שזה לא נכון- כי מומלץ להפריד.
    והרופא ילדים אמר לי דווקא שבהנקה מלאה כדאי להמתין לחצי שנה כמו שהיה לפני ששינו. לכן - לצערי לא כ"כ ברור וגם לא כ"כ רוצים להסביר ולעזור.

תודה לך,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חדשה ומבולבלת לגבי הטעימות - תגובה

איילת מרטין
    21/02/2011

שלומית שלום - שאלתך מורכבת והתשובה תהיה מורכבת בהתאם ואשתדל לענות על כל שאלותייך...
    טעימות - מתחילים לתת כאשר התינוק מראה סימני בשלות: נעלם רפלקס דחיקת הלשון, תינוק לוקח ידיים/ צעצועים לפה, מחזיק טוב את הראש והגו (שומר על יציבות טובה). את הטעימות מומלץ לתת לאחר הנקה ולא כארוחה בפני עצמה. את הטעימות ניתן לתת ע"י ליקוק האצבע, מציצה מהיד או האצבע, טפטוף על הלשון. כמות של 1-2 כפיות עד פעמיים ביום.
    מה לתת - מומלץ להתחיל במזונות עשירים ומועשרים בברזל. מזונות כמו: בשר בקר, הודו ועוף, דגים, קטניות, "דגניים לתינוקות" מועשרים בברזל, ירקות ופירות. יש להציג מזון חדש אחד כל פעם ולחשוף למזון זה פעמיים-שלוש (כדי לוודא שלא מתפתחת תגובה אלרגית) ולהתקדם למזון הבא.
    ניתן לחשוף גם לביצה, טחינה, חומוס וכו'.
    חשוב להקפיד על מרקם טחון חלק בהתאם ליכולתו של התינוק ובהמשך להתקדם למרקם גס יותר - לפי מידת הבשלות של התינוק.
    לגבי העדפות - חשוב להיות עקביים ולהציג את המזונות המגוונים על מנת שהילדה תצרוך מגוון מזונות. אל תקבעי "היא לא אוהבת" ולכן תימנעי את מלתת לה את המזונות. חשוב להמשיך ולהציע.
    לגבי מים - עד גיל שנה יש להרתיח לפחות למשך שתי דקות את כל סוגי המים, כולל מים מינרלים, מים מבוקבקים, מים במיכלים, מי ברז ומים ממתקני טיהור ביתיים, ולקרר לפני השימוש. כאשר מתחילים לתת ארוחות מוצקים מלאות (מתחילת החודש השביעי) יש להציע מים בסוף הארוחה.
    לגבי העצירות - נסי להוסיף כפית של שמן זית
    לגבי בננה - דווקא פחות מומלץ לתת כאשר יש עצירות.
    מקווה שעניתי על שאלותייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איילת- תודה רבה רבה!והמשך קצר-

שלומית
    22/02/2011

איילת היי,

תודה רבה על תשובותייך, עשית לי "סדר"בראש, רק לגבי אופן הטעימה- לא הבנתי- אני מגישה לתינוקת צלחת עם הטעימה ( כי כתבת דרך ליקוק האצבע- ודווקא שהיא ליקקה את האצבעות אני ניקיתי לה אותן- ברוב טיפשותי ונתתי לה טעימה מכפית)ושהיא תיקח לבד/ תטעם לבד - לזה התכוונת?

תודה רבה,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת- דגניים לתינוקות

שלומית
    22/02/2011

איילת היי,
    סליחה- אבל שאלה קטנה נוספת- ה"דגניים לתינוקות" - זה באריזה מיוחדת לתינוקות? לזה התכוונת? כי אני לא מכירה ( זו ילדתי הראשונה) - בבקשה תרשמי לי מה לרכוש וכן- את הדגן לטחון עם מים/ חלב אם ולתת כמחית?

תודה רבה,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חדשה ומבולבלת לגבי הטעימות - תגובה

ליהי סופרין
    23/02/2011

היי מבולבלת,

:)

טעימות הכוונה לכפית עד כפית וחצי וכדאי להתחיל כל פעם מירק או פרי אחד בלבד, רק גזר שלושה ימים ואז לעבור לירק אחר וכנ"ל לגבי פירות כל 3 ימים להחליף במידה והכל עבר בשלום ולא ניצפתה רגישות, ניתן להתחיל לשלב בין הירקות או הפירות ולאחר מכן להתחיל לבשל מרק ירקות על ציר של בשר או עוף עדיין לא נותנים את הבשר אלה רק את מי הבישול.

אני לא ממליצה לתת עגבניות זה עדיין חומצי מדיי ויכול לגרום לתפרחת חיתולים.

בקשי מהרופא הפנייה לבדיקת דם , בדיקה פשוטה מהאצבע ולא מורגשת לערכי הברזל בגוף אולי אין צורך להוסיף לה כלל , יש שמן שנקרא אובליפחה או בעיברית אשחר רוסי אפשר למרוח מעט על איזור הפיסורה לשמן זה יש תכונה של איחוי רקמות

לגבי שאר המזונות ששאלת עדיין לא הגיע הזמן , ולאחר שתחצו את שלב הטעימות לקראת גיל 6-7 חודשים .
    בננה לא מומלצת לעצרות אלה אם את מחממת אותה במחבת ומרככת אותה .

עיסוי לבטן , קיפולי רגליים וטעימות של ירקות בודדים יוכלו לעזור. מים מומלצים רתוחים ומקוררים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהי- תודה ר-ב-ה!!!

שלומית
    23/02/2011

ליהי היי,

תודה רבה רבה!
    לגבי העגבניות- אתמול והיום נתתי לה עגבנייה שרי ( כפית) ( לפני שקראתי עכשיו שלא מומלץ) ואכן יצאו לה מעין פצעונים אדומים סביב הטבור בבטן - לא קישרתי לעגבניה- כנראה מהעגבניה כי ביומיים הללו לא נתתי משהו אחר/ נוסף.

אני אשמע בעצתך ואטפל בפיסורה עם השמן אובליפיחה- זה טבעי לחלוטין נכון?

עד עכשיו כבר הספקתי לעשות כמה טעויות עם הטעימות ( נתתי לפני הנקה, נתתי כל יום משהו אחר ועוד...מזל שלא ניסיתי הרבה טעימות/ דברים) - מקווה זה לא יקרה שוב. ( לצערי- זה גם לא באשמתי :( - אבל למדתי לקח- לבדוק ולבדוק ולבדוק...)

תודה,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו