מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת בת שנה ו - 4גל20/02/2011
שלום,
בתי בת שנה ו - 4 ונראית קטנטנה לגילה.
אציין שאני נמוכה 1.5 וגם בעלי יחסית נמוך.
היא שוקלת כמעט 8 קילו.
ינקה עד גיל שנה וחודש ומעולם לא היתה אכלנית של כמויות.
בגיל שנה היתה חולה ורזתה מאוד שקלה כ - 6.400.
היא נמצאת בגן מגיל 11 חודש וכיום טוענים בגן כי היא אוכלת יפה מאוד.
הבעיה שאני לא רואה את "היפה מאוד" הזה בבית בערבים ובסופי שבוע.
היא מראה סימני רעב בסביבות 18:00-18:30 ואוכלת כחצי ביצה וחצי פרוסת לחם עם גבינה וקצת עגבניות. לפעמים מוותרת על הלחם ואוכלת גבינה בכפית או קצת גבינה צהובה.
בסופ"ש היא אוכלת כ - 4-5 חתיכות בשר וקצת פחמימות (8 חתיכות פסטה, 2-3 כפיות אורז) וקצת ירק (3-4 חתיכות גזר לדוגמא).
בבוקר ובערב זה אותו סדר גודל של ארוחת הערב ביום יום ולפעמים אפילו פחות.
זה לא נראה לי כמויות נורמליות. הייתי מצפה שבגילה תאכל לפחות כפול מזה.
אציין שהיא לא נריאת רזונת, היא פשוט קטנה.
לאחרונה ניסיתי דרך אחרת: הורדתי אותה מהשולחן אחרי שסירבה להמשיך לאכול (היא גם לא מוכנה שאאכיל אותה בשום אופן) והשארתי את הצלחת בסלון על השולחן בקרבת המשחקים שלה.
מה שקרה שתוך כדי התעסקות עם דברים אחרים היא ניגשה מדי פעם גם לצלחת ונשנשה וכך אכלה כמות נוספת.
אני נמצאת בדילמה: מצד אחד חשובים לי מאוד הרגלי אכילה. אני לא מוכנה שהארוחה תהיה תוך כדיי התעסקות בדברים אחרים. מצד שני חשוב לי שהיא תאכל כי אם אני אוריד אותה מהשולחן היא בקלות תוותר על המשך האוכל. מה גם שכעבור שעתיים היא עלולה לבקש שוב לאכול ואז שוב תאכל מעט כמובן.
אם "ארעיב" אותה עד לארוחה הבאה ולא אמשיך לתת לה לאכול גם כעבור שעתיים זה לא יגרום לה לאכול כמויות גדולות יותר בארוחה הבאה (גם את זה ניסיתי).
אבל אם ארשה היא בהחלט מסוגלת לנשנש במהלך כל היום ונראה מעדיפה זאת כך (פה עוגיה מלוחה (היא לא אוהבת מתוק), שם כמה תותים, פה חתיכת שניצל ושם קצת פסטה).
מה עושים במקרה כזה? איך מרגילים לאכול כמות גדולה יותר בארוחה?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת בת שנה ו - 4 - תגובה
נורית קליפר20/02/2011הי גל,
באיזה משקל נולדה? האם בתך ירדה באופן משמעותי באחוזוני הגדילה? או שתמיד הייתה מתחת לאחוזון/אחוזון נמוך? האם עולה במשקל או שמשקלה נעצר (חוץ מהתקופה שבה הייתה חולה)? במידה ויש ירידה קיצונית באחוזוני הגדילה או שאין עלייה במשקל, כדאי לפנות לרופא הילדים לייעוץ. בכל מקרה, אין צורך ללמד את בתך לאכול ,כמות כפולה" בארוחה, וממש לא כדאי לתת לה לנשנש כל היום, אלה הרגלי אכילה מאוד לא טובים. עצתי הטובה ביותר, גשי לדיאטנית ילדים קופ"ח שתוכל לבנות לך תפריט עם זמני ארוחות ומזונות מזינים ועשירים בקלוריות.
נראה שרוב העבודה היא על שילוב זמני הארוחות ביום ומגוון המזונות, מכיוון שמאוד קשה וממש אין צורך להכריח ילד לא רעב להגדיל כמויות.
בהצלחה!
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)