מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מפסיקים להניק???דניאלה21/02/2011
ביתי נועם בת שנה וחודש עדיין יונקת ומסרבת בתוקף לקחת חלב בבקבוק.
ניסיתי חלב שלי, מטרנה, סמילאק וכל חבריהם הדייסות למיניהן... לא עבד.
אני מניקה אותה ב-7:30 בבוקר ואז שוב כשאני חוזרת ב-17:30 ואז כשהיא הולכת לישון לקראת 19:30 ושוב כשהיא קמה בלילה... סוגיה נוספת בעייתית...
לדעתי היא קמה בגלל הציצי... הפינוק הזה.
היא שותה מים עם נענע (לא ממותק) אבל מסרבת לשתות חלב.
שאלתי היא כזאת: חלב פרה או עזים כבר אפשר לתת?
האם לחמם במיקרוגל? להרתיח? באיזה טמפרטורה להגיש?
צריך למתק? אפשר למתק?
עזרה בבקשה...
ועוד דבר קטן... תותים? דבש? אפשר כבר טעימות?
מודה לכן מאוד :)))))))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרה לי אותו דבר
יעל22/02/2011מניסיון שלי עם הבן שלי שקרה איתו בדיוק אותו דבר. היום בן כמעט שנתיים ואף פעם לא הסכים לקחת בקבוק. ועד היום מסרב לשתות חלב. את הגמילה עשיתי בהדרגה גם בגיל שנה וחודש. במקום הנקה הוא אכל אוכל רגיל ובריא וידעתי בוודאות שהוא רוצה לינוק בלבד והוא לא רעב. בנוסף בלילה כשרצה לינוק בעלי קם אליו ובמשל 3-4 ימים בכה אבל אחרי זה הפסיק וכבר לא קם כדי לינוק. חשוב מאוד להיות שלמה עם הגמילה כדי שלא תתיאשי באמצע ואז זה נהיה יותר קשה בהמשך. צריך הרבה סבלנות ולא לפחד שהוא בוכה. לגבי השתיה הוא ישר שתה מכוס מעבר, מה שחשוב זה בעיקר מים. חלב הוא לא חייב, אפשר לתת לו סידן גם במוצרי חלב. בהצלחה!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מפסיקים להניק??? - תגובה
ליהי סופרין23/02/2011היי דניאלה ,
מגיל שנה ניתן לחשוף לחלב ניגר, דבש ותותים , אם כי תותים אם לא אורגניים לא הייתי ממליצה בגלל כמות חומרי ההדברה שסופגים,
לא הייתי ממתיקה את החלב , סתם סוכר מיותר והרגל לטעם מתוק.
מיקרו לא מומלץ לחימום בגלל שעלול להתחמם באופן לא אחיד.
ניתן להגיש גם בטמפ' החדר עד 36 מעלות ותמיד לבדוק את החום לפני ההגשה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין פה ממש תשובה בנוגע להפסקת ההנקה
דניאלה22/03/2011טוב אני עדיין תקועה וביתי כבר בת שנה וחודשיים...
המלצות מישהו?
אולי חלב סויה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסוני האישי בלבד
לולו23/03/2011היי
הבת שלי נגמלה בערך בגיל הזה ולאחר שאני הרגשתי שמכיוון שהיא כבר אוכלת הכל (חוץ מתמ"ל!) ההנקה היא בעיקר רגשית -
מה שעשיתי זה פשוט להוריד הנקה אחת כל פעם, ז"א להוריד את ההנקה של אחה"צ, אחרי שבוע את ההנקה של הבוקר ולבסוף את ההנקה של לפני השינה.
היא לא הביעה יותר מדי התנגדות, ולקראת הסוף זה כבר בא ממנה.
ככה שתינו עברנו את הגמילה בשלום!
עד היום היא לא שותה שום תחליף מבקבוק (עברו כבר חודשיים מהגמילה). בד"כ שותה חלב רגיל/שוקו שאני מכינה לבד ממעט מאוד אבקה בכוס לא מטפטפת לפעוטות. בלילה אם בכלל אז רק מים.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)