מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מזון מוצק - 4 חודשיםאמא ל227/02/2011
שלום רב
אז אמנם אני אמא ל2 אבל הספקתי לשכוח כמעט הכל מהבן הראשון, מה גם שאצל הראשון התחילו מוצקים בגיל חצי שנה ועכשיו 4 חודשים ובנוסף אני גרה עכשיו בקנדה והעניינים טיפה שונים.
הרופא הנחה אותי להתחיל עם דייסות וקודם כל עם דייסת אורז, הדייסות כאן שונות הן לא מיועדות לשתייה בבקבוק אלא רק להאכלה בכפית.
אז התחלנו עם דייסת אורז ונראה שבני ממש אוהב את זה.
עד עכשיו הנקתי באופן מלא ועכשיו אני משלבת הנקה ופורמולה והכמות שבני אוכל היא בערך 120-150 מ"ל.
השאלות הן:
הדייסה נורא סמיכה, מה הכמות שהוא אמור לאכול?
מתי רצוי לתת את הארוחה של הדייסה? וכמה פעמים ביום?
מה הלאה? רק דייסות? מתי אני יכולה להתחיל ירקות ופירות?
סליחה עם האורך וכמות השאלות :-)
מודה מראש
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף
אמא ל227/02/2011ראיתי שאפשר לתת ביצה בגיל חצי שנה בערך, אז כאן אסור ביצה, עגבנייה, תפוזים לפני גיל שנה
חלמון רק בגיל 8 חודשים וחלבון רק בגיל שנה.
בוטנים הכי מצחיק - לא לפני גיל שנתיים, אני זוכרת שעם בני הבכור התחלנו במבה בגיל 8 חודשים :-)
אני יודעת שיש עוד זמן למזונות הנ"ל אבל האם כדאי לי לפעול לפי מה שאני מכירה או לפי ההנחיות כאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להוסיף - תגובה
נורית קליפר28/02/2011בעקרון, לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות הישראלי ניתן להגיש את כל המזונות בהדרגה וכמובן שבמרקם המתאים חוץ מחלב ומוצרי חלב ודבש. מוצרי חלב אפשר להתחיל בגיל תשעה חודשים ואילו חלב ודבש רק אחרי גיל שנה.
זה נכון שבחו"ל יש סדר מסוים שבו אפשר להציג את המזונות ולהגיש אותם לתינוקות ובהחלט יש הפרדה בין החלבון והחלמון של הביצה, אפילו ישנם פירות מסוימים שממליצים להגיש רק אחרי גיל שנה כמו פירות יער מסוימים. לשאלתך - לפי הנחיות של איזה מדינה כדאי לפעול?.....לשיקולך......במידה ויש אלרגיות במשפחה, אולי כדאי לפעול בשיטה הבטוחה יותר כמו בקנדה, במידה ואין, את יכולה לנסות את ה"שיטה הישראלית". בחרי את השיטה שאת מרגישה איתה הכי בנוח
בהצלחה!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון מוצק - 4 חודשים - תגובה
נורית קליפר28/02/2011המזון הופך להיות מזון משלים רק בגיל חצי שנה, כך שעד אז הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה/בקבוק שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. את יכולה גם להגיש ירקות ופירות טחונים היטב לטקסטורה חלקה, מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שאלונת
אמא ל228/02/2011קודם כל תודה רבה על התשובות המהירות
אז לא לתת לו כמות של ארוחה שלמה? גם אם הוא רוצה לאכול? אתמול למשל הוא אכל 120 מ"ל דייסה מעורבבת עם פורמולה ונורא אהב את זה.
לתת רק כפית 2 בכל זאת למרות שהוא רוצה ואוהב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שאלונת - תגובה
נורית קליפר02/03/2011בעקרון, עד גיל חצי שנה עיקר התזונה צריכה להיות הנקה/תמ"ל שכן שם יש את האיזון הנכון לתינוקות שמכיל את הערכים התזונתיים הדרושים להם. זה הסיפור בגדול, כמובן שאם מגלה עניין ודורש.......אפשר לאט לאט להגדיל את הכמות ולקראת גיל חצי שנה כבר להגיש ארוחה במקום בקבוק/הנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)