מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לבן 8 שבועותשמרית12/03/2011
שלום, בני בן 8 שבועות (פחות יומיים...), נולד 3.300, ירד כ-250 גר' לאחר הלידה.
לפני כשבוע וחצי נשקל בטיפת חלב ומשקלו היה 4.120. ביום מקבל הנקה+חלב שאוב ובלילה סימילאק. הייתי רוצה להניק בלבד אבל נראה שהחלב שלי לא מספיק לו כי הוא יכול לינוק במשך שעתיים, להרדם ואחרי 20 דקות לצרוח בגלל רעב בגלל זה אני גם שואבת מידי פעם ונותנת לו בבקבוק ככה שאדע שהוא באמת אכל ושבע. בלילה סימילאק כי כמו שאמרתי נראה שאין לי מספיק חלב (גם בשאיבה). בכל מקרה השאלה שלי כמה הוא אמור לאכול כיום? האחות בטיפת חלב אמרה לי 80-100 מ"ל בארוחה ולא יותר מזה אבל זה נראה לי מעט מידי ולא מספיק לו כי הוא בוכה כל הזמן ומראה סימני רעב!! הסברתי זאת לאחות ולרופאה אבל הן טוענות שאני מפטמת אותו ב-120 מ"ל סימילאק לארוחה (בלילה)כל 3 שעות פלוס מינוס..
אז כמה סימיאלק לתת לו בארוחה וכמה חלב שאוב???
ממש זקוקה לעזרה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן 8 שבועות - תגובה
ליהי סופרין13/03/2011היי שימרית יקירה ,
יש נוסחה קבועה שאומרת שתינוק צריך לאכול 150 (מספר קבוע) כפול משקל התינוק ומחלקים למספר ארוחות, ליונקים מחלקים בשמונה
מה שיצא מוסיפים כ20 מ"ל זה בערך הכמות לארוחה . (מבקבוק תינוק אוכל מעט יותר מאשר היה יונק ישירות מהשד)
תראי בעיקרון בנך עלה כ150 גרם לשבוע שזה תקין בהנקה :)
יכולות להיות מספר סיבות לכך שהוא אינו שובע מהר מהנקה : אחיזה שאינה מספיק טובה את השד , ניהול הנקה לא נכון, קפיצת גדילה .
תינוק יונק צריך לאכול בין 8-12 ארוחות ביממה , לא מחייב בסדר קבוע .
המשאבה אינה אינדיקציה אמיתית לגבי כמויות החלב אותן יש באפשרותך לייצר , תלוי בזמן השאיבה ואורכה בסוג המשאבה , ברמת העייפות וצריכת הנוזלים שלך.
נסי להאכיל את בנך מהבקבוק ולמשוך את זמן ההאכלה לפחות 20 דקות , יכול להיות ישבע תוך כדי עוד לפני שיסיים את כל הכמות.
אני מציעה לך בחום לפנות למדריכת הנקה שתאבחן ותעזור לך להבין האם הכל תקין :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)