לא אוכל מכפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אוכל מכפית
    mama
    14/03/2011

שלום רב,
    יש לי תינוק בן 7 חודשים. מגיל 5 חודשים התחלתי לתת לו טעימות, אך הוא לא מוכן להכניס כפית לפה כלל!!
    ניסיתי גם עם פירות וגם עם ירקות, הוא לא פותח את הפה לכפית וזהו. בחודש האחרון כאשר הוא התחיל ללכת למטפלת אנו עושים זאת בצורה יותר אינטנסיבית(מנסים להאכיל) לפחות פעמיים ביום כל יום, אך ללא הצלחה.
    הדרך היחידה שניתן להכניס לו כפית לפה זה להשב את תשומת ליבו או לתת לו רעשן לדוגמה (שאותו הוא מכניס לפה בשמחה) ואז כאשר הוא פותח את הפה "לדחוף" לו כפית, שאותו הוא לפעמים יבלע ולפעמים יוציא החוצה והרבה פעמים הוא אפילו מתחיל לבכות מזה!
    ניסיתי לתת לו עם אצבע, כפית פלסטיק ואנחנו מושיבים אותו הרבה לידינו כאשר אוכלים ע"מ לתת דוגמה. וכלווום...
    כאשר אני נותנת לו לדוגמא ביסקביט ביד הוא אוכל אותו, אך עם אני יאביא לו פרי/ירק מבושל ורך הוא לא יוכל אותוו.
    אני ממש מיואשת , כי אני לא כ"כ רואה התקדמות.
    שמעתי כבר המון :"על תתיאשי! תמשיכי לנסות!" אבל אנחנו מנסים וזה פשוט לא עובד.
    מה עלי לעשות ??
    תעזרו לי בבקשה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא אוכל מכפית

הוספת תגובה

• לא אוכל מכפית - תגובה

נורית קליפר
    16/03/2011

הכי חשוב לא "לתחמן" ולדחוף אוכל בכוח שכן חשוב שחווית האכילה תהיה חיובית!! תני לו במהלך השבוע הקרוב להחזיק כפית בעצמו, לאחר מכן הגישי לו מנת פירות ליד הכפית ותני לו לנסות לאכול בעצמו.....כמובן שהוא לא יצליח בשלב זה לאכול בעצמו בצורה מספקת, אך תני לו את האפשרות להתקרב לאוכל עם כפית בצורה שנעימה לו. אם זה יצליח, תוכלי לנסות ולהאכילו בכפית תוך כדי שהוא מחזיק את הכפית שלו. אם לא תהיה התקדמות בחודש הקרוב ממליצה לפנות לייעוץ

בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו