מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יותר מידי מוצקים לבת שמונה חודשים?yam17/03/2011
היי
אנחנו גרים בחו"ל וכאן זה מעט שונה מהנהוג בארץ ואני תוהה אם אני נוהגת נכון
לפי המלצת הרופאה, אני אמורה לתת לקטנה כך:
בוקר* הנקה וארוחת בוקר מוצקים (גבינה/ביצה/לחם תינוקות)
ביניים- פירות
צהריים- מרק ירקות ובשר/כבד
ביניים* הנקה
ערב* דייסה והנקה
מה דעתכן?
אין לנו בעיית משקל או בעיית חלב
אני מפחדת שהיא לא יונקת מספיק ולא תקבל את כל הויטמינים שצריך לפי מה שאני יודעת בגיל הזה היא לא יכולה לקבל את כל הצרכים שלה מהמוצקים
למעשה התוספת שהרופאה המליצה הן ארוחות בוקר וערב מוצקים, בנוסף או במקום הנקה
אשמח מאוד לתשובה
thank u* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
yam18/03/2011כיום אני מציעה לקטנה אוכל לפי התפריט שלעיל, לפעמים היא רוצה ולפעמים לא. אני זורמת איתה לגבי כמויות, אף פעם לא מכריחה. בערב למשל, היא ממש אוכלת יותר, לא נרדמת לפני שאוכלת.
עוד שתי שאלות ברשותן -
1. היא עדיין מתעוררת בלילה ואני מניקה אותה, ייתכן וזה הרגל, אבל בכל פעם היא יונקת היטב...מה דעתכן?
2. האם יש עדיפות לדייסה מועשרת בויטמינים ובברזל על פני דייסת שאני מכינה, למשל דייסת שיבולת שועל שאני מוסיפה לה פירות יבשים או מולסה?
תודה רבה!!!!
תבורכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מידי מוצקים לבת שמונה חודשים? - תגובה
איילת מרטין19/03/2011מה שהרופאה המליצה זה בסדר. אפשר ומומלץ לשלב הנקה עם מזונות מוצקים.
בבוקר את יכולה להוסיף גם עגבניות, מלפפון, אבוקדו, למרוח על הלחם טחינה וכו'.
חלב האם משתנה עם הגיל של התינוק ותדירות ההנקה וככל שעולים בגיל הוא נהיה יותר מרוכז. שילוב מזונות מוצקים בתפריט חשוב מאד להתפתחות (בעל חשיבות גדולה מעבר לתזונה עצמה - קשור לשפה, ליכולות מוטוריות, הפעלת שרירי לסת, למידה חושית וחשיפה שמאפשרת "חלון הזדמנויות" לטעמים ומרקמים).
חשוב בארוחות מוצקים להציע גם מים.
בין ארוחות ניתן לשלב הנקה כמה שאת וביתך רוצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)