מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמויות אוכל לבן 6 חודשיםשרון29/03/2011
בני בן 6 חודשים נולד בשבוע 42 3.200
היום שוקל 7.5 וגובה 66
אוכל לפי מצב רוח לפעמים לא רוצה אז אני מניקה.בזמנים האלו פחות או יותר
6:00: הנקה
9:00: מנת פרי של 2 פרות מרוסקים במרקם של גרבר (אגס תפוח או בננה) יוצא בערך 150 מ"ל לפעמים אוכל הכל ואם לא אז אני מניקה
12:00: מנת צהריים של עוף או הודו עם ירקות מבושלים ואורז או בורגול טחון במרקם מחיתי יוצא בערך 200 מ"ל לפעמים אוכל כמעת הכל ואם לא אז אני מניקה.
15:00: הנקה
17:30: הנקה
20:00: הנקה
24:00: בקבוק חלב שאוב (האכלת חלום) 210CC לא תמיד גומר הכל
ביומיים האחרונים כאשר לא רצה להמשיך לאכול נתתי לו לשתות מים ואחרי כמה לגימות של מים רצה להמשיך לאכול וכך סיים את האוכל (לאחר שבוע שאחרי 3 -4 כפיות לא הסכים לאכול)
שאלות:
1. איזה עוד פרות אני יכולה לתת לו ואיך באיזה מרקמים
2. האם המרקמים שאני עושה בסדר או שעדיף לעשות במרקם אחר
3. האם זה תקין לתת מים עם האוכל (אמא שלי אמרה לי שבשום פנים ואופן לא אלא לחכות שעה אחרי האוכל)
4. מה עוד אני יכולה להכין לעשות לשנות?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות אוכל לבן 6 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני29/03/20111. בנוגע לפרות באופן עקרוני את יכולה לתת כל פרי שיש בעונה (פרט לתות שידוע כמעט יותר אלרגני) - כמובן שחשוב שבכל פעם שאת מוסיפה פרי חדש תתני רק אותו בכמות של טעימה בכדי לשלול רגישות במידה וקיימת.
2. בנוגע למרקמים - כאשר יצמחו לו שיניים תוכלי בהדרגה לשנות את המרקמים ובמקום פרי מרוסק לתת לו פרי מגורד או חתוך לחתיכות קטנות. ואז תהיי קשובה לתגובה שלו ותראי האם הוא מסוגל לאכול מרקם זה או שזה מוקדם מדי. היום יש גם מעין רשת מיוחדת שבה ניתן לשים חתיכות פרי (למשל פלחי תפוז אבטיח או ענבים והתינוק פשוט מוצץ את הפרי שבה.
3. לפי הנתונים שכתבת התינוק נמצא במשקל תקין. לכן, אין שום בעיה לשלב מס' לגימות של מים במסגרת הארוחה במידה והתינוק צמא. הההמלצה לא לשלב מים בארוחה אין לה ממש בסיס מדעי.
אצל תינוקות שהקיבה שלהם ממילא קטנה החשש הוא שזה יגרום להם לשובע ויבוא על חשבון כמות האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)