מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק בן 4 חודשיםMe13/04/2011
בוקר אור,
היום היינו בטיפת חלב לקבלת חיסון גיל 4 חודשים...
בטיפת חלב נאמר לנו שכבר צריך לתת לתינוק טעימות מוצקות (פירות/ ירקות/ ביצה/ מרקים וכו')
האם זה הגיוני? אני יודעת שטעימות נותנים רק מגיל חצי שנה ורק ירקות ופירות.
ובכל שבוע נותנים את אותו הפרי/ ירק על מנת לראות שהתינוק לא אלרגי.
אודה לתשובתכם הדחופה בנושא, אני אמא חדשה וטריה וכל הנושא הזה חשוב לי.
תודה רבה יום טוב וחג שמח :-)
me* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 4 חודשים - תגובה
נורית קליפר13/04/2011מדובר בהנחיות יחסית חדשות של משרד הבריאות, בהן אפשר להתחיל טעימות מגיל 4 חודשים. חשוב להדגיש שמדובר בטעימות!! כמות של 1-2 כפיות פעמיים ביום שניתנות לאחר בקבוק/הנקה ומטרתן היא חשיפה לטעמים שונים ולא הזנה. המזון הופך להיות מזון משלים רק מגיל חצי שנה ואז ניתן בהדרגה להחליף בקבוקים/הנקה בארוחות של מזון מוצק. לפי הנחיות אלו ניתן להגיש את כל המזונות במרקם חלק ודליל תחילה חוץ מחלב, מוצרי חלב ודבש. מוצרי חלב ניתן לשלב לאחר גיל תשעה חודשים ואילו חלב ודבש ניתן להגיש לאחר גיל שנה. את צודקת, גם בתקופת הטעימות כדאי להגיש כל מזון למספר ימים כדי לוודא שאין תגובה אלרגית.
את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Me13/04/2011נורית, תודה רבה לך על תשובתך המהירה והמפורטת :-).
שאלה נוספת לי אליך... הילד שלנו פולט המון... זה משהו שקיים אצלו מלידה.
הוא לא אובחן עם בעיית ריפלוקס (הוא לא בוכה/ הוא לא במצב של אי שקט או חוסר מנוחה).
בטיפת חלב ייעצו לנו להוסיף לתמ"ל (מטרנה) דייסה.
השאלה היא: האם אני אמורה להוסיף את הדייסה כל ארוחה/ לסירוגין בין הארוחות/ או רק בלילה?
מטרת הדייסה היא לא לגרום לתינוק לשינה מלאה וטובה אלא להפחית/ להעלים פליטות.
אודה לעזרתך, תשובתך בנושא.
תודה רבה
ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
Me14/04/2011נורית, תודה רבה לך על תשובתך המהירה והמפורטת :-).
שאלה נוספת לי אליך... הילד שלנו פולט המון... זה משהו שקיים אצלו מלידה.
הוא לא אובחן עם בעיית ריפלוקס (הוא לא בוכה/ הוא לא במצב של אי שקט או חוסר מנוחה).
בטיפת חלב ייעצו לנו להוסיף לתמ"ל (מטרנה) דייסה.
השאלה היא: האם אני אמורה להוסיף את הדייסה כל ארוחה/ לסירוגין בין הארוחות/ או רק בלילה?
מטרת הדייסה היא לא לגרום לתינוק לשינה מלאה וטובה אלא להפחית/ להעלים פליטות.
אודה לעזרתך, תשובתך בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
נורית קליפר15/04/2011התייעצי עם רופא הילדים לגבי השימוש בתמ"ל אנפמיל AR, זהו תמ"ל עם תוספת עמילן אורז ואמור לגרום להפחתת הפליטות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)