תזונת תינוק בן 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוק בן 4 חודשים
    Me
    13/04/2011

בוקר אור,
    היום היינו בטיפת חלב לקבלת חיסון גיל 4 חודשים...
    בטיפת חלב נאמר לנו שכבר צריך לתת לתינוק טעימות מוצקות (פירות/ ירקות/ ביצה/ מרקים וכו')
    האם זה הגיוני? אני יודעת שטעימות נותנים רק מגיל חצי שנה ורק ירקות ופירות.
    ובכל שבוע נותנים את אותו הפרי/ ירק על מנת לראות שהתינוק לא אלרגי.

אודה לתשובתכם הדחופה בנושא, אני אמא חדשה וטריה וכל הנושא הזה חשוב לי.

תודה רבה יום טוב וחג שמח :-)
    me

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 4 חודשים - תגובה

נורית קליפר
    13/04/2011

מדובר בהנחיות יחסית חדשות של משרד הבריאות, בהן אפשר להתחיל טעימות מגיל 4 חודשים. חשוב להדגיש שמדובר בטעימות!! כמות של 1-2 כפיות פעמיים ביום שניתנות לאחר בקבוק/הנקה ומטרתן היא חשיפה לטעמים שונים ולא הזנה. המזון הופך להיות מזון משלים רק מגיל חצי שנה ואז ניתן בהדרגה להחליף בקבוקים/הנקה בארוחות של מזון מוצק. לפי הנחיות אלו ניתן להגיש את כל המזונות במרקם חלק ודליל תחילה חוץ מחלב, מוצרי חלב ודבש. מוצרי חלב ניתן לשלב לאחר גיל תשעה חודשים ואילו חלב ודבש ניתן להגיש לאחר גיל שנה. את צודקת, גם בתקופת הטעימות כדאי להגיש כל מזון למספר ימים כדי לוודא שאין תגובה אלרגית.

את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים.
    בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

Me
    13/04/2011

נורית, תודה רבה לך על תשובתך המהירה והמפורטת :-).

שאלה נוספת לי אליך... הילד שלנו פולט המון... זה משהו שקיים אצלו מלידה.
    הוא לא אובחן עם בעיית ריפלוקס (הוא לא בוכה/ הוא לא במצב של אי שקט או חוסר מנוחה).

בטיפת חלב ייעצו לנו להוסיף לתמ"ל (מטרנה) דייסה.
    השאלה היא: האם אני אמורה להוסיף את הדייסה כל ארוחה/ לסירוגין בין הארוחות/ או רק בלילה?
    מטרת הדייסה היא לא לגרום לתינוק לשינה מלאה וטובה אלא להפחית/ להעלים פליטות.

אודה לעזרתך, תשובתך בנושא.

תודה רבה
    ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

Me
    14/04/2011

נורית, תודה רבה לך על תשובתך המהירה והמפורטת :-).

שאלה נוספת לי אליך... הילד שלנו פולט המון... זה משהו שקיים אצלו מלידה.
    הוא לא אובחן עם בעיית ריפלוקס (הוא לא בוכה/ הוא לא במצב של אי שקט או חוסר מנוחה).

בטיפת חלב ייעצו לנו להוסיף לתמ"ל (מטרנה) דייסה.
    השאלה היא: האם אני אמורה להוסיף את הדייסה כל ארוחה/ לסירוגין בין הארוחות/ או רק בלילה?
    מטרת הדייסה היא לא לגרום לתינוק לשינה מלאה וטובה אלא להפחית/ להעלים פליטות.

אודה לעזרתך, תשובתך בנושא.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

נורית קליפר
    15/04/2011

התייעצי עם רופא הילדים לגבי השימוש בתמ"ל אנפמיל AR, זהו תמ"ל עם תוספת עמילן אורז ואמור לגרום להפחתת הפליטות

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו