מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לדאוג ?אביבית23/04/2011
שלום
יש לי תינוקת בת 9 חודשים נינוחה רגועה .
יושבת יפה בעגלה, עדיין לא קמה לבד למצב ישיבה .
אוכלת 4 מנות תמ"ל .120-180-240 מ"ל משתנה אצלה מאוד כל 3-4 שעות.
אוכלת פירות וירקות(מרק) אצל המטפלת
ו4 מנות תמ"ל .120-180-240 מ"ל משתנה אצלה מאוד כל 3-4 שעות.
ולעומת זאת איתי ועם אחיותי ועם אימי היא נלחמת.
כשהתחלתי איתה את שלב הטעימות דווקא טעמה יפה.
וכשהתחלתי לערבב היא התנגדה .
המליצו לי לחזור לתת לה פירות בנפרד ולא לערבב.
ובאמת היום הצלחתי לתת לה 3-4 כפיות פעם אחת מחית תפוח.
ואתמול הצלחתי לתת לה 3-4 כפיות תפוח ומלון(המלון היה מתוק) דליל בבלנדר.
הכל עם כפית כמובן היו מקרים שהיא רצתה להחזיק את הכפית איפשרתי לה כי חשבתי שהיא תמשיך לאכול בהתחלה הכניסה את הכפית אחכ דחפה לי את היד והכל עףףףף.
(חשוב לי לתת לה להחזיק כפית )
מה אתן ממליצות לעשות לגבי הירקות במה להתחיל?
אני קצת דואגת שהיא לא אוכלת לפי הקצב שצריך לאכול.
בגילה הבנתי כבר צריך לאכול עוף בשר ומאכלי אצבעות.(אין לה שיניים)
האם אני צריכה לדאוג או לתת לה לאט לאט.?!
בגלל שמשקלה תקין אינני נותנת לה דייסות זה בסדר?(אני לא רוצה שהיא "תשמין מאוד " בגלל הגלוטן במוצרים אלה)
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לדאוג ? - תגובה
נורית קליפר27/04/2011הי אביבית,
לא נשמע שיש סיבה לדאגה. פשוט הוסיפי לה הודו אדום או בשר בקר למרק - כמובן טחון היטב למרקם חלק. גווני לה את האוכל בהדרגה וכמו כן את מרקם האוכל - ממרקם דליל לסמיך, לטחון גס לאוכל אצבעות. לגבי דייסות - לתינוקות בריאים במשקל תקין אין צורך בדיסות, אבל כל עוד אין אלרגיה לגלוטן אין שום סיבה לא לאכול את זה. הגלוטן אינו משמין.......כמות הקלוריות הכוללת ביום היא זו שקובעת אבל לתינוקות בריאים יש בדר"כ מנגנון רעב ושובע תקינים ובדר"כ אוכלים את הכמות שהם צריכים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)