בן שנה שלא רוצה מטרנה לפני שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה שלא רוצה מטרנה לפני שינה
    מיטל
    29/04/2011

בני לפני חודש וחצי החליט שנמאס לו ממטרנה .
    בבוקר שותה בלחץ 120 ובערב לא מוכן מבקבוק. לאחר שבוע כזה התחלתי לנסות דיסה בכפית ואכן זה הלך והוא אוכל דיסה 150 לפני שינה בכפית.
    הבעיה מתחילה שהוא ללא סבלנות בכיסא האוכל ואז מסרב לאכול.
    התחלתי עם שירים בטלויזיה וזה הלך תוך 1/4 שעה הדיסה נגמרה והופ הולכים לישון.
    ממש רע לי עם זה שככה אני צריכה לשכנע אותו לאכול ורק ככה הוא אוכל את הדייסה. ניסיתי ספרים משחקים כלום... רק טלויזיה.
    אשמח לשמוע את דעתך או מציאת פיתרון אחר.
    כמו כן אני מאוד רוצה להכניס לו נוהל ספר לפני שינה אז האם אחרי הדיסה לקחת אותו לחדר לקריאת ספר ואז לשים אותו לישון?
    חשוב לי לקראת שיגדל ויבין שיהיה נוהל קראית ספר לפני שינה ואני כרגע לא מצליחה בגלל הדיסה והטלויזיה... מה דעתך?
    יש לך עצה אחרת מה לתת לפני שינה לשתות חוץ מדיסה ? הוא אוכל ב18:00 ארוחת ערב ביצה גבינה, פשטידה הכל...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה שלא רוצה מטרנה לפני שינה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    02/05/2011

אין סיבה בגיל זה להתעקש איתו על מטרנה. נהפוך הוא לאחר גיל שנה, אפילו מומלץ להתחיל ולגמול אותו בהדרגה מתמ"ל . ייתכן ובנך כלל אינו רעב לאחר ארוחת הערב וזו הסיבה שאינו רוצה לאכול את הדייסה. אין שום סיבה שתשכנעי אותו בדרכים של סיפורים או טלביזיה לאכול את הדייסה אם אינו רעב . הדבר סתם יכול לגרום לו לפתח הרגלי אכילה לא תקינים.
    מתי הוא אוכל ארוחת ערב ומתי הוא הולך לישון ?
    במידה ומרווח הזמן בין ארוחת הערב לשינה הוא מעל שעתיים את יכולה להציע לו לשתות כוס חלב במקום דייסה. במידה וירצה ישתה אם לא הניחי לו . לא מומלץ שתתעקשי איתו על כך שיאכל בניגוד לרצונו. כך תוכלי ליצור אווירה נעימה לפני השינה ולהקריא לו סיפור במקום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לתגובתך לבני

מיטל
    02/05/2011

שלום רב, תודה רבה על התשובה :)
    בני נווה אוכל בשעה 18:00... חביתה או פשיטדה או לחם גבינה עגבניה ואז בשעה 20:00 אני מכינה 120-150 דיסה.
    הקטע שהוא לא טורף את זה אבל מול הטלויזיה אוכל ומסיים הכל.
    השאלה אם לא יאכל כלום לא יהיה רעב באמצע הלילה?
    מוזר לי שאינו מתפנק על חלב או מטרנה חמה לפני השינה והוא שותה מים במיטה ונרדם עד הבוקר.
    והאם לא חשובה המטרנה לויטמינים שיש בה כי בטוח שלא מקבל מכל האוכל שאוכל.
    הוא נרדם סביבות 20:30 עד 6 או 6וחצע תלוי.
    מה דעתך? חוץ מחלב שאנסה מה עוד אפשרי לדעתך? שיש לו משהו בבטן ולא יהיה רעב באמצע הלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו