מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוצקים אצל בן חצי שנהאמא ל204/05/2011
שלום רב
בני בן חצי שנה והתחלנו טעימות של מוצקים כבר מלפני חודש וחצי, התחלתי לשלב לו את המוצקים בתפריט היומי הבעיה היא שהוא לא אוכל מספיק לדעתי,
למשל מרק בצהרים הוא אוכל בערך שתי כפות ואחכ מן הסתם אחרי שעה הוא רעב ולכן אני נותנת לו בקבוק.
אותו דבר קורה עם הפירות, הוא אוכל בערך 2 כפות וזהו.
מבחינת פורמולה אז הוא אוכל בד"כ 120- 150 מ"ל בארוחה בבוקר ובערך אני מוסיפה לו כפית של דייסה.
משקל 7350 ק"ג נכון להיום.
כמה הוא אמור לאכול? מאיזה כמות אני יכולה להחשיב את המרק/פירות כארוחה?
אשמח לעצות בעניין
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים אצל בן חצי שנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין13/05/2011שלום לך,
כל תינוק הוא שונה, ואין משהו שהוא נכון לכל התינוקות ולכן, אין המלצות חד משמעיות.
לדעתי התינוק שלך עדיין בשלבי הסתגלות למזון מוצק, זה לוקח זמן אבל בסוף זה קורה. המשיכי להציע מזון מגוון ולאט לאט תראי שהוא יתחיל להתעניין יותר.
לגבי כמות כמנה: כשבנך יאכל מנה (כמות מנה יכולה להשתנות בין התינוקות בין 30 מ"ל ל200 מ"ל) של מרק או פירות או דייסה תלוי בגיל ובתינוק עצמו. לאט לאט הכמויות מתאזנות והדרישה לבקבוק חולפת זה תהליך שלוקח זמן וקורה בדרך כלל לקראת גיל שנה, אך כמובן שיש יוצאים מן הכלל.
לגבי הדייסה, איני יודעת במה את משתמשת אך אני ממליצה על דייסה ביתית מדגנים מלאים טחונים לאבקה מאחת האופציות הבאות או עירבוב של כמה מהן: שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, כוסמת, אורז, דוחן על בסיס חלב צמחי: שקדים/שיבולת שועל/אורז מלא/שומשום מלא.
אני פחות ממליצה על הדייסות איסטנט המוכנות, ואם כן בוחרים להישתמש בהן אז כדאי לערבב אותן יחד עם הדגנים המלאים הביתיים.
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)