גבינה ומעדני חלב לבת9חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבינה ומעדני חלב לבת9חודשים
    קרן
    09/05/2011

שלום רב,
    ברצוני להוסיף ארוחת מוצקים שלישית ביום.

1. אילו גבינות / מעדני חלב/ מוצרי חלב ניתן לתת? אשמח לדוגמאות ספציפיות.

2.מה מומלץ יותר מבחינה תזונתית?

3.מהי הכמות הנחשבת למנה? האם היא מהווה תחליף לארוחת בקבוק תמ"ל? כמה זמן אחרי כן ניתן לתת ארוחת תמ"ל?

4.האם צריך להתחיל בטעימות או שניתן להתחיל ישר במנה שלמה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקפצ

קרן
    12/05/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינה ומעדני חלב לבת9חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

שלום לך,

לא רשמת אילו ארוחות מוצקים כרגע את נותנת לבתך.
    באם את מעוניינת לתת מוצרי חלב כדאי להתחיל עם טעימות רק מגיל שנה. לפי דעתי אין סיבה לתת מוצרי חלב. אם את רוצה להוסיף ולגוון במזון, כיתבי לי מה היא אוכלת ואנסה לתת לך רעיונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

קרן
    13/05/2011

אוכלת כיום ארוחת פירות -אגס/תפוח, בננה + אבוקדו או טחינה גולמית
    בצהריים אוכלת ארות מרק ירקות עם אפונה+ הודו/עוף
    בבוקר,אחהצ ובלילה בקבוק.

רוצה להוסיף לה ארוחה אחה"צ. מה כדאי? המליצו לי על מעדנים אך את לא ממליצה. אשמח לחוות דעתך. אשמח גם לתשובות לגבי מה ששאלתי בהודעה הקודמת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    13/05/2011

לדעתי כדאי להוסיף לה אחר הצהריים דייסה מדגן מלא כל שהוא על בסיס חלב צמחי

דגנים אפשריים: שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, דוחן, אורז, כוסמת, גריסים, קינואה. אני ממליצה לטחון אותם עד לאבקה בבית ואז להכין מהם דייסה, או רק מדגן מסויים או עירבוב של כמה סוגים. הטחינה לאבקה מאפשרת בליעה טובה יותר אצל התינוק וגם בישול מהיר יותר. ההמלצה שלי היא לגוון בסוגי הדגנים ולכן עירבוב כמה בדייסה אחת יכול להיות פתרון.

חלב צמחי אפשרי: חלב שיבולת שועל/שקדים/שומשום מלא/ אורז מלא

המתקה: כפית סילאן/מולאסה/סירופ אגבה/סירופ מייפל טבעי

אני לא ממליצה על מוצרי חלב כי הם אינם בריאים ואין אנו זקוקים להם תזונתית כבני אדם. כל הערכים התזונתיים הדרושים לנו ניתן לקבל ממזונות אחרים בתזונה מגוונת. מעדנים זה בכלל מזון שאיני מבינה מדוע צריך לתת אותו, כל מעדן מכיל הרבה סוכר, חומרים משמרים, טעם וריח ועוד...

את יכולה להחליף את מנת הבוקר של הפירות לאחהצ ואת הדייסה לבוקר, ובעצם לשחק עם זה פעם כך ופעם כך. באופן כללי: פירות כדאי לאכול על קיבה ריקה ולכן בבוקר זה הכי מומלץ.

בנוסף: אם את לא נותנת ירקות טריים, ואבוקדו כדאי שתוסיפי גם אותם לתפריט, ירקות אפשריים בגיל הזה: מלפפון, עגבניה, כי הם הכי רכים (כמובן שחובה לחתוך אותם לקטן). לגבי האפונה במרק, הייתי מגוונת יותר בקטניות עם עוד סוגים: עדשים, גרגרי חומוס, שעועית אזוקי או מאש.

אשמח לענות תמיד על שאלותייך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו