מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחלבאפרת11/05/2011
שלום,
בני בן 10 חודשים משקלו תשעה וחצי ק"ג ינק מלא עד לפני כחודש
בנסיונות שעשינו בעבר לתת מטרנה/סימילק חלבי/ צמחי הקיא.
לפי רופא הילדים כנראה אלרגי לחלב
לא מוכן בשום אופן לאכול נוטרמיגן
אוכל פירות,בשר,פחמימות
כחודש במקום לינוק אוכל חלב שקדים שאני מכינה משקדיה ומסילאן טבעי
(כוס מים+כפי\ שקדיה+כפית סילאן)
האם מספק מבחינה תזונתית והאם משביע:?
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/05/2011שלום לך אפרת,
משקה חלב המופק משקדים הינו בריא מאד, אך אינו תחליף לחלב אם (מבחינת הרכבו התזונתי). מבחינה בריאותית מומלץ להניק עד גיל שנתיים לפחות ואם לא אז לתת תחליף חלב (שגם הוא לא מהווה תחליף חלב מושלם). במקרה שלך, מכיוון שאינו מצליח לשתות שום תחליף הייתי מתאמצת לחזור ולהניק במידה ועוד ניתן.
חלב שקדים עשיר יותר ניתן להכין גם מטחינת שקדים עם מים, סינון הסיבים ורק לאחר מכן עירבוב השקדייה בנוזל.
אני מאד ממליצה שתתייעצי עם יועצת הנקה, אם את עדיין מעוניינת לחזור להניק (במידה וזה אפשרי מבחינה בריאותית) רב הסיכויים שעוד ניתן. אם יצא ולא תוכלי לחזור להניק ולא תוכלי לתת תחליף חלב תקני דייסה המועשרת בויטמינים ומינרלים ותתני לו בבקבוק או כדייסה פעמיים ביום. אני ממליצה על דייסת דגנים מוערבת מועשרת בויטמינים ומינרלים שנקראת בטר&דיפרנט. למיטב ידיעתי ניתן להשיגה בעדן טבע מרקט.
חשוב לי להדגיש שלרב איני ממליצה על דייסות איסטנט שכאלו, אך במקרה ואין הזנה באמצעות חלב אם או תחליף חלב אחר כדאי כן להעשיר את התזונה בדייסה שכזו.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)