מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיץ תפוזים + תזונה בכלל לתינוקתbe11/05/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת 8 חודשים. היא גדולת ממדים כמו אבא שלה ואחיה. באחוזונים של 98 במשקל ו- 96 בגובה.במשקל היא כבר 10 ק"ג. כבדה..
מגיל 5 חודשים היא אוכלת באופן סדיר ארוחת פירות (200 מ"ל בערך), ארוחת ירקות (200 מ"ל בערך) ובקבוק מיץ תפוזים סחוט - מעבר לארוחות התמ"ל. עד גיל 7 חודשים היא היתה אוכלת ביממה 3 בקבוקים של 180מ"ל תמ"ל חוץ משאר הדברים שציינתי. בשלב מסוים ראינו כי היא יכולה להסתדר עם מיץ התפוזים (שותה כ- 150 מ"ל) במקום ארוחה ולא בנוסף ולכן הורדנו לה בקבוק אחד של תמ"ל. יש לציין כי היא באיחור התפתחותי ועדיין אפילו איננה מתהפכת.
האחות בטיפת חלב אמרה שלא בטוח שעשינו טוב עם הורדת בקבוק אחד של תמ"ל גם מכיוון שאולי נגרום לה לחסך של ויטמינים נחוצים וגם מכיוון שהיא לא בטוחה אם הערך הקלורי של התפוזים הוא לא גדול יותר.
מה אתם אומרים?
תודה רבה מראש
be* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ תפוזים + תזונה בכלל לתינוקת - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/05/2011שלום לך,
נשמע שהיא אוכלת יותר מידי. לא ברור לי מדוע לתת כל יום מיץ תפוזים באופן קבוע. מיץ תפוזים אומנם בריא אך במינון יומי אני ממליצה לגוון במיצים אחרים, פירות אחרים וגם ירקות אפשר לטחון לשייק. את יכולה לחפש בגוגל מתכונים לסמודי (שייקים ירוקים).
איני יודעת להמליץ לך לגבי כמויות תחליפי החלב, והעיכוב ההתפתחותי כי איני רואה את התינוקות ואת התנהגותה ולכן לא יכולה לחוות את דעתי. אך לפי התיאור שתיארת לדעתי כן צריך לשקול מול יעוץ פרטני אצל נטורופתית או תזונאית, להפחית בכמויות האוכל הכללי, כי עודף משקל (אחוזון עליון) לטווח הרחוק מבחינה בריאותית לא כדאיי.
אני הייתי שמה דגש על גיוון המזון עם עוד סוגי מזונות כמו דייסות מדגנים מלאים: קינואה, סולת חיטה מלאה, שיבולת שועל, כוסמין, אורז מלא, דוחן וקטניות: אפונה, עדשים, חומוס, זרעים שונים: שומשום מלא (טחינה) וגם חלבים צמחיים כמו חלב שקדים. אם תגווני את המזון שלה תוכלי להיות בטוחה שאת חושפת אותה להרבה מרכיבי מזון (ערכים תזונתיים), וגם חושפת בפניה מאכלים וטעמים רבים שזה חשוב לא פחות.
אך כאמור, לדעתי כדאי שתפני לייעוץ אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)