לסדר ארוחות...עזרה דחופה!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לסדר ארוחות...עזרה דחופה!!!!
    נטלי א.
    12/05/2011

בוקר טוב!
    בני בן חודשיים וחצי משקלו כ6200 ,לפי טיפת חלב אין בעיה בארוחות שלו רק שלנו יש. מה שקורה קטנצ'יק מסרב כמעט לאכול בלילה ,בקושי 60 מ"ל(מצד אחד זה טוב כי הוא ישן ולא בא לו להתעורר אבל...) אבל ביום הוא אוכל רק כל 4 שעות ולא יותר מ120 מ"ל. ב 20:00 אנחנו משתדלים לעשות לו אמבטיה ובקבוק אך לפעמים שעות זזות כי הוא עדיין לא רעב. יוצא שיש לו רק כ 5 ארוחות נורמליות ביום.מה שלא עשיתי לפני שיעברו 4 שעות הוא לא יוכל עד כדי כך שאני מציעה לו בקבוק הוא מוציא אותו ומתחיל לצרוח.יש לו יציאות כל יומיים ולפעמים כל יום.ניזון מתמ"ל (סימילאק טופ לפני כחודש היה מטרנה והיה סיפור דומה). תעזרו לי לסדר לו את היום כך שהוא יתחיל לאכול יותר ביום ובלילה אני אתן לו לישוןן כרצונו....אני ובעלי מאוד מודאגים שהוא לא אוכל סדיר!!!
    תענו לי בהקדם אני צריכה עזרה בנושא!
    נ.ב.
    לפני כל ארוחה אני נותנת לו כמה טיפות של גרפווטר וקצת מים במיוחד כשיש ימים חמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסדר ארוחות...עזרה דחופה!!!! - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

שלום לך נטלי,

נראה כי את ובעלך מאד מודאגים ולחוצים ואין סיבה ממשית. התינוק יודע בידיוק כמה הוא רעב וצריך לאכול ואם מספיק לו 120 כל ארבע שעות אין סיבה להכריח אותו ליותר במיוחד אם משקלו תקין ואכן כך. לדעתי אין סיבה להעיר את התינוק בכח בלילה לאכול אם הוא לא מבקש.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אותה שאלה...

נטלי א.
    12/05/2011

עוד דבר שלא ציינתי...ארבע שעות מתארכות ל5 שעות: לדוגמא ממש עכשיו היתה לו הפסקה של 4 שעות אני רואה שהוא מוצץ את המוצץ עם תאבון (בד"כ זה סימן לכך שהוא רוצה לאכול) נתתי לו בקבוק מצץ כ60 מ"ל וזהו בייבס נרדם לו. אחות טיפת חלב אמרה לנו לתת לו אחרי שעה עוד הפעם ואם אחרי שעה הוא לא רוצה?
    אני מיואשת -כל פעם שצריך להאכיל אני מתכוננת למלחמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אותה שאלה... - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

כאמור לדעתי, אין סיבה להילחץ, יש נטייה להתנהג עם תינוקות לפי שטנץ מסויים והדרך הזו אינה נכונה כי אין אדם זהה למשנהו. כל תינוק אוכל כמות אחרת של מזון והדבר יכול להישתנות בעתיד. הדבר הנכון ביותר הוא להקשיב לתינוק ולצרכיו ולתת לו לאכול לפי דרישה, אין טעם בהעמסה - שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה, לא לך ולבעלך ולא לתינוק ובמיוחד אם משקלו תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

נטלי א.
    12/05/2011

תודה על תשובה אשתדל להירגע מכך שהוא לא אוכל סדיר :) מאוד עזרת לי:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכייף ובהצלחה!

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו