מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות נכונהגלית12/05/2011
שלום רב,
ביתי בת שנה וחצי, ילדה בריאה, ספורטיבית ומקסימה...
נמצאת באחוזון 70 במשקל ובאחוזון 80 בגובה.
אוהבת מאוד לאכול. אוכלת בריא- ירקות מבושים (כרובית ברוקולי), כוסמת, ירקות טריים, לחם מלא, סרדינים, הודו, בקיצור ילדה אוהבת אוכל טוב!
לאחרונה בסוף הארוחה היא מבקשת עוד או כמה דקות אחרי שהיא יורדת מהכיסה היא מבקשת עוד משהו...
אני מגישה לה מנות למראית עין סבירות... שעד היום היו מספקות אותה.(למשל 2 פולקה ו 3 כפות פחממות וירקות, או ביצה על 1/3 לחמניה ומלא ירקות, או 1.5 סרדינים עם לחם וירקות טריים ומבושלים)..
פעם אחת החלטתי להגיש לה מנה ממש גדולה (קצת מרק עוף 5 קציצות עוף מבושלות במרק - קטנטנות - ופולקה.. ו 2 כפות כוסמת) היא אכלה כמעט את הכל .. זה המון!! לדעתי ... אבל כל אחה"צ היא לא ביקשה ולא התענינה באוכל ..
ובגדול אם משהו אוכל לידה זה אסון היא חייבת לטעום לו מהאוכל, יש לה את האנשים הקבועים שתמיד מאכילים אותה (בזן כשצרי) אז מהם היא תמיד מבקשת עם קיפול גבות כזה - ממש מסכנה...?! מה זה אומר?? היא רעבה תמידית??!!
אני אוכלת 6-7 פעמים ביום ארוחות קטנות.. זה גם נכון לתינוקות?
מה המנה הנכונה ... אני חוששת להרחיב לה את הכיבה...
איזה מרכיב שומני אפשר לתת לה .. (יש לה עור יבש מאוד הרופאה שלנו אמרה שיכול להיות שחסר לה שומנים) .. אני לא מקפידה על שומנים ..
האם מומלץ להגיש לה נישנושים (פירות או סתם פרוסת לחם) רק בכיסא שלה? הרי אם מטיילים עם אוכל אז לא מרגישים שאוכלים ואז לא שובעים ..
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות נכונה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/05/2011שלום לך גלית,
ביתך מתעניינת במזון, במיוחד אם היא רואה את האחר לידה אוכל היא רוצה לטעום גם וזה נפלא! כדאי לנסות שבזמן שהיא אוכלת גם את (או מי שמאכיל אותה) יאכל יחד איתה ושזה לא יהיה "הטקס" שלה. דרך אגב, ההתעניינות הזו באוכל יכולה לחלוף, יכול להיות שמדובר רק בתקופה, בכל מקרה זה לא נשמע דבר רע.
לגבי 6-7 ארוחות ביום: אני מאמינה שאין תזונה המתאימה לכולם. כל אדם הוא שונה. זה שלך טוב לאכול 6-7 ארוחות ביום לא בהכרח מתאים לביתך או למישהו אחר בגילך.
אני חושבת שהדבר הנכון ביותר הוא להקשיב לביתך ולמה שהיא דורשת, המנה הנכונה היא זו שמתאימה לביתך וזו שתרגום לה סיפוק ושובע. אם משהו נראה לך מוגזם את תמיד יכולה לשאול, להסביר וללמד אותה.
קיבה אי אפשר להרחיב, זה מיתוס. דבר אחר שניתן לעשות זה ליצור הרגל לגוף מבחינת הספק המזון. אם היא תאכל יותר סביר להניח שתתרגל לכמויות הללו ותדרוש בהתאם אך גם פה אין מאה אחוז והכל יכול להישתנות.
לגבי שומנים: אני ממליצה להעשיר את המזון בשמן קוקוס, גם בריא מאד וגם טעים! הכי טוב להוסיף את השמן בעת ההגשה (לערבב כפית שטוחה עם המזון שאת מגישה) כדי לשמר את הערכים התזונתיים שבשמן כמה שיותר. בנוסף, שמנים שניתן להוסיף הם שמן זית, ושמן זרעי ענבים כמובן כולם מכבישה קרה.
לגבי הגשת האוכל בכיסא, זה תלוי בהרגלים שאת כאמא רוצה לסגל לה, אם אתם כמשפחה אוכלים אוכל רק ליד השולחן כדאי שגם היא תאכל ליד השולחן בכסא שלה, ואם לא אז זה לא מהותי זה לגמריי תלוי בגישה שלך. ואני מסכימה איתך שכשיושבים ומתרכזים באכילה מרגישים יותר שבעים מאשר אוכלים ומתעסקים במשהו אחר.
אשמח לענות תמיד על כל שאלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)