טחינות מאגוזים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחינות מאגוזים
    גל
    14/05/2011

שלום,
    נטלי המליצה לי לתת לתינוקת שלי בת ה-11 חודשים טחינות מאגוזים וזרעים (ביתי יונקת מלא, אוכלת מעט מוצקים, רגישה לחלב ולשומשום ומעלה מעט מידיי במשקל).
    קניתי ממרח העשוי משקדים, אגוזי מלך, אגוזי קאשיו ואגוזי ברזיל).
    האם ניתן להוסיפו לפירות? האם כדאי למאכלים אחרים? כמה כפיות/כפות ניתן לתת ביום?
    בנוסף, המליצה על טחינה מאגוזים וזרעים. לאיזה זרעים הכוונה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טחינות מאגוזים

הוספת תגובה

• טחינות מאגוזים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/05/2011

שלום גל,

האם הממרח שקנית היא טחינה טהורה? כלומר שימי לב שלא מדובר על ממרח עם סוכר ושאין בתוכו חתיכות של האגוזים. המרקם צריך להיות חלק.

ניתן להוסיף לדייסות, לפירות, ובעצם לכל דבר, אפילו כממרח על פרוסת לחם מחיטה מלאה שכמובן חותכים לחתיכות קטנות. אני ממליצה על 1-2 כפיות ליום.

מכיוון שיש לה רגישות לשומשום הייתי נותנת לה רק טעימות מכל דבר כדי לראות את תגובתה ואם הכל בסדר ניתן להתחיל לתת כל יום.

אני המלצתי על כל טחינה שהיא עשויה או מזרעים או מגרעינים או מאגוזים. מכיוון שביתך אלרגית לשומשום (שהוא נחשב לזרעים) אפשר לקנות טחינה מגרעיני חמניה/דלעת. אך מה שקנית כרגע זה מעל ומעבר ובהחלט מספיק.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינה משקדים

מאיה
    16/05/2011

היי, אני הוספתי לבני טחינה משקדים הנקראת שקדייה, של חברת ירושליים, קונים בחנות טבע, זה ממש כמו טחינה גולמית רק משקדים.
    ממליצה בחום, הוספתי כפית גולמית כל פעם לפירות הטחונים והתינוק שלי אהב מאוד.
    בהצלחה
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו