תינוק בן חודש שלא עולה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חודש שלא עולה במשקל
    רות
    14/05/2011

שלום,
    בני בן חודש נולד במשקל 3.148 ובבדיקה האחרונה שהיתה בטיפת חלב שקל 3.100 כלומר עדיין לא הגיע למשקל הלידה.
    הילד ינק עד לפני שבוע מלא ועכשיו מקבל סימילאק בשילוב עם הנקה השאלה שלי היא איזה נזק יכול להיות לו אם הוא לא עולה מספיק במשקל אבל בגובה ובהיקף הראש הוא עלה יפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן חודש שלא עולה במשקל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/05/2011

שלום לך רות,

מדוע לא המשכת עם הנקה מלאה? מתי היתה הבדיקה האחרונה בטיפת חלב? כל כמה זמן התינוק יונק ולכמה זמן? האם התינוק רגוע?

עני לי על השאלות הללו ונמשיך משם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודש

רות
    15/05/2011

התינוק היה רגוע מאוד וביקש לאכול כל 4 שעות בערך עד לפני שבוע וחצי כלומר קיבל בין 5 - 6 ארוחות ביממה ובגלל שלא עלה במשקל המליצו להאיר אותו כל 3 שעות (7-8 ארוחות ביממה) ולתת 2 ארוחות של סימילק
    בבדיקה האחרונה שהיתה לפני שלושה ימים ראו שהוא ירד במשקל והמליצו להניק ולתת 60 CC סימילאק כל ארוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודש - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    15/05/2011

לצערי את מתארת טעות נפוצה שנעשת בהוספת תחליף חלב לתזונתו של התינוק.
    המלחמה להעלות את התינוק במשקל לדעתי היא טעות שמובילה בסופו של דבר להרבה מקרים של עודף משקל אצל תינוקות. כל עוד התינוק ערני, מבקש לאכול מסודר ורגוע אחרי האוכל לדעתי לא צריכה להיות בעיה, כמובן עם מעקב.

מבחינת הגישה שלי אין תחליף לחלב אם, ואם את דואגת להזנתו של תינוקך ההמלצה שלי היא להעשיר את החלב שלך באמצעות מולטי ויטמינים טבעיים, תזונה בריאה ועשירה, שומנים חיוניים, ושתיית מים מרובה.

לא יכול להיגרם לו שום נזק כתוצאה מכך שאינו עלה עוד במשקל. ישנם תינוקות שלוקח להם יותר זמן להעלות במשקל וזה תקין לגמריי, אך כאמור חשוב להמשיך לעקוב אחר משקלו כדי לראות שלא יורד במשקל.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו