התחלנו טעימות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלנו טעימות...
    אמאלה2
    15/05/2011

התאומים שלנו בני ארבעה וחצי חודשים והתחלנו איתם טעימות.
    בהתחלה נתנו להם גזר והם מאוד אהבו כי זה מתוק טבעי. אבל כשניסינו תפו"א-
    זה היה נראה לי מאוד תפל, ואחד מהם באמת לא הפסיק לירוק את זה...
    השאלה היא אם מותר בגיל הזה להוסיף להם קצת תבלינים לאוכל, כמובן לא במידה שאנחנו אוכלים, אבל לפחות קצת מלח...?!
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלנו טעימות...

הוספת תגובה

• התחלנו טעימות... - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    15/05/2011

שלום לך,

תינוקות אינם מכירים טעמים חדשים של מזונות שונים כי הם רגילים למזון המסויים שלהם אם זה חלב אם או תחליף, ולפעמיים עושים פרצופים שלנו נראים כאילו שהם לא אוהבים את הסוג מזון אבל אלו פרצופים של "את זה אני לא מכיר". בנוסף, בגיל הזה הם עדיין אינם יודעים לבלוע היטב את המזון, וכתוצאה מכך הם דוחפים עם הלשון את האוכל החוצה, זה דבר שהם ילמדו לעשות לאט לאט.

אני מציעה להמשיך להציע מגוון של מזונות לטעימה מבלי לחשוש.
    לא מומלץ להוסיף תבלינים, כי פשוט אין צורך. לאוכל יש טעם נהדר משל עצמו, שאנחנו המבוגרים נוטים להסוות אותו בעיקר עם מלא מלח.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אמאלה2
    16/05/2011

ואפשר לתת להם בגיל הזה כבר לטעום קצת גרבר?
    פשוט קשה לי להגיע לבישול ולטחינה של האוכל, כי אני סביב שניהם כל היום ובערב אני כבר כ"כ מותשת... (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    16/05/2011

בבקשה :-)
    לשאלתך: זה אפשרי אך אני ממליצה להתאמץ בכל זאת בהכנת מזון טרי, כי כך את מבטיחה את איכות ערכיו התזונתיים.
    בנוסף, היני ממליצה בשלב הראשון להעדיף לתת מזון טרי (ופחות מבושל) כמו פירות כי אז האנזימים שבו נשמרים וזה מסייע לעיכול טוב יותר. אפשר לשלב גם מיצי ירקות כמו גזר, עגבניה, מלפפון, ורק מאוחר יותר (נגיד חודש אחרי) לשלב גם ירקות מאודים כמו גזר, קישוא, בטטה, תפוח אדמה, דלעת וכו'...

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו