שינוי בהרכב החלב בעקבות חזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהרכב החלב בעקבות חזרה לעבודה
    חגית
    19/05/2011

בני בן חצי שנה. עד גיל 4 חודשים גדל יפה כ 5- 10 ס"מ בחודשיים וגם העלה יפה במשקל . כל זה מתזונה מבוססת הנקה בלבד. גם היום , בהיותו בן חצי שנה, אני משתדלת שמעבר למזון המוצק שהוא מקבל , הוא יקבל חלב מהנקה בלבד. אך מכיוון שחזרתי לעבודה , הוא מקבל במשפחתון בקבוק מטרנה אחד. בביקורנו האחרון בטיפת חלב כשהיה בן 4 חודשים, היה בגובה של 65 ס"מ , שזה אחוזון 88 ומשקל 7.2 גר', אחוזון 66. היום ביקרנו בטיפת חלב (לאחר חודשיים) וממדידות הגובה והמשקל גילינו שבמשך החודשיים האחרונים גבה רק ב 2 ס"מ והעלה קילו ומאתיים. כעת הוא באחוזון 62 בגובה ו66 במשקל, כלומר חלה האטה משמעותית בצמיחתו לגובה. האחות בטיפת חלב אמרה שבסך הכל זה תקין אבל שיכול להיות שההאטה בצמיחה לגובה נובעת מכך שחזרתי לעבודה ואני יותר לחוצה ואוכלת פחות טוב (מה שנכון ) ולכן החלב שלי פחות מזין ואינו מספק את צורכי הצמיחה של הגוף. האם זה נכון והאם ידועה התופעה הזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינוי בהרכב החלב בעקבות חזרה לעבודה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

שלום חגית,

אכן, איכות הרכב החלב קשורה לאיכות המזון של האם, אך עם זאת, בחודשים הראשונים לחייו של תינוק הוא צומח הכי מהר ואחכ מאט את קצב הגדילה וזה נורמלי.

אם את מרגישה שאת אוכלת פחות טוב נסי לשפר זאת, ואם מאד קשה לך את תקחי פרנטל - מולטי ויטמין לנשים מניקות.

כמה הוא יונק כעת לעומת לפני שחזרת לעבודה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון להיום

חגית
    20/05/2011

הוא יונק בבוקר כשהוא קם. במשפחתון הוא מקבל שני בקבוקי חלב בנוסף לארוחת פירות וארוחת מרק. בקבוק אחד חלב שאוב שלי ובקבוק מטרנה. כשהוא חוזר הביתה הוא יונק בין פעמיים לשלוש פעמים והולך לישון. לרוב יונק פעמיים. הוא ישן לילה שלם בדרך כלל. לפני החזרה לעבודה הוא היה בן 4 חודשים ולכן התזונה שלו היתה מבוססת הנקה בלבד. ינק בין 5- ל7 פעמים ביום אם אני לא טועה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון להיום - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

אני משערת, שבגן הוא גם יותר פעיל מאשר היה בבית ולכן מוציא יותר אנרגיה. והוצאת אנרגיה = שריפת קלוריות והרזייה.

אני מאמינה שעם הזמן זה יתאזן, עקבי אחר תזונתו, ושימי לב אולי הוא יותר רעב?

בכל מקרה אחוזון 60+ הוא תקין לחלוטין ולא נראה שיש סיבה לחשוש.

אשמח לענות על שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

חגית
    20/05/2011

מה שבכל זאת החלטתי לעשות זה לנסות להעשיר כמה שיותר את התפריט המוצק שאני נותנת לו (למרות שזה מסתכם בעיקר בסופי שבוע). בכל מקרה. חשבתי להוסיף לו למנת הפירות , קצת פירות יבשים. האם אפשר להוסיף? ואם כן איזה הכנה נדרשת לפני ההוספה? שאלה נוספת שיש לי היא לגבי כמות בשר שהוא צריך לקבל ביום. רבע עוף זה יותר מידי?והאם רק פולקע מספיק ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/05/2011

פירות יבשים זה בעייתי בגיל הזה כי יש חשש לחנק בגלל הקליפה הקשה.
    פירות יבשים שאפשר לתת הם רק תמר יבש טחון, או התוכן של התאנה השאר בעייתיים לדעתי.

את יכולה להוסיף לו לפירות טחינה משומשום מלא או ממרח משקדים ללא סוכר.

לגבי בשר אני ממליצה להפחית בחלבון מן החי כמה שניתן, מקסימום 3 פעמים בשבוע.

סוף שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו