מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 4 חןדשיםדניאל21/05/2011
ביתי בת ה 4 חודשים, "מתפרעת" במיטתה תוך כדי שינה, או לפחות נדמה לי שהיא עדיין ישנה. היא מזיזה את ראשה במהירות רבה ובחוזקה מצד לצד, עד שהיא מגיעה למצב של חבטות רבות עם הראש - עם המצח, במגן ראש. במקביל היא מרימה את הרגליים גבוה אל הבטן ומנחיתה אותן בבעיטות חזקות על המיטה, תסריט זה נמשך לאורך זמן מה בלילה - מתחיל בערך כשעתיים לאחר שנרדמה, ולעיתים גם בשנת אחה"צ הקצרה (כשעה). עלי לציין כי היא ניזונה מתחליף חלב (סימילק אדוונס) ופולטת הרבה, גם כשעתיים - שלוש לאחר הארוחה היא עדיין פולטת, כמו קוטג', ועוד עושה גרפסים, וכך היה גם כשינקה. ע"י רופא הילדים נאמר כי כנראה מדובר בריפלוקס וזה יעבור, לא מחייב להחליף את תחליף החלב וכן ייעץ להפסיק את האכלות הלילה. בשבוע האחרון אני מאכילה אותה 5 ארוחות ביום, כ 160 מ"ל, כאשר הארוחה האחרונה ב 23 בלילה ואז ב6-7 בבוקר. אותה תנועתיות רבה תוך כדי שינה קיימת מלידתה, קודם לכן חשבתי שזה "רק" גזים או גרפסים נוספים זמן רב לאחר הארוחה, כי נראה שהעיכול שלה קשה ומעיק וכעת אני מודאגת מכך שהיא ישנה מעט ביום וישנה בחוסר שקט בלילה. היא ישנה בלול/עריסה בחדרינו, כאשר אני מניחה אותה במיטתה, בחושך, עם מוצץ ונשארת לרגע לידה, כלומר, בהרדמות אין בעיה בדרך כלל אלא מעט אחרי. למרות כל זה, היא עולה במשקל והייתי רוצה לדעת האם לעבור לאינפמיל או, כעת, כשהיא אמורה להתחיל לטעום מוצקים, להסמיך את הסימילק בכפית דייסת אורז?
תודה רבה על כל התייחסות,דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 4 חןדשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/05/2011שלום דניאל,
אם מדובר בריפלוקס אני הייתי מחכה עם שלב הטעימות למועד מאוחר יותר ומחזקת את מערכת העיכול שלה. אם לא הוספת עד כה חיידקים פרוביוטיים לתזונה אני מאד ממליצה לך לגשת לבית טבע ולבקש אבקת פרוביוטיקה. החיידקים עוזרים לחיזוק העיכול ומערכת החיסון ונשמע לי ממה שכתבת שזה מה שהיא צריכה כרגע.
לאחר שבועיים שלוש ניתן להתחיל לתת טעימות. בקשר להסמכת התחליף חלב אני הייתי מחכה עם זה לפחות עוד חודש. המטרה של הטעימות היא לא לתת באופן קבוע תוספת לתזונה שלה, אלא לתת לה להתרגל לאט לאט למרקמים והטעמים החדשים.
אם את מרגישה שכדאי להחליף את תחליף החלב לחברה אחרת, תנסי.
אשמח לענות על כל שאלה תמיד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)