מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית משקל תינוקת בת 8 וחצי חודשיםאודליה22/05/2011
שלום וברכה.
ביתי בת שמונה וחצי חודשים שוקלת 7 קילו uducv 70.בטיפת חלב אמרו כי היא צריכה לעלות במשקל ואני פשוט לא מצליחה לעשות זאת. במשך היום, היא אוכלת:
6:00 הנקה (לפעמים לא מראה ממש סימני רעב, יונקת קצת)
9:30- חלב שאוב 190 מ"ל (אצל המטפלת)
כעבור זמן מה בסביבות 12:00, המטפלת נותנת לה מנת ירקות-לא אוהבת טחון כלל וכלל, אלא רק מוצק!
בסביבות 14:30- חלב שאוב 190 מ"ל (אצל המטפלת.)
כשהיא מגיעה הביתה אני מניקה אותה (בסביבות 17:00), ואח"כ נותנת לה קצת פירות- היא לא מסכימה לקבל מנה שלמה.אולי רק חצי תפוח ועוד קצת אגס. (וגם את זה לא על בסיס יומי כי יש ימים שהיא ממש לא רוצה!אולי רק כמה ביסים קטנטנים)
בלילה- לקראת 08:30- מניקה לשינה. חשוב לומר שהיא קמה בלילה לאכול (לפחות פעמיים), יונקת בשביל כמה דקות וחוזרת לישון.
אשמח לקבל תפריט יומי מומלץ ומה לתת בשביל שתעלה במשקל.ייתכן והחלב שלי לא מספיק עבורה? למרות שהיא לא מראה כלל סימני רעב!!!גם המטפלת (שאני סומכת עליה) אומרת לי שהיא ממש שבעה, ואני רואה זאת.
איך אוכל להעלות אותה במשקל, ושאני אמשיך להשתמש בהנקה.אשמח לעזרה- זאת ילדה ראשונה שלי.
רוצה להוסיף, שהיא לא אוהבת טחון, ואוהבת לאכול אוכל אמיתי, אבל גם בכמות קטנה- גג חצי קציצה ועוד קצת אפונה. את האוכל אוכלת רק מגיל 6 וחצי חודשים.
הייתה תקופה שהוספנו לה דייסת דגנים (כפית וחצי) בתוך החלב השאוב, אצל המטפלת. ואז היא לא אכלה ירקות כי היא הייתה שבעה.
מה לעשות? לתת לה דייסת דגנים כמו שעשינו לפני כחודשיים?
היא חולה בפעם השנייה כבר תוך חודש וחצי עם אנטיביוטיקה, מה שעוד יותר גורם לא לרצות לינוק, לאכול ולשתות.
אני נואשת לעזרה, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית משקל תינוקת בת 8 וחצי חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/05/2011שלום אודליה,
אין סיבה להילחץ עם העלייה במשקל. ההמלצה שלי היא להציע כל הזמן סוגי מזון שונים, סוגי פירות רכים, ירקות רכים טריים ומאודים, קטניות כמו גרגרי חומוס, שעועית, עדשים, אפונה, דגנים מלאים כמו תירס, קינואה, בורגול, כוסמת, ממרח שקדיה, אבוקדו. גם אם תינוק לא רוצה מזון מסויים, יכול להיות שאם תנסי לגוון לה את התפריט ולתת לה לבחור בין אבוקדו מעוך לבין בננה מעוכה היא תבחר רק אחד מהם.
אני ממליצה לך בחום לתת לה אבקת חיידקים פרוביוטיים וזאת למרות שהיא יונקת מכיוון שלוקחת אנטיביוטיקה.
ולגבי החלב שלך, אין דבר כזה שחלב האם לא מספיק עבור התינוק. אם באמת זה היה נכון היא היתה יונקת ומתעצבנת ובוכה, אבל ממה שכתבת בזמן הנקה היא מפסיקה לבד כי שבעה.
את יכולה להוסיף את האבקת דייסה איסטנט לחלב השאוב, אך אני מציעה להכין גם דייסה ביתית מדגנים מלאים.
בשלבים האלו תינוקות כל הזמן משתנים ולכן אני לא רואה סיבה לדאגה. כמובן המשיכי להיות ערנית, וכאמור להציע כל הזמן מאכלים שונים.
אשמח לענות על כל שאלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)