תינוק בן 10 חודשים אוכל פחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 10 חודשים אוכל פחות
    טלי
    23/05/2011

שלום,
    בני בן 10 חודשים. אורכו 80 ס"מ ומשקלו 10.6 ק"ג (נולד 3.780 ק"ג).
    עד עתה אכל 4 ארוחות סימילאק של 220 מ"ל ביום+ כמות ירקות של גזרו2 קישואים.
    (מסרב לאכול בשר עם מרק הירקות, מסרב לאכול פירות שונים, מסרב למוצרי חלב).
    בשבוע האחרון הוריד את מספר בקבוקי הסימילאק לשלושה ביום כאשר כל אחד הוא 220 מ"ל בממוצע. עדיין אוכל את הירקות אבל לא מסיים את המנה כמו שהיה מסיים קודם. אני מאד מודאגת מכך שכן זה ילד שאהב לאכול ואילו בחודש האחרון גם אוכל פחות וגם לא עלה כלל במשקל. י(ש לציין שבשבועיים האחרונים התחיל לזחול גחון- לא יודעת אם זה קשור). האם כמות האוכל מספיקה? מדוע הוא לא רוצה את אותה כמות אוכל? מה אני יכולה לעשות כדי שיאכל מוצקים? (כל פעם שאני מגישה לו אוכל מוצק, הוא נועל את הפה ומזיז את הראש או שאם אני מכניסה לו את זה לפה הוא רוצה כאילו להקיא את זה ולא מוכן לבלוע ). אציין שבעוד כמה ימים יש לנו תור לספירת דם.
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים אוכל פחות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/05/2011

שלום טלי,

אולי בנך קצת חלש השבוע מוירוס ולכן אין לו כל כך תאבון.

יכול להיות שחסר בברזל גורם לחוסר תאבון. ולכן את בטח עושה את הספירת דם יחסית מוקדם (בדרך כלל עושים בגיל שנה).

את יכולה להציע כשאת אוכלת מהאוכל שלך, ומידי פעם להציע לו מנה משלו, אך אם הוא מסרב אין סיבה ללחוץ עליו.

אני לא ממליצה בגיל הזה על מוצרי חלב, חכי לפחות לגיל שנה.

אשמח לענות על כל שאלה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו