מספר שאלות לנטלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות לנטלי
    אמא
    28/05/2011

שלום רב,

אני אמא לפעוט בן שנה וחמישה חודשים.
    להלן התפריט שלו:
    התעוררות הנקה (כנראה לא משמעותי כי כבר לא נראה לי שיש לי הרבה חלב).
    ארוחת בוקר (אני נותנת לו בבית) - סלט (עגבניה, חצי מלפפון, קצת גזר או אבוקדו עם לימון ושמן זית), חומוס שאנחנו מכינים בבית או טחינה עם סילאן, חצי פרוסת לחם ויוגורט עיזים.
    ארוחת צהריים -מזה חודש נמצא ואוכל בגן (ארוחה בשרית) לא ממש ידוע לי.
    התעוררות בגן - מקבל פרוסה עם ריבה או עוגייה.
    אחר הצהריים - פירות + 2 כפיות שקדיה + כפית פיסטוק חלבי.
    ארוחת ערב - ביצה, דייסת קוואקר או סולת על בסיס חלב עיזים או לעיתים דייסת אורז עם החלב שלי, ירקות (סלק ואבוקדו או שוב סלט כמו בבוקר רק במקום גזר פלפל אדום), קוטג', גבינה צהובה. לפעמים אנחנו מוסיפים קצת דג, או כוסמת או מנה אחרונה פרפה חלבה שאנחנו עושים מטחינה ושמנת.
    לפני השינה - הנקה.

ראיתי שכתבת שלא רצוי ביצה כל יום, מדוע? לפי כל מה שקראתי זה מאוד מומלץ לתינוקות?
    האם יש משהו שכדאי להוסיף או לגוון בתפריט?
    מזה כמה ימים שהוא חולה והתיאבון כמובן מאוד ירוד, מה כדאי לתת בעיקר אם אוכל מעט?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות לנטלי

הוספת תגובה

• מספר שאלות לנטלי - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/05/2011

שלום לך,

קודם כל חשוב לי לציין כי גם כשלא נראה שיש הרבה חלב (שהשד מרגיש ריק) אין זה אומר שאין חלב. זה לא מדד כמו בתחילת ההנקה כאשר הגוף עוד לא היה מאוזן עם הכמויות שהוא צריך לייצר. כעת החלב נוצר בעת ההנקה.

מה הכוונה כפית פיסטוק חלבי? האם מדובר גם בטחינה?

אני ממליצה שאת הדייסה תכיני על בסיס חלב צמחי כמו שקדים, סויה אורגנית, שומשום מלא, שיבולת שועל ולא חלב עיזים. גישיתי היא להפחית בכמויות המזון מן החי בייחוד חלב ומוצריו. חלבון מלא מן החי יומיום אינו בריא לא לתינוק ולא למבוגר, יש מספיק חלבון מהצומח, למעשה היום התזונה של החברה המערבית צורכת המון חלבון, הרבה יותר ממה שצריך וזה גורם ללא מעט בעיות בריאותיות.

לכן, כדאי לשלב מעט חלבון מן החי בתזונה, מקסימום 3-4 פעמים בשבוע.

כאשר התאבון ירוד והוא חולה כדאי לתת את אחד ממוצרי ZEN יש להם מוצרים נהדרים לעידוד מערכת החיסון.

אם אוכל מעט כנראה שיודע מה הוא עושה, אין צורך לפחד, אלא להשגיח, ולראות כמה זמן זה נמשך וכמובן לטפל בו ולחזקו.

בנך אוכל מאד מגוון ויפה מאד. רק נראה שחסר יותר זה אבוקדו, קטניות: אפונה, חומוס, עדשים, שעועית, גיוון יותר בדגנים מלאים כמו קינואה, אורז מלא, דוחן, אמרנט, כוסמין.. אני תמיד בעד גיוון זה מאד חשוב לא לחזור על אותם המזונות כל יום.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו