תזונה לתינוקת בת 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לתינוקת בת 10 חודשים
    אודליה
    31/05/2011

שלום!
    יש לי תינוקת בת 10 חודשים, בריאה ומפותחת יפה לגילה מוטורית וקוגנטיבית. (התחילה לזחול בגיל 5 חודשים, לעמוד בגיל 6.5 חודשים. היום הולכת כ-3 צעדים לבד)
    הבעיה היא שהיא לא כל כך אוהבת לאכול. (אוהבת להשתולל במקום) היא שוקלת 8.355 ק"ג, אורך 70 ס"מ. היא אוכלת מטרנה 180 מ"ל כל 4 שעות, הרבה פעמים בכלל לא מסיימת גם את זה. אוכלת במשך היום מרק ירקות וקטניות, מחית פירות שאני מכינה לה עם יוגורט טבעי, קצת ביצה (לפעמים מסיימת חלמון שלם), טחינה משומשום מלא. לפעמים במבה. בשר אני לא נותנת לה כי אני ובעלי צמחונים וזה נגד האמונה והערכים שלנו. היא הולכת למעון ושם, למרות שביקשתי שלא יתנו, עדיין נותנים לה קציצת דג.
    רציתי לדעת מה צפוי לגילה?
    כמה ארוחות מטרנה ושל כמה מ"ל?
    כמה אוכל מוצק? למשל, מרק- לפעמים היא אוכלת 4\3 כוס ולפעמים רק כמה כפיות.
    כמה ארוחות מוצקים ביום?
    שתיית מים- היא שותה רק כמה לגימות בכל פעם. כמה היא אמורה לשתות במשך היום?

לאחרונה צמחו לה 4 שיניים. ומאז היא התחילה לאכול מוצקים קצת יותר טוב. האם זה הולך להשתפר ככל שיצמחו השיניים או שאני צריכה לדאוג כבר עכשיו?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוקת בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 10 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    31/05/2011

שלום לך מלי,

לא נראה שאת צריכה לדאוג בכלל. לדעתי את צריכה להמשיך להציע כל פעם סוג מזון אחר ויחסית בהפרשי זמנים צפופים יותר (אפשר גם כל שעתיים - שלוש). בנוסף חשוב לגוון לה את סוגי המזונות ולהראות לה שגם אתם אוכלים מהמזונות שאתם מציעים ולאט לאט בקצב שלה היא תגדיל את הכמויות.

לגבי יוגורט וביצה לא הייתי נותנת כל יום. גישיתי היא להישתדל להפחית כמה שניתן מחלבון מן החי ולהגדיל את המזונות הצמחיים בתפריט. עם מוצרי חלב אם את בוחרת שכן לתת הייתי מחכה לפחות לגיל שנה עד שמערכת העיכול תיהיה יותר בשלה. וביצה לא כל יום אלא 2-3 בשבוע.

אני מאמינה שאין שטנץ בנושא בריאות ותזונה, כל אדם שונה עם צרכים שונים ולכן אין המלצה גורפת אחת למה וכמה צריך לאכול. את צריכה לחוש את ביתך ואת רצונותייה ולתת לה לאכול לפי דרישתה. גם אם נראה לך שהיא אוכלת מעט מידי, זו הכמות שכרגע היא דורשת (כל עוד שאת מציעה כל הזמן לאכול כי אם לא תציעי לא בטוח שתבקש) ולכן תעקבי ותיהיי ערנית אין צורך להילחץ מכיוון שהיא מתפתחת היטב ופעילה מאד.

אשמח לענות על כל שאלה תמיד,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי אומגה 3 וB12

אודליה
    31/05/2011

האם תצטרך לקבל תוספי תזונה? מאיזה גיל להתחיל? איזה כדאי? איך משלבים בתזונה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה, תודה!

אודליה
    01/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי אומגה 3 וB12 - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    04/06/2011

אין צורך להוסיף אומגה 3 לתזונה מכיוון שהמקור לאומגה 3 הוא מהצומח. לדגים יש אומגה 3 רק אם הם בעצמם אכלו (בים) או קיבלו תוסף (בבריכות) של אומגה 3.

אומגה 3 מהצומח נמצא באבוקדו, עלים ירוקים (ניתן לטחון לשייק עם פרי), שמן פשתן, זרעי פשתן, זרעי צ'יה, אגוזים, שקדים, שומשום מלא כולם כולם לתת רק כטחינה.

לגבי B12 דעתי היא שכל תינוק וכל אדם חייב לקבל תוסף כי גם מהבשר הספיגה היא לא טובה, עובדה שלרב המטופלים שלי חסר B12 בלי קשר לתזונתם. הגיל המומלץ להתחיל לדעתי הוא 6-8 חודשים, B12 בטיפות, 5 טיפות מתחת ללשון 3 פעמים בשבוע או בהתאם למה שרשום על הוראות היצרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו