מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות אכילה אצל תינוקת בת 9 חודשיםצביה04/06/2011
שלום,
הבת שלי בת ה 9 חודשים סרבנית אכילה. נולדה במשקל 3.595 פעם אחרונה נשקלה לפני חודש 6.400 בגובה 68 ס"מ ילדה מאוד רזה וגבוהה.
ינקה הנקה מלאה עד גיל 5 חודשים, בגיל 5 חודשים התחלנו טעימות שהלכו יחסית בסדר, עם הזמן זה החמיר. היום אוכלת הנקה בלילה ובבוקר, מנת פירות, בקבוק סימילאק, מנת מרק עם קציצת הודו אדום ובקבוק סימילאק לפני השינה.
בכל הארוחות אני מעשירה את הקלוריות עם טחינה גולמית, אבוקדו, שמן זית/קנולה, בסקוויטים וכו.. סימילאק אוכלת כ 150 מ"ל לא מוכנה ליותר מזה.
הבעיה הגדולה שהיא ממש מסרבת לאוכל, לא מוכנה לפתוח את הפה ודוחפת ממש את הכפית, עד עכשיו בגלל הרזון ואני יודעת שזה לא מומלץ אז האכלתי אותה עם הסחת דעת והיא היתה אוכלת את כל הפירות/מרק. אבל הזמן האחרון המצב ממש חמור, היא אוכלת ומכל סוג מזון מתחילה להשתנק וכתוצאה מכך להקיא ולאחר מכן פשוט לצרוח היסטרי ומסרבת לחלוטין, לא משנה באיזה מרק האוכל. ניסיתי לתת לה גם אוכל של "גדולים" אך אותה התוצאה בדיוק, או חוסר רצון וזריקה של המזון או חנק והקאה. מה עושים? אני ממש לא מסוגלת לחשוב על כלום חוץ מבעיית האכילה שלה והמשקל הנמוך. רופא הילדים לא מתרגש מזה בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה אצל תינוקת בת 9 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין04/06/2011שלום צביה,
את רשמת ארוחת בוקר צהריים וערב, אך למרות זאת רושמת שיש בעייה שהיא לא אוכלת. אנא הסבירי את הכמויות שביתך אוכלת בכל ארוחה בצורה יותר מפורטת כדי שאוכל להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטלי
צביה04/06/2011רשמתי ארוחת צהריים וערב כיוון שלפני כשבועיים היתה אוכלת כמות יפה של ארוחות אבל רק תוך כדי הסחת דעת, היום הסחות דעת כבר ממש לא עובדות והסירוב שלה נהייה קיצוני כפי שרשמתי, עד כדי השתנקות מהכפית הראשונה ואז הקאה.
כמויות שהיתה אוכלת:
פירות- בננה, תפוח, אגס עם בסקויט מטרנה וכפית טחינה גולמית
סימילאק- 150 מ"ל
מרק- כ200 גרם שבתוכן מגוון ירקות, קטניה, וקציצת הודו אדום בתוספת שמן זית/קנולה.
בערב לפני השינה סימילאק כ 100 מ"ל
ובלילה הנקה, האמת כבר לא סופרת אבל כפעמיים-שלוש
וגם בבוקר כאשר מתעוררת הנקה.
היום היא אוכלת אולי תפוח בבוקר וגם עם הסחת דעת, הסימילאק נשאר אותה כמות והצריים מקסימות 3 כפיות ולא מוכנה להשלים עם בקבוק כיוון שבד"כ מקיאה ואז לא מוכנה לאכול כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטלי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין05/06/2011תנסי לתת חצי פרי בבוקר ולראות האם זה משפיע על הכמות בצהריים. אולי היא פשוט שבעה. תינוקות גדלים מהר ומשתנים כל הזמן. אני מאמינה שזו תקופה שתחלוף. אין סיבה לתת בכח או להילחץ רק לנסות להציע כל הזמן מגוון אפשרויות וכל שלוש שעות כל פעם משהו אחר קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מזון לתינוקת
מאמא_מאיה05/06/2011היי,
רציתי רק לשתף ולספר שגם אני והקטנה שלי סבלנו מהבעיה, ושום דבר לא עזר.
אני הכי מבינה לליבך כי גם אני נכנסתי ללחץ
בעלי הציע בזמנו ואני בהתחלה התעצבנתי שהוא לא מבין, שנחליף את הסימילאק לתחליף חלב אחר, בהתחלה לא האמנתי ברעיון, אבל החלטתי למעו הסר ספק להקשיב גם לו, ומה אתם יודעים, ניסינו אופטימיל, וזה פשוט עבד, מאז היא אוכלת יותר, והרבה יותר נוחה בשעות שלה.
אני ממליצה לנסות לשנות את האוכל, אולי זה נכון שמשנים מזון משנים מזל ?:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הבעיה היא לא בסימילאק
צביה05/06/2011מה שמדאיג אותי אילו ארוחות המוצקים. כי סימילאק אני יכולה להחליף בחלב האם שלי וזו לא הבעיה. הוספתי סימילאק לתפריט כי ישנה בעיית משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
ד''ר נטלי שוינקלשטיין06/06/2011אני גם לא חושבת שבמקרה של בעיית משקל צריך להוסיף תחליף חלב. כל ילד מתפתח בקצב שלו. חלב אם אמור לספק את הכל לתינוק. לדעתי הנושא שווה בדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)