תזונה לגיל 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לגיל 9 חודשים
    מיכל
    05/06/2011

שלום,

בתי בת 9 חודשים אני מניקה אותה והיא גם אוכלת מוצקים. 6:30 בבוקר אני מניקה אותה , בסביבות 9:30 היא אוכלת מנת פירות לא ארוחה מלאה שמשלימים לה עם בקבוק סימילק לאחרונה היא אפילו מסרבת לאכול את מנת הפירות ובמקום לוקחת בקבוק סימילאק. בשעות הצוהרים 12:30 אוכלת מנת ירקות ומשעה 16:00 אני מניקה אותה. בערב לפני השינה אני מנסה לתת לה דייסת דגנים עם כף ממרח שקדיה לרוב היא לא מסיימת את המנה ואני משלימה לה עם הנקה.

מאד שהתחלנו לתת לה בקבוק סימילק ומוצקים הצואה שלה מאוד יבשה וגושית קשה לה עם היציאות (כל יציאה מלווה בצרחות) ובנוסף גורם לגזים וכאבי בטן (מתעוררת בגלל זה הרבה פעמים במשך הלילה).

מספר שאלות:
    1. האם להחליף את הסימילק עם תזונה אחרת ?
    2. הבנתי שצריך לתת הרבה נוזלים , אנחנו משתדלים לתת לה מים כמה שאפשר היא לא תמיד מסכימה לשתות בנוסף אני מנסה לתת לה פירות בין הארוחות (אפילו כפית 1 או 2 אבל היא מסרבת)
    3. האם כדאי להתחיל לתת יוגורט ?

מה את ממליצה ?
    כעיקרון אני לא דוחפת לה אוכל כשהיא מסרבת ואני לא לחוצה מהתזונה אבל חשוב לי שהיא תהיה נינוחה ולא תיסבול מהגזים וקשיים בלהוציא את הצואה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לגיל 9 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לגיל 9 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/06/2011

שלום מירב,

לדעתי כל עוד את מניקה אין סיבה לתת גם תחליף חלב, במיוחד לאור העובדה שאת רואה שזה לא עושה לה טוב. אז כן, היני ממליצה להוריד את תחליף החלב, ובמקומו לאפשר יותר הנקה + סוגי מזון מוצק אחר. ניתן גם לשלב קצת חלב צמחי בין הארוחות גם כמקור למים וגם לכמה ויטמינים ומינרלים. חלב צמחי: שיבולת שועל, שקדים, אורז מלא. אבל יש לשים לב שהחלב הצמחי לא יהיה במקום הנקה, אלא כתוספת למזון מוצק.

בנוסף, הישתדלי לגוון לה את התזונה ככל שאת יכולה עם סוגי מזונות שונים, כדי לחשוף אותה לטעמים ומרקמים שונים. חשוב לתת אבוקדו, וקטניות: גרגרי חומוס רכים, שעועית לבנה רכה, אם את רואה שהם גדולים עבורה אז תחתכי או תטחני אותם. עדשים, אפונה. טחינה משומשום מלא גם אופציה לגוון בדייסה בערב.
    ועוד המלצה: שהדייסה בערב תיהיה דייסה ביתית ולא איסטנט. ניתן לטחון בבית שיבולת שועל לאבקה ולהכין ממנה דייסה, וניתן להוסיף לה 2 כפות מהאיסטנט אך גם לא חובה - לבחירתך.

אשמח לענות על כל שאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלות נוספות

מיכל
    12/06/2011

תודה על המענה המיקצועי יש לי שאלות נוספות בהמשך לתשובה שלך

לגבי חלב שיבולת שועל , איך נותנים אותו ? האם דורש חימום או עיבוד אחר לפני ההגשה , או שנותתנים אותו בצורה שהוא נקנה ?

טחינה, יש הטוענים שכדאי לחכות עם זה עד גיל שנה מכיוון שזה גורם לחומציות , מה דעתך ?

מוצרי חלב כמו דנונה , האם אפשר לתת בשלב זה או לחכות לגיל שנה?

לגבי כל התשובות יש לקחת בחשבון שלבת שלי יש קשיים ביציאות (הצואה ברוב המקרים יבשה)וסובלת מגזים כתוצאה מכך

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלות נוספות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

שלום מירב,

חלב שיבולת שועל ניתן לתת ישירות מהקופסא ללא חימום.
    טחינה משומשום מלא לדעתי ניתן לתת אבל לא על בסיס יומי. שומשום לא גורם לחומציות אלא בעיקר מזונות מן החי.
    לגבי מוצרי חלב, אני ממליצה שלא לצרוך בכלל, ואם אפשר אז מעט במיוחד במצב של עצירות. לגבי מעדנים, ללא סוכר עדיף.
    אני מאד ממליצה לתת לביתך לשתות יותר מים זה יכול להקל מאד ביציאות או כפי שהסברתי בהודעה הקודמת להוריד את התחליף חלב מהתפריט ולהמשיך עם הנקה באם ניתן, וגם פרוביוטיקה ללא לקטוז יכולה לעזור מאד.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו