טעימות בגיל חצי שנה כרונולוגי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעימות בגיל חצי שנה כרונולוגי
    דנה
    05/06/2011

שלום התאומות שלי בנות חצי שנה כרונולוגי, 4 וחצי חודשים מתוקן. האחת סןבלת מרגישות ללקטוז והשניה מריפלוקס.
    לאחרונה התחלנו טעימות של פירות וירקות. שמתי לב שבכל פעם שהן אוכלות בננה, הן סובלות יותר מגזים, אולי קצת כאבי בטן כי הן לא נינוחות במשך היום ובלילה לא ישנות טוב ומתעוררות הרבה.
    האם יכול להיות שלבננה יש כזו השפעה עליהן?
    הוספתי לבננה תפוז, אמנם באותו יום היציאות השתחררו בקלות יחסית לפעמים אחרות שאכלו בננה, אבל עדיין התעוררו המון בלילה יחסית ללילות אחרים, לעיתים אפילו בבכי.

1) האם להפסיק לגמרי את הבננה? מדוע היא כבדה להן כל כך? מציינת שהן מאוד אוהבות לאכול אותה.

2) האם מותר לרסק מראש שני סוגי פרי או ירק ביחד ולהקפיאם כבר מעורבבים? לדוגמא בטטה וגזר או תפוח ואגס. או שעלי להקפיא בניפרד ולערבב אחרי הפשרה?

3) מאיזה פירות וירקות כדאי להמנע במקרה של בטן רגישה? (רגישות ללקטוז, נטייה לגזים וכאבי בטן...)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעימות בגיל חצי שנה כרונולוגי - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/06/2011

שלום מורן,

לא רשמת לי איזה תחליף חלב הן מקבלות?

תעני לי על זה ואתייחס לשאלותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

דנה
    11/06/2011

היי נטלי
    תודה על התיחסותך.
    זו שסובלת מריפלוקס, אוכלת מטרנה אקסטרה קאר מוסמך בדייסת דגנים (אם ישנה אפשרות בריאה יותר להסמיך או לגוון אשמח לשמוע. קורנפלור עושה לה כאבי בטן)
    מקבלת גם לוסק, אך עדיין ממשיכה לפלוט ללא הפסקה- אני מפקפקת שזה ריפלוקס, נמצאים במעקב רופא ילדים וגסטרולוג

התאומה שסובלת מרגישות ללקטוז אוכלת סימילאק איזומיל.

שתיהן אוכלות בין 120-150 סיסי בארוחה. בערך 5 ארוחות ביום

אשמח לקבל את התיחסותך לגבי הפירות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/06/2011

שלום מורן,

יכול להיות שפשוט מערכת העיכול שלהן עדיין לא בשלה לעיכול מזון מוצק ולכן הן מרגישות כאבים וגזים. אני מציעה שתחכי מעט ועוד שבועיים שלוש תציעי שוב מזון מוצק.

אני ממליצה בחום להוסיף לתזונתן פרוביוטיקה על בסיס יומי זה יכול לעזור מאד לעיכול טוב יותר ולבניית מערכת החיסון. רק שימי לב שהפרוביוטיקה לא מכילה חלב ולקטוז.

לגבי הפירות, כשאת נותנת עדיף שלא תערבבי כמה סוגי פירות יחד אלא סוג אחד בלבד. לגבי ההקפאה: איני ממליצה להקפיא הכי טוב להכין טרי, זה אולי יותר עבודה אבל מבחינה בריאותית יותר מזין ויותר קל לעיכול.

דבר חשוב נוסף הוא שכאשר מתחילים מזון מוצק חובה לתת תוספת מים. גם תה שומר בין הארוחות (כולל תחליפי החלב) יכול לעזור רבות לעיכול טוב יותר ולהרגעת הגזים.

אין סוגי פירות שכדאי להימנע מהם כי סביר להניח שלא הפירות הם הבעיה פה, אך אם תבצעי את ההמלצות שכתבתי לך זה יכול להקל.

לגבי הריפלוקס גישתי היא לא לתת את תרופות כימיות, אני רואה בהן רק פוטנציאל להחמרה ונזק לקיבה. כי מה שעושה הכדור שאת נותנת פשוט מוריד את חומציות הקיבה. וחומציות בקיבה חשובה מאד לעיכול - מה שמוביל אותך לתשובה לשאלתך ללמה יש קשיי עיכול.

אני מאד ממליצה שתשקלי שנית מול הרופא או מול נטורופתית המשך שימוש בתרופה.
    לדעתי זה יכול להיות רגישות לאוכל שהיא מקבלת ולכן כשלב ראשון לא יזיק לנסות פורמולה צמחית ולחכות איתה לפחות שלושה שבועות כדי לראות האם יש השפעה מיטיבה.

לגבי הסמכת המזון עדיף להסמיך עם דייסה ביתית כלומר: לעשות דייסה משיבולת שועל טחונה דק ואז לערבב עם תחליף החלב 1-2 כפות מהדייסה. אך גם על זה אני ממליצה לא לעשות כל יום, ולגוון בסוגי הדגנים של הדייסה כי לא כדאי לחזור על אותו סוג מזון כל יום.

אם תיהיינה לך עוד שאלות אשמח לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו