תזונת פעוטה בת שנה ושמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת פעוטה בת שנה ושמונה
    טל
    07/06/2011

שלום,
    בתי בת שנה ושמונה חודשים. מתפתחת יפה מאוד ואוכלת יפה. היא עדיין יונקת פעמיים ביום (בוקר וערב). התזונה שלה די מגוונת והיא לא ממש בררנית ואוהבת לאכול.
    הבעיה היא שהיא לא מוכנה לגעת בטחינה, אבוקדו וגבינה לבנה. (אבל מעדן גבינה עם פרי היא מאוד אוהבת).
    האם זה בסדר שהיא לא אוכלת את המזונות הללו?
    דבר נוסף - היא אוכלת ביצה אחת כל יום, האם זה תקין או שכדאי להפחית?
    מה בנוגע לגבינה צהובה? היא מאוד אוהבת, האם זה בריא?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונת פעוטה בת שנה ושמונה

הוספת תגובה

• תזונת פעוטה בת שנה ושמונה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    08/06/2011

שלום טל,

ילדים אוכלים מה שההורים אוכלים אך כמו שלנו לפעמיים יש חשקים למזונות מסויימים ולמזונות אחרים פחות כך יכול להיות לפעוטות. אם היא תראה שאת נהנת מאבוקדו וטחינה סביר להניח שבהמשך תרצה גם לאכול אך אין צורך להכריח.

לגבי מוצרי חלב אני לא בעד בכלל בייחוד חלב וגבינה צהובה, ולגבי ביצה רצוי כמה שפחות. אני יודעת שזה טעים וזמין אך חלבון בכמות גבוה בתפריט לא בריא, הייתי מורידה ל-3 פעמים בשבוע לא יותר. רצוי לתת חלבון ממקור צמחי מקטניות כמו אפונה, עדשים, חומוס, שעועית, ומשקדים (טחינת שקדים), דגנים מלאים כמו קינואה, דוחן, בורגול, כוסמת.

אך אם היא מגוונת בתזונה זה הכי חשוב ומעולה. אני לא חושבת שיש סיבה לדאוג.

אשמח לענות על כל שאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו