מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת פעוטה בת שנה ושמונהטל07/06/2011
שלום,
בתי בת שנה ושמונה חודשים. מתפתחת יפה מאוד ואוכלת יפה. היא עדיין יונקת פעמיים ביום (בוקר וערב). התזונה שלה די מגוונת והיא לא ממש בררנית ואוהבת לאכול.
הבעיה היא שהיא לא מוכנה לגעת בטחינה, אבוקדו וגבינה לבנה. (אבל מעדן גבינה עם פרי היא מאוד אוהבת).
האם זה בסדר שהיא לא אוכלת את המזונות הללו?
דבר נוסף - היא אוכלת ביצה אחת כל יום, האם זה תקין או שכדאי להפחית?
מה בנוגע לגבינה צהובה? היא מאוד אוהבת, האם זה בריא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת פעוטה בת שנה ושמונה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין08/06/2011שלום טל,
ילדים אוכלים מה שההורים אוכלים אך כמו שלנו לפעמיים יש חשקים למזונות מסויימים ולמזונות אחרים פחות כך יכול להיות לפעוטות. אם היא תראה שאת נהנת מאבוקדו וטחינה סביר להניח שבהמשך תרצה גם לאכול אך אין צורך להכריח.
לגבי מוצרי חלב אני לא בעד בכלל בייחוד חלב וגבינה צהובה, ולגבי ביצה רצוי כמה שפחות. אני יודעת שזה טעים וזמין אך חלבון בכמות גבוה בתפריט לא בריא, הייתי מורידה ל-3 פעמים בשבוע לא יותר. רצוי לתת חלבון ממקור צמחי מקטניות כמו אפונה, עדשים, חומוס, שעועית, ומשקדים (טחינת שקדים), דגנים מלאים כמו קינואה, דוחן, בורגול, כוסמת.
אך אם היא מגוונת בתזונה זה הכי חשוב ומעולה. אני לא חושבת שיש סיבה לדאוג.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)