מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על הנקה ושאיבהימית09/06/2011
בתי בת 10 ימים במשקל של 2350.
אני מניקה ואנחנו במעקב שבועי של רופא ילדים שאמר לנו שהיא עולה במשקל וזה בסדר..
אני מניקה ושואבת כדי לעודד ייצור החלב. אני מניקה כל פעם שהיא רוצה בדר"כ בין שעתיים וחצי לשלוש.
אני מרגשיה שלקראת ערב אין לי מספיק חלב, האם זה יכול להיות?
שאני שואבת בבוקר וזאת לאחר שהיא ינקה כמות החלב שיוצא לי הוא רק 10 מ"ל משד אחד...האם זה מספיק.?
האם בזמן היניקה יוצא לה יותר חלב מאשר השאיבה?
תודה על התשובות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על הנקה ושאיבה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/06/2011שלום ימית,
לדעתי את עושה טעות שאת גם מניקה וגם שואבת. הגוף נועד להנקה בלבד ולא לשאיבה, וכאשר את שואבת את מכריחה את הגוף למשהו שהוא לא מכיר כתוצאה מכך באמת יכול להיות שיוצא לך פחות חלב (בשאיבה).
כמות החלב נוצרת על פי דרישת התינוק, ככל שביתך תינק יותר הגוף ייצר יותר חלב. לאחר כמה שבועות של יניקה מסודרת ויומית, הגוף לומד את הכמות שביתך דורשת.
לגבי הכמות, לא בהכרח ששד ריק מחלב מעיד על חוסר בחלב. החלב נוצר בעת יניקת התינוק, אין לך ממה לדאוג בנושא זה.
לדעתי את מבלבלת את הגוף עם השאיבה.
המשיכי להניק בשלווה והפסיקי עם השאיבות.
אם את מעוניינת להגביר ייצור חלב תדאגי לאכול מסודר ובריא, מזון מלא טרי ואיכותי. כמה שפחות מעובד. בנוסף תדאגי לשתות הרבה מים, ולקבל ויטמינים ומינרלים כתוספת לתזונתך. אני ממליצה על "פרנטל" של חברת סולגאר.
אם את מרגישה שלמרות הכל יש מעט חלב, את יכולה להזמין פורמולות צמחים המיועדות להגברת חלב האם.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)