מה עושים עם פעוט שלא מוכן לאכול בשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם פעוט שלא מוכן לאכול בשר
    הילה
    23/06/2011

בני בן שנה וחודשיים לא מוכן לאכול בשר בכלל - ניסיתי כל דבר אפשרי פרגית, קציצות מסוגים שונים, חזה עוף שלם או מרוסק, לערבב את הבשר עם אוכל אחר שלא ירגיש
    אבל שום דבר לא עוזר - ברגע שהוא מרגיש טעם של בשר/עוף - הוא מיד יורק הכל החוצה.
    האם יכול להיות דבר כזה פעוט צמחוני ? מה עושים? איזה תחליפים לתת לו ?

בעיה נוספת -הוא משחק עם האוכל באופן מוגזם (אני משווה למשל לבתי כשהיתה בגילו)- מורח ומועך הכל, יורק וזורק על הרצפה ובקושי אוכל. זה נמשך כבר מספר חודשים ונראה לי שהוא כבר היה צריך לעבור שלב. מה עושים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עושים עם פעוט שלא מוכן לאכול בשר - תגובה

איילת בר
    23/06/2011

לשאלתך לגבי אכילת בשר:
    אני מאמינה כי ילד שלא רוצה לאכול בשר או כל מזון אחר לא כדאי להכריח אותו. הגוף שלנו יודע מה נכון לנו ויכול להיות שבשלב זה לילד שלך לא מתאים לאכול בשר.
    יחד עם זאת מבינה את דאגתך שהוא לא אוכל בשר מסיבה שלא מקבל חלבון מלא וויטמים B12.

כדי שיקבל חלבון מלא את צריכה לתת לו שילובי מזון של דגן וקטניה כדוגמת:
    אורז עם עדשים, שעועית ותירס, חומוס עם בורגול או קוסקוס.
    ניתן לאכול קטניה בצהריים ודגן בבערב הגוף כבר יעשה את העבודה.
    דגנים: קינואה, שיבולת שועל, דוחן, אורז,חיטה. (רצוי לצרוך דגנים מלאים)
    קטניות: שעועית, חומוס, עדשים, פול וכדומה.
    סויה היא קטניה עם חלבון מלא.
    כמו כן ביצים ודגים הם מקור טוב לחלבון וB12.

לגבי התנהגות האכילה שלו:
    את יכולה לאפשר לו לשחק מעט עם האוכל כל עוד הוא אוכל - אופייני לילדים בגיל הזה., את מתארת מצב בו הוא יורק וזורק.ולכן את צריכה להחליט שכל פעם שהוא יורק או זורק מבחינתך הוא סיים לאכול. וכשמסיימים לאכול לוקחים את הצלחת.
    את צריכה כמובן להסביר לו פעם אחת כי לא עושים את זה ואם הוא ממשיך את יכולה לקחת את האוכל.
    אחרי מספר פעמים הוא יפנים כי כך לא מתנהגים עם אוכל.
    כמובן שכל התהליך אמור להתנהל בנועם ולא להראות לו שזה מכעיס אותך. תהיה בטוחה בעצמך וברורה.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם פעוט שלא מוכן לאכול בשר - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    23/06/2011

שלום הילה,

לא ציינת מה הוא כן אוכל? הנקה או תחליפי חלב? וכמה מאלו במהלך היום?

לגבי אי אכילת הבשר לטעמי אין מה לדאוג, פשוט תקני טיפות B12 ותתני לו פעמיים בשבוע. זו המלצה שאני נותנת לרב האוכלוסייה ללא קשר לאכילה או אי אכילת הבשר פשוט כי יש חסר כללי באוכלוסייה בויטמין הזה כך שזה מומלץ בכל מקרה.

גישתי דוגלת מאד בתזונה צמחית, כך שלפי ראייתי אי אכילת בשר היא ייתרון ולא חיסרון. אך אם את מעוניינת כן לתת בעתיד אז תמשיכי לנסות מידי פעם לתת, אולי הדברים ישתנו בהמשך הרי תינוקות גדלים מהר ומשתנים כל הזמן.

מה שכן חשוב לחשוף אותו לתזונה מגוונת - דגנים מלאים וקטניות, ממרח שקדייה או שומשום מלא - כל יום סוג אחר על מנת לקבל חלבון בתזונה.

ולגבי המשחק עם האוכל, כל תינוק נולד עם אופי שונה, ולכן אני לא רואה סיבה לדאוג, זו ההנאה שלו וכך הוא מתפתח על ידי מישוש ומשחק. גם זה ישתנה בעתיד.

דבר חשוב נוסף שיש לציין זה שחשוב שההורים יהוו דוגמה לאכילה בריאה כך רב הסיכויים שלא תיהינה בעיות אכילה (על כל גווניה) בהמשך. אם את מרגישה שאת זקוקה להכוונה תזונתית תפני לנטורופת/ית.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו