מעבר מניאוקייט למטרנה או סימילאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר מניאוקייט למטרנה או סימילאק
    שרון
    28/06/2011

שלום,

בני בן שנה וחודשיים ובגיל חמישה חודשים הפסיק עם הנקה וניזון מניאוקייט בגלל חשד לרגישות לחלב (עקב דם סמוי בצואה). לאחרונה לאחר בדיקות נוספות נמצא כי אינו אלרגי לחלב וכעת התחיל לאכול מוצרי חלב ויכול לעבור לסימילאק או מטרנה אך מסרב בכל פעם שמציאים לו ולאחר בכן אינו רוצה בקבוק בכלל (גם לא ניאוקייט).

אני רוצה להוסיף שהוא קטן מאוד (8.5 ק"ג) ונמצא מתחת לאחוזונים ככה שלא הייתי רוצה שיפסיק לאכול בקבוק. בנוסף מעולם לא אכל כמויות גדולות (אוכל בקבוקים של 120 ולעיתים אפילו לא מסיים אותם אך הם מועשרים בדייסת קורנפלור).

איך ניתן להעביר אותו למטרנה או סימילאק? האם ניתן למהול זאת יחד ולעשות את המעבר הדרגתי? אם כן, כיצד עלינו לעשות זאת מבחינת כמויות?

תודה מראש,
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעבר מניאוקייט למטרנה או סימילאק - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/06/2011

שלום שרון,

איני ממליצה להמשיך עם תחליפי החלב. למרות משקלו של בנך איני רואה צורך בגילו להמשיך לתת תחליפי חלב. בדיקות מעבדה יכולות להראות אלרגיה למזון אך לא רגישות. אני ממליצה לשים דגש על בניית תפריט מזון מוצק איכותי ובריא העשיר בשמנים בלתי רווים כמו אבוקדו, טחינה משומשום מלא, חלבונים מן הצומח כמו חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, ממרח שקדים, פירות טריים, ירקות מאודים וטריים חתוכים לקטן, דגנים מלאים כמו קינואה, דוחן, כוסמת, אורז, שיבולת שועל ומעט מאד חלבון מן החי באם אתם בוחרים לתת, 2-3 בשבוע לא יותר.

לגבי מוצרי חלב גישיתי היא להפחית ככל הניתן ולהעדיף את המזונות שציינתי. אני לא רואה ייתרונות במוצרי החלב אלא להיפך.

את יכולה לשלב לו חלב צמחי כמו שקדים, שיבולת שועל, אורז מלא, סויה בין הארוחות.

אני ממליצה שהתפריט יתבסס על ירקות מאודים/טריים, מרקים עם ירקות וקטניות, דייסות מדגנים מלאים, ופירות עם טחינה או ממרח שקדים.

אם את בכל זאת מעוניינת להמשיך לתת תחליף חלב היני ממליצה על תחליף חלב צמחי וכן, ניתן למהול עם יותר מים לעומת כמות האבקה וכל פעם לשים יותר אבקה עד למינון הדרוש.

אשמח לענות על כל שאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו