פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 6.5 חודשים לא רוצה לאכול
    יסמין
    26/07/2008

הבת שלי בת 6.5 חודשים היא יונקת חוץ מי זה היא מסרבת למטרנה לאוכל ואם היא אוכלת זה בערך 2 כפיות קטנות היא גם בקושי שותה מים רק ציצי אמרו לי שכדי ליגמול אותה אני פשוט צריכה להפסיק להניק והיא בסוף תהיה רעבה אז היא תשתה מטרנה ואז תאכל . האם זה נכון לעשות כך ??? ומה עוד אני יכולה לנסות בטיפת חלב אמרו לי להיות סבלנית וזה הכל אבל זה נימשך ככה כבר חודשיים ובעוד חודש אני צריכה להכניס אותה למעון. אם יש למישהו עצות בבקשה תיתנו לי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ליסמין

כוכבית דוידיאן
    27/07/2008

יסמין היקרה, ראשית שאלתי היא האם את שואבת גם חלב ומאכילה אותה מבקבוק, במידה ולא חשוב שתרגילי אותה לבקבוק עם חלב שלך שאוב, במידה והיא לא תסכים תנסי לתת למישהו אחר לתת לה את הבקבוק.
    היא פשוט יודעת שאצלך זה רק הנקה.
    במידה והיא כלל לא תסכים מהבקבוק תנסי פיטמת גמילה שנראית כמו קשית רחבה וגמישה.
    צריך הרבה סבלנות ואל תוותרי.
    אשמח לשמוע ממך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

יסמין
    27/07/2008

לא אני לא שואבת אבל אני ינסה . ומה אם אוכל כשאני נותנת לה לאכול וזה ניראה לה מוזר בגרון היא פשוט מקיאה. זה יסתדר ברגע שהיא תפסיק לינוק???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ש

יסמין
    27/07/2008

ושחכתי לישאול איפה אני קונה את פיטמת הגמילה כי הלכתי לברר חיפשתי שאלתי מוכרות מה יכול לעזור לי ולאף אחת לא היה להציע לי משהו מיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליסמין

כוכבית דוידיאן
    27/07/2008

לאוונט יש פיטמת גמילה, נראית כמו קשית רחבה וגמישה.
    לגבי המרקם של האוכל, זה רק עניין של זמן עד שהיא תתרגל, אבל אל תוותרי בגלל זה על ההנקה, תמשיכי לנסות, את הפירות או הירקות תטחני לה כמה שיותר דק כמו גרבר, את יכולה להוסיף לה לזה גם חמאת שקדים(שקדיה)שמוסיפה הרבה טעם ומרקם נעים וגם המון רכיבים תזונתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל נמוך - תינוק בן 4 חודשים
    טל
    23/07/2008

בני נולד במשקל של 3.020 ק"ג. כיום הוא בן 4 חודשים ושבוע ושוקל 5.55. הוא סובל מפליטות ואוכל אינפומיל בכמות של 180-220 לארוחה (5 ארוחות ביום ולעיתים אף 6). השבוע התחלתי לתת לו כארוחה לפני השנה (אחת מותך ה- 5) מטרנה עם דייסת אורז וזאת עפ"י המלצת הרופאה המטפלת. הנני לציין כ בני פעיל, חייכן ובגובה תקין. האם המשקל בעייתי? אם כן, כיצד ניתן לסייע לו לעלות במשקל? תודה טל

הוספת תגובה

• משקל נמוך

ד''ר חוה סולם
    24/07/2008

שלום רב!
    יש לברר אצל הרופא את הגורם לפליטות. בהתאם לכך יש להתאים את הדייסה המתאימה.
    לדעתי תמשיכי בשלב זה להאכיל את תינוקך לפי המלצות הרופאה.
    לפי ההמלצות המקובלות התינוק מכפיל את משקלו ממשקל הלידה ועד גיל 4-5 חודשים,
    היות ותינוקך מתפתח כראוי מה שחשוב זה להמשיך לעקוב אחרי התפתחותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6.5 חודשים- לא אכלנית
    מרי
    23/07/2008

שלום, מזל טוב ותודה על פתיחת הפורום בתי לא אכלנית גדולה (6.130 ק"ג בגיל חצי שנה, נולדה 2.730): בוקר הנקה; סביבות 11 בקבוק סימילאק+1 כף דייסה-120 cc; צהריים ירקות עם בשר- לא יותר מ-80 גר' וגם זה בנס ולא כל יום; בערב מנת פירות- תפוח אחד מסיימת בקושי. בין לבין היא שותה חלב שאוב או הנקה בסביבות 90 cc בכל פעם. אמרו לי בטיפת חלב שאני צריכה לעשות לה "דיאטת השמנה"- להוסיף טחינה למוצקים וגם דייסה לחלב ולפירות. מה דעתך על הוספת דייסה לפירות? כמה פעמים ביום מותר לשתות חלב עם דייסה ואיזו דייסה יותר מומלצת? איך עוד אפשר להעשיר את התפריט שלה? יש לציין שהיא מאוד פעילה, מתפתחת יפה ואין לה סבלנות לשבת במקום עד לסיום ארוחה... תודה מראש,

הוספת תגובה

• לא אכלנית

ד''ר חוה סולם
    23/07/2008

שלום רב!
    אם ההנקה של הבוקר מלאה, מומלץ ב-11 לתת ארוחת פירות עם כפית ממרח שקדיה או טחינה
    גולמית. אחר הצהריים גם מנת פירות עם טחינה גולמית. בערב מומלץ להוסיף לסימילאק דייסת
    קינואה, הידועה בערכה התזונתי מבחינת פחמימות, חלבונים, ויטמינים ומינרלים.
    כדי לשפר את הסבלנות של התינוקת תנסי להמנע מתוספת סוכר לבן לשתיה ולמאכלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 7 חודשים
    לו
    22/07/2008

שלום! איזה כיף שנפתח פורום בנושא זה!!! אני אמא לתינוקת מקסימה שמאוד אוהבת ירקות, פירות ובשר (טפו טפו טפו). אשמח לדעת איזו כמות נחשבת למנה בגיל זה? פעם אחת בתי כל כך התלהבה מארוחת ירקות שאכלה כמות די גדולה ואחר כך הקיאה מסכנה די הרבה. מאז אני לא נותנת לה לאכול יותר מ-150 גרם. האם אני צודקת? לפעמים היא נשארת רעבה - ואז האם כדאי להניקה לאחר ארוחת פירות או ירקות או לתת לה לשתות מים? ולגבי מים בכלל: האם יש איזו כמות מים מקסימלית המומלצת לשתיה ביום? בתי יכולה בפעם אחת לשתות כ-30 מ"ל - האם זה הרבה מדי וכדאי להפסיק אותה באמצע או לתת לה לשתות כרצונה? בתי יכולה בכיף לסיים ארוחת פירות מרוסקת המכילה בננה די גדולה, תפוח בינוני ואגס בינוני - זה לא יותר מדי? תודה מראש, לו

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• לגבי טחינה...

לו
    22/07/2008

קראתי בהודעה קודמת שמומלץ להוסיף טחינה למנת ירקות ... באיזו צורה? להוסיף כף טחינה גולמית לירקות+בשר או טחינה מוכנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת פירות וירקות

כוכבית דוידיאן
    23/07/2008

שלום לאמא היקרה, לגבי שאלתך על כמות הפירות או הירקות המומלצת, אני ממליצה על כמות של בין 150 -220 מ"ל למרק ירקות ולגבי הפירות כמות של 2 פירות בינוניים בהחלט מספיקה אם את מרגישה שהיא עדין רעבה אז את בהחלט יכולה להוסיף לה בין כפית לכף של טחינה גולמית או שקדיה.
    לגבי שאלתך בנושא הנקה אחרי ארוחת הפירות או הירקות אני לא כל כך ממליצה כדי לא לעשות לה "סלט" בבטן ולגבי מיםכמות של 30 CC זה מצויין.
    המשיכו כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 7 חודשים
    דנה
    20/07/2008

שלום רב, בתי בת 7 חודשים ולהלן הסדר יום פחות או יותר: 06:30 הנקה 09:30 פירות (מנה בכמות בערך של 150 גרם או אם זה גרבר אז היא מסיימת 190) 12:30 ירקות + עוף (אוכלת כל סוגי הירקות) מנה של בערך 160-180 16:30 הנקה (לא אוכלת הרבה בהנקה הזו) 19:30 סימילאק 240 ככה זה כבר בערך חודש. זה נראה לי מעט. אני צודקת? א. האם כדאי להוסיף אחה"צ עוד משהו? למשל עגבנייה, אצבעות מטרנה, מעדן וכו'? ב. מאיזה גיל אפשר להתחיל לתת יוגורט או מעדן? ג. האם יש טעם לתת בין הארוחות ביסקוויט / אצבעות מטרנה או משהו כזה או שזה סתם קלוריות מיותרות בלי תוספת תזונתית? ד. (ואחרון) האם להוסיף לפירות בבוקר איזושהי פחממה? סובין? משהו? על מנת לעלות את הערך התזונתי? תודה רבה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

כוכבית דוידיאן
    20/07/2008

היי דנה, ראשית, אני חייבת לצין כי התפריט של ביתך הוא מצויין ומתאים לתינוקות בגילה, מעבר לכך את יכולה להוסיף לה כפית חמאת שקדים(שקדיה) או טחינה, זה יעשיר את הפירות והירקות בשמנים בריאים בסידן ובברזל.
    לגבי מוצרי חלב, עד גיל שנה- שנה וחודשיים , אני לא ממליצה, לא צריך למהר.
    לגבי דייסות את יכולה לתת לה גם דייסות מעבר על בסיס שיבולת שועל ודגנים מלאים, לא חובה אבל לעיתים גם לתינוקות נחמד לגוון.
    לגבי ביסקויטים למיניהם: אני לא בעד, אם את מסתובבת איתה ואת מרגישה שהיא צריכה משהו ביד אז אולי פעם בכמה ימים.
    מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה