מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוצרי חלב לבני בן ה-7 חודשיםיסמין05/08/2008
שלום, לבני אין בעיות אכילה אך לאחרונה הוא מסרב לאכול תחליף חלב (מטרנה). עם ארוחות המוצקים אין כלל בעיה אך כמויות תחליף החלב ירדו,הוא אוכל בקושי 100ml לארוחה. (משקלו כ-11 ק"ג) ניסתי לתת לו דנונה 3% , הוא העדיף את הדנונה על פני הבקבוק. האם ניתן להחליף את ארוחת 4 לדנונה ביו או כל מעדן חלב אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי..
טלי05/08/2008בעיניי גיל 7 חודשים זה גיל צעיר מידיי בכדי להסתמך על מוצקים ותוספים לתמ"ל.. עליו לקבל את סגולות המזון שנמצאות בתמ"ל כדי להתפתח בצורה תקינה. אני הייתי ממליצה לך לנסות להחליף תמ"ל ולראות איך הוא מגיב. לא לוותר כ"כ מהר.. גם עם הבת שלי שהיא בת 5.5 חודשים נתקלתי בבעיה דומה. היא היתה סרבנית בקבוקים, תמ"לים ומה שאת רק רוצה.. אבל הייתי חייבת לוותר על הנקה כשחזרתי לעבודה. אני כיום משתמשמת באופטימיל ואני מרוצה. אומנם עברו רק חודשיים מאז שהתחלתי להשתמש אבל סה"כ הכל הולך חלק ואפילו הסתדרו לטליה היציאות והפכו למסודרות יותר (משש פעמים ביום לפעם אחת). דרך אגב, תוכלי לקבל שובר מתנה דרך האתר ולראות איך בנך מגיב. בכל מקרה, המון הצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף טיבעי לתחליפי החלבמורן05/08/2008
לד"ר חוה מורתי האהובה! תינוקי ניסן בן 3 חודשים ועשרה ימים לאחרונה החל להראות סימני אי שקט ולדעתי החלב אם שלי לא מספיק לו כי הוא מתעצבן כשהחלב ניגמר בעת ההנקה.השאלה שלי היא באיזה תחליף טיבעי אני יכולה להשתמש כהשלמה להנקה שיקנה לו את כל הערכים התזונתיים להם הוא זקוק אני מעדיפה תחליף שניתן להכין ולא לרכוש תודה.מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן היקרה !
ד''ר חוה סולם05/08/2008שלום רב!
קיימת אפשרות להגביר את החלב שלך עם תה שומר, תמרים, תאנים, שקדים ופיסטוק חלבי לא קלוי.
אם הנטייה שלך להוסיף להנקה חלב צמחי, (כמובן לפי דרישתושל ניסן, קיימת אשרות לעבור למטרנה צמחית,
ידוע שחלב מטרנה לא עבר הנדסה גנטית. יש לציין כי בגיל חצי שנה הוא יוכל לעבור לאכול פירות, וירקות, בתוספת שקדים טחונים או שקדיה במינון של כפית למנה.
* אפשרי להוסיף למטרנ נ הצמחית חיידקי ביו המיועדים לתינוקות, אשר חיוניים לעכול תקין,
לחיזוק מערכת החיסון ומניעת עצירות ומחלות מעייים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרנה צימחית ועצירות
מורן קברל07/08/2008לד"ר חוה שלום! בני לא עושה את צרכיו רק לאחר גירוי עם נר גליצרין הרופא המליץ לשים כל 5 ימים אך נוכחתי לראות שהגירוי בלבד עוזר לו לעשות את צרכיו המרקם נוזלי (אך לא מאוד כמו בחודש הראשון לפני שהתחילה הבעיה.) השאלה אם המטרנה הצימחית לא תיגרום לו להחמרת היציאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתימורן05/08/2008
בהמשך לשאלתי הראשונה לא ציינתי שמשקלו של בני הוא 7100 ועד היום ניזון הוא מחלב אם בלבד...אחת הדאגות שלי היא שהוא יפתח השמנה עקב התחליף חלב במידה ואוסיף לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן המשך לשאלה
ד''ר חוה סולם06/08/2008תחליף החלב דומה מאד בהרכבם לחלב אם. חשוב שתשימי לב למינון הניתן בהתאם לגיל.
(במשקלו הנ"ל חשוב! לא להוסיף דייסות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה של תינוקת בת 7.5 חודשיםלו04/08/2008
שלום רב! תודה על התשובות הקודמות והנה עוד כמה... בתי נולדה בשבוע 36 במשקל 2500 וכעת בגיל 7 חודשים ושבוע היא שוקלת כ-7.5 ק"ג. היא אוכלת ב-10 ארוחת פירות (2-3 פירות+ כפית טחינה - מאוד טעים - תודה על העצה) ובצהרים ירקות+בשר כ-250 גרם. פרט לזה היא אוכלת פורמולה, ובערב ובוקר הנקה. 1. שמעתי גישה לפיה לא בריא לתת לתינוקות בשר כל יום בגלל עודף חלבון. ומאותה סיבה לא מומלץ לתת דייסות מכפית (סמיכות) על בסיס פורמולה. האם כך הדבר? 2. 100 גרם בשר במנה (+150 ירקות) זה תקין או הרבה מדי? 3. אם תינוקת רוצה לאכול מעל 250 גרם וממש דורשת האם לתת או להפסיק אותה (הבנתי שהמנה היא 150-240 גרם). 4. האם כדאי להוסיף עוד ארוחת מוצקים בערב? אם כן מהי? (להזכירך אכלה 2-3 פירות בבוקר) 5. האם לתינוקת במשקלה כדאי לשלב דייסות או עדיף לוותר? אפשר דייסה במנת פירות? תודה רבה לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לו
כוכבית דוידיאן05/08/2008היי, ראשית נתחיל עם כמות החלבון בתפריט: גופנו זקוק לחלבון מידי יום ביומו, אין לגוף יכולת לאגור חלבון, מעבר לכך חלבון הוא אחד מחמרי הביניין החשובים ביותר, נכון שצריך להיזהר מעודף חלבון, אבל אנחנו לא יכולים לאכול בשביל יומיים אלא כל יום בנפרד.
לגבי כמות התמ"ל, 250 גרם זה מספיק בהחלט, אני ממליצה לך לתת לה את התמ"ל בבקבוק עם פיטמה קטנה ככה היא תאכל לאט יותר ותשבע .
לגבי דייסות, ממש אין צורך במידה והיא אוכלת טוב וכך באמת נראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםענבר04/08/2008
שלום, בתי בת 6 וחצי חודשים, אוכלת מוצקים מזה חודש. את ארוחת הפירות היא פחות אוהבת ואוכלת רק כ 40 והמטפלת משלימה בחלב אם שאוב בכמות של כ 130. את ארוחת הירקות היא אוהבת מאוד ואוכלת כ 350. לציין שפרט לשתי הארוחות הללו יונקת בבוקר, אחר הצהריים ובערב האם הכמויות של שתי הארוחות נכונה וסבירה? בתי סובלת מגזים ומהתכווצויות בבטן מאז שהחלה לאכול מוצקים. לציין שאיננה סובלת מכך מאוד. האם מדובר בתופעה נורמלית שנמשכת כבר חודש ימים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת
כוכבית דוידיאן04/08/2008עד גיל חצי שנה ביתך ניזונה רק מחלב, עכשיו כשהי עברה למוצקים, לפיקות וירקות , סביר להניח שמערכת העיכול שלה תגיב לכך, לוקח זמן עד שהגוף מתרגל, לא צריך לדחוף לה, לאט לאט לתת לה להתרגל לטעמים ולמרקם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה,לי04/08/2008
איך אמור להראות תפריט של תינוקת בת שנה וחודש ?אני מניקה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לתינוקת בת שנה+
כוכבית דוידיאן04/08/2008מכיון שאינני מכירה אותך או את ביתך, אני אשתדל לתאר תפריט סטנדרטי.
בבוקר: (בדרך כלל תינוקות בגיל הזה מתעוררים מוקדם) הנקה או תמ"ל
אחר כך אפשר לתת לה ביצה, כף גבינה, פרוסת לחם, וירקות מרוסקים או חתוכים עם מעט שמן זית
בעשר: פירות (לא לוותר אף פעם על הפירות הם כל כך חשובים לקבלת הויטמין סי)
צהרים ( 12:30 בערך): מנה חלבונית כמו קציצת הודו + מרק ירקות עשיר + פסטה /או מרק שעועית + אורז (לא צריך קציצות יש חלבון באורז ושעועית)
אפשר להוסיף מרק ירקות טריים- בבלנדר- עגבניה, מלפפון ומעט שמן זית.
ארבע: יוגורט / גמדים / דניאלה / יוגורט+ פרי
ערב: סלט חומוס+ ירקות+ סלחם / תפוח אדמה מבושל/ פירה + ירקות
ארוחת לילה: הנקה/תמ"ל
מקווה שעזרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לי05/08/2008כן עזרת מאוד. בין הנקה של בוקר כמה זמן עד שנותנת גבינה וכו'? ארוחת ערב באיזה שעה? היא הולכת לישון בתשע.... בין ארוחת ערב לארוחת לילה כמה זמן צ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לי
כוכבית דוידיאן05/08/2008פרקי הזמן בין הארוחות לארוחות הביניים הם כשעה וחצי שעתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 7 חודשים...ג'ני03/08/2008
שלום ביתי היקרה עוד מעט בת 7 חודשים נולדה במשקל 2276 בשבוע 39 ושקילה אחרונה בשישה חודשים שקלה 7185. האם המשקל תקין? עד גיל 4 וחצי חודשים ניזונה והנקה ועד עכשיו הוחלף למטרנה. אוכלת 5 ארוחות ביום 4 מטרנה ובצהרייים מרק עוף עם בשר וירקות. היא אוכלת ביום כל ארוחת מטרנה שלה 180-210 מ"ל האם תקין? היא ישנה לילה שלם 8 שעות קמה בסביבות 6 וחצי אוכלת מטרנה ואת הארוחה השניה אוכלת בסביביות 10 וחצי 11 מטרנה אני רוצה להחליף את הארוחה הזאת, המליצו לי להכין קומפוט עם פירות (היא כבר טעמה הרבה פירות כמו תפוח עץ, אפרסק, בננה שזיף, אגס) ולהמיס בתוכו עוגיות... האם צריך להמיס עוגיות מיוחדות לתינוקות או שאפשר לקנות את פתי בר של אסם? שאלה נוספת מתי אפשר לתת לה לאכול יוגורטים? ומתי אפשר להחליף לה עוד ארוחה? תודה ג'ני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגני
כוכבית דוידיאן03/08/2008הי גני, ראשית גני, לגבי הקומפוט, ממש לא מומלץ, להיפך, חשוב מאוד לאכול את הפירות כשהם טריים כדי שהיא תקבל ויטמין סי, הויטמין סי נהרס בחום ולכן בישול לא מתאים.
גם לגבי המסת הביסקויטים, אני לא בעד, בביסקויט מלבד קלוריות ריקות ביתך לא תקבל דבר, מה שכן, את יכולה להוסיף לה כפית חמאת שקדים או טחינה שיוסיפו גם טעם וגם המון ערכים תזונתיים חשובים.
יוגורט מומלץ מגיל שנה, אבל יוגורט טבעי ללא תוספות מלאכותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ני04/08/2008תודה על התשובה. מה בקרש למשקל שלה ולמה שהיא אוכלת עד עכשיו? אפשר לתת לה לארוטחת 11 פירות טריים עם חמאת שקדים. איפה קונים את זה? תודה ג'ני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגני
כוכבית דוידיאן04/08/2008היי גני, המשקל שלה מצויין, חשוב גם לזכור שתינוקות הם לא מכשירים וגם אם יש כל מיני טבלאות אם לא עומדים בדיוק בקו זה לא תמיד אומר שמשהו לא בסדר.
חמאת שקדים ( שקד'יה) ניתן לקנות בכל חנות טבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
ג'ני04/08/2008היום בפעם הראשונה נתתי לה לארוחת 11 במקום מטרנה פירות מרוסקים זה כלל תפוח עץ די גדול, אפרסק ואגס, לגבי טחינה הבנתי גולמית אורגנית זה טוב. ומתי אפשר לתת לה לאכול לחם אגבניה מלפפון? היא בת 7 חודשים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מציצי אך לעשות את זה?יסמין02/08/2008
שלום!! קודם כל תודה רבה על העזרה בפעם הקודמת.
בשבוע האחרון דניאלוש שלי אוכלת קצת יותר ויותר מתעניינת באוכל היא בת 6 וחצי חודשים
והשאלה היא כמה היא צריכה לאכול בארוחה?? היא אוכל ממש קצת אולי 5 כפיות קטנות .
וכמה מים היא צריכה לישתות ?? כי גם לזה היא לא כל כך נימשחת כי זה בבקבוק אם אני נותנת לה מכוס היא יותר אוהבת אבל הכל נישפך(:.
ובקשר לגמילה מציצי אך לעשות את ????כי בהדרגה זה ממש לא הולךך לי אבל אני מפחדת שאם אני פשוט יפסיק זה יפגע בה בצורה כלשהי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסמין
ד''ר חוה סולם02/08/2008שלום רב!
מנה לארוחה דייסה או תבשיל ירקות, או פירות בין 150 גר' ל-240 גר' קשור למשקל ולתאבון.
תפריט יומי כללי- 2 מנות פירות. מנת ירקות עם עוף. 3,4 מנות דייסה והנקה לקנוח או אם
יש לך מספיק כמנה עקרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים לפני גיל חצי שנהרחלי01/08/2008
אשמח אם תאירו את עיני מכיוון שהדעות חלוקות (בין רופאי ילדים, אחיות טיפת חלב וכו), האם יש לתת לתינוקת שניזונה מתחליף חלב מים? יש הטוענים שתחיליף החלב מספיק ואם נותנים מים זה עלול להפר את איזון המלחים בגוף? מה עושים? האם כן לתת מים? עקרונית התינוקת נמצאת בסביבה נעימה ללא חשיפה חריגה לחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
כפי שציינת הדעות חלוקות לגבי מתן מים לתינוק בין הארוחות.
לדעתי , יש להתייחס לכל תינוק באופן אישי , רק שלא התייבש בימים חמים אלה.
עליך להתייחס לצרכיה האישיים של התינוקת,,( ידוע בכי רב או הזעת יתר מוריד את הנוזלים ואתם
את רמת המלחים) )אני ממליצה שתנסי לתת לה מעט מים ואם היא נרגעת כמובן קבלת ממנה
תשובה,שהתנוקת זקוקה לתוספת מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה לבת 4 חודשיםרחלי01/08/2008
בתי בת 4 חודשים עולה יפה במשקל מאז הלידה (6.7 ק"ג), נזונה בחודש הראשון מחלב אם שאוב + תחליף, היום ניזונה רק מתחליף חלב, האם יש לתת דייסה כעת? האם הדייסה מיועדת להעשרה? (יש לציין שהיא ישנה לילה שלם כבר מגיל חודש ולא קמה לאכול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
כן, כפי שציינת התינוקות עולה יפה במשקל וישנה טוב. תוספת של דייסה בשלב זה יכולה לגרום לעודף משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת תמ"לnhfk01/08/2008
תינוקי בן ה3 שבועות ניזון מאז לידתו ממטרנה לאורך הימים אני מכינה מראש בקבוקי מים מורתחים של 120 מ"ל כך שכאשר אני הולכת להאכיל אותו אני מוסיפה לבקבוק המים 2 כפות מרנה כנדרש אתמול גיליתי שבעצם מאחר והבקבוקים עומדים על השולחן מעט מים מתאיידים כך שלמעשה הוא קיבל את 2 כפות המטרנה ב-110 מ"ל. האם זה מסוכן? מה ההשלכות של כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחות מידי מים
כוכבית דוידיאן01/08/2008היי דנה, ראשית זה לא מסוכן, אבל ממש לא מומלץ מכיוון שזה יכול לגרום לעצירות והתייבשות.
אני ממליצה להבא לשמור את המים בטרמוס וסמוך להאכלה למזוג לבקבוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
מזל-טוב, לפי שלא דברת על הנקה אני מבינה שתנוקך מקבל רק מטרנה,לכן חשובה תשומת ליבך לכך שתינוקך רגוע אחרי האוכל, כמובן, שאם אינו רגוע מומלץ להוסיף את המים שחסרים, כדי שלא
התייבש. (יש לציין שתינוק שאינו בוכה הרבה מאבד פחות נוזלים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה מבקבוקחנה30/07/2008
שלום, בני בן 7.5 חודשים. עד לפני שבוע הנקתי אותו בלבד. עכשיו התחלתי בקבוק פורמולה חלבית. לפני מספר ימים הוא החל בשיעול לח. האם יש קשר בין פורמולה חלבית לבין שיעול? תודה חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלה מבקבוק.
ד''ר חוה סולם31/07/2008שלום רב1
יתכן שהקשר בין המעבר לפורמולה חלבית והשיעול הלח הינו מקרי. אם התופעה תימשך זמן
רב, הרופא יכול להמליץ על מעבר לפורמולה צמחונית.
(קיימת גישה שמזון חלבי יכול לגרום לליחה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהעינת29/07/2008
שלום, בני ב\ן שנתיים והורגל לישון עם בקבוק, אני נוהגת לקחת את הבקבוק ברגע שהוא נרדם, האם זה לא בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם בקבוק
ד''ר חוה סולם30/07/2008לעינת שלום רב!
במידה ובנך נרדם עם בקבוק מים זה סביר.
אולם אם הוא נרדם עם בקבוק עם תמ"ל או מיץ, חשוב מאד לגמול אותו בהדרגה מההרגל מכיוון שזה פוגע בשיניים וחבל מאוד להפסיד אותם בגיל צעיר, את המעבר את יכולה לעשות בעזרת מים בבקבוק במקום התמ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שפולט ופולטממליצה27/07/2008
הגוזל שלי בן ששה וחצי חודשים, נולד במשקל המכובד של 4100 גר', מאז יונק ולאחרונה החל להתנסות ברסקים של ירקות ופירות (יחסית בהצלחה). אז מה הבעיה? בביקור היום בטיפות חלב התברר שהוא ירד דרסטית בעקומות הגדילה: מאחוזון 90 לאחוזון 30...כמובן שהאחות "נכנסה" בי שצריך להתחיל לעבוד על מרקים עשירים ועל תוספות תזונה (כמעט ואמרה להפסיק עם ההנקה ולעבור לאוכל שיושב 'טוב' בבטן). אני מודאגת מהאפשרות שאולי הפליטות הרבות, שהיו כמעט מההתחלה ועד כה התייחסתי אליהן כאל מטרד היגייני בלבד, מתחילות להשפיע על המשקל שלו. ייתכן שמדובר ברפלוקוס שמתגלה רק עכשיו? האם העובדה שבעצם עדיין לא הכפיל את משקל הלידה שלו מגבילה את ההזנה של מוצקים? אשמח לתשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
כוכבית דוידיאן28/07/2008היי מיכל, השאלה היא האם הוא בעית הפליטות התחילה רק עכשיו? והאם הירידה בעקומה הגיעה כשעברת למוצקים?
חשוב לדעת שהפליטות הם חלק מתהליך העיכול הטבעי של הגוף, אם הם לא בצורה מוגזמת, לגבי ההנקה, חזקי מאימצי, כל הכבוד לך, אני מאחלת לך להמשיך ולהניק להרבה זמן, אבל יחד עם זאת יכול להיות שלא מספיקה לו ההנקה ואת צריכה גם לישקול לשלב תחליף חלב.
לירקות ולפירות אני ממליצה לך להוסיף לו חמאת שקדים (שקדיה) או טחינה וכן את יכולה לשלב לו דייסת דגנים כל שהיא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנהחלי27/07/2008
שלום רב ומזל טוב על פתיחת הפורום החשוב הזה ! בתי בת חודש, אוכלת מטרנה. נולדה במשקל 3.900 וכעת שוקלת 4.400. האם העליה במשקל תקינה? (לפני שבועיים היינו בטיפת חלב ונאמר לנו שהתנוקת לא עולהמספיק במשקל...) מאז אני מתעקשת להאכיל אותה 90 מ"ל בכל האכלה ולא מוותרת לה גם אם היא נרדמת באמצע או מוציאה את הבקבוק מהפה... בלילה היא מתעוררת על שלוש שעות לאכול, אך ביום היא דורשת לאכול כל שעתיים- פעם אוכלת 60 מ"ל, פעם 90, פעם 40, פעם 50 וכו'... השאלה שלי- האם תקין? האם לזרום עם הילדה או להתעקש על שעות קבועות? ושאלה נוספת- כפית של מטרנה מתאימה ל60 מ"ל מים. אם אני צריכה להכין 90 מ"ל אני יכולה להעריך חצי כפית או שעלי להכין 120 מ"ל (שתי כפיות מלאות) ולזרוק כל פעם 30 מ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי
כוכבית דוידיאן28/07/2008ראשית מזל טוב יקירה, , הסירי דאגה מעל ליבך, תינוקות הם לא גרף, כל אחד מתפתח בקצב שונה, בטיפת חלב הולכים לפי עקומות גדילה, אבל התינוק לא תמיד יודע את זה :-).
הצפי לעליה במשקל הם כ 200 - 250גרם בשבוע, אבל התינוקת עוד קטנה, היא רק נולדה ולוקח לעיתים קצת זמן עד שהיא מתרגלת לסדר היום.
לגבי הכנת המטרנה, מכינים כף ל 60 מ"ל מים. לא מכינים חצי כפית.
את יכולה להכין 120 זאת אומרת 2 כפות מטרנה ולפני שאת נותנת לה את הבקבוק נשפחי לבקבוק אחר את ה 30 הנותרים עד הארוחה הבאה, אם היא לא נגעה בזה אפשר לשמור במקרר לכמה שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חלי28/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)