פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספר מומלץ + תזונה לגיל חצי שנה
    מיכל
    16/12/2008

התאומות שלי בנות 5 חודשים יונקות + סימילאק כ-120 מ"ל . הן יונקות / אוכלות כל שעתיים וכל ניסיון להגדיל את הפער לא צלח. אחת מהן פולטת המון. שאלתי היא לגבי גיל חצי שנה והוספת מוצקים. האם יש רשימה מומלצת במה להתחיל ? מן הסתם מתחילים בכפית קטנה של טעימה ואח"כ מעלים ? נראה לי שקודם ירקות ואח"כ פירות. מה הסדר המומלץ? האם קיים ספר מומלץ של תזונת תינוקות בגישה הוליסטית יותר ? תודה מראש מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש ספר מומלץ שרכשתי

עדן
    17/12/2008

שמו טעמים ראשונים של מיכל וקסמן ... מאד מומלץ - פרטני - על איך מתחילים בכלל .... ויש אפילו מתכונים .. בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    17/12/2008

האם הספר מכיל גם תזונה יותר לכיוון הטבעי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הספר טעמים ראשונים

צביה
    17/12/2008

שלום לך, גם אני רכשתי את הספר וחוץ מהדרכה איך להתחיל עם המוצקים לא מצאתי בו שום דבר שימושי, המתכונים מנוגדים לכל הדרכות משרד הבריאות או דיאטניות של ילדים כגון ביצה שלמה לפני גיל שנה, המון אוכל מטוגן, תבלינים וכו... אני אישית ממש לא הייתי מרוצה מכיוון שהספר לא זול... הבן שלי בן שנה ואני קודם כל הייתי ממליצה לך ךלהתייעץ עם אחיות טיפת חלב או פורומים כמו זה אשר עוזר לי המון. או שפשוט תיגשי לחנות ספרים ותתייעצי עם המוכרים.. מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה צביה, זה אכן לא מה שאני מחפשת

מיכל
    17/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר מומלץ

כוכי
    29/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה ממנהלות הפורום

מיכל
    29/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל רק דברים מתוקים
    אמא
    16/12/2008

שלום, בני בן 9.5 חודשים אוהב לאכול רק דברים מתוקים כמו פרות וגבינות מתוקות, מסרב לחלוטין לאכול בשר, ירקות ודברים לא מתוקים. עיקר האוכל שלו עדיין תמ"ל, כמויות של המוצקים שהוא אוכל לא מספיקות עלמנת להחליף ארוחה. הדאגה שלי היא קודם כל בגלל שאני לא מצליחה להחליף לו ארוחת תמ"ל בארוחה רגילה ודבר נוסף כמות הסוכר שהוא צורך. מה עליי לעשות כדי שירצה לאכול דברים לא מתוקים ויאוכל כמויות גדולות יותר. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל רק דברים מתוקים

הוספת תגובה

• אמא יקרה

כוכבית דוידיאן
    19/12/2008

תשובתי אליך היא פשוטה, אל תגישי לו מזונות מתוקים.
    במזון כמו בכל דבר בחינוך, גם כאן קובע מי ישבר קודם, את או בנך ומיכוון שאנו ההורים לא יכולים לסבול שילדנו לא יאכלו, אנו נשברים ראשונים, אני ממליצה לך להושיב את בנך איתכם בארוחות, לא להגיש לו דבר ולהמתין שהוא יבקש לבד. אני יודעת שזה קשה אבל זאת הדרך היחידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת - 8 חודשים
    דנה לוי
    14/12/2008

ביתי בת ה8 חודשים נולדה במשקל 3.040, כיום שוקלת כ-7 קילו בקושי. אני מניקה אותה עדהיום אך היא מגלה העדפה ברורה למוצקים. להלן התפריט, בבוקר הנקה + השלמת חלב שאוב (הכמות משתנה אבל אף פעם לא אוכלת יותר מ150 מ"ל) אח"כ במעון היא אוכלת מנה פירות ומנה ירקות ולפעמים קצת חלב שאוב (כ-100 מ"ל גג)ואח"כ מתחילה הבעיה. היא בקושי מוכנה להכניס משהו לפה אחרי הצהרים, אני עושה לה לפעמים דיסה סמיכה של מטרנה גם וגם אבל היא גומרת בקושי 120 מ"ל ואז נרדמת ב18:00 וישנה עד הבוקר. בנוסף, מכיוון שבמעון היא לא מקבלת עוף, אני מתלבטת אם במקום הדיסה לתת לה מרק עם בשר, אבל אז היא לא מוכנה לאכול דיסה (שיש בה גם תמ"ל ולכן זה חשוב לי...). בלילה היא גם לפעמים קמה לינוק אבל מדובר בפעם אחת ובכמות שהיא יותר נשנוש מארוחה... היא סרבנית בקבוקים ומעדיפה בבירור אוכל בכפית. היא קטנטונת ואני מודאגת מאד...אני מנסה לתת לה לאכול מתוך שינה לפעמים (לפחות שאוב שלי שקצת תאכל אבל היא פשוט לא אוהבת חלב!) יוצא שיש ימים שהיא אוכלת בקושי 180 מ"ל חלב במשך כל היום...מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת - 8 חודשים

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    19/12/2008

עכשיו זהו בדיוק הזמן להרגיל אותה לדברים, למזונות מכיון שמגיל שנה בקירוב, תינוקות מגבשים כבר את העדפות שלהם.
    ראשית לגבי הבקבוק,את יכולה לרכוש פיטמת מעבר, ניראית כמו קשית רכה ומתלבשת על הבקבוק, ככל שידוע לי לאוונט יש כזאת פיטמה, ומניסיון זה מצויין לתינוקות שלא מעוניינים לקבל בקבוק.
    אני ההיתי ממליצה לך לנסות מספר ימים סדר חדש, להתחיל כוויכול מההתחלה, זאת אומרת כך:
    חשוב שהיא תתעורר רעבה לכן מהלילה הראשון אני ממליצה לך להגיש לה מים במידה והיא מתעוררת, בבוקר להגיש לה את החלב, לבקש מהגננת שמאכילה אותה להוסיף לה טחינה או שקדיה לפירות ולירקות ואני גם מאוד ממליצה לך על אבוקדו. כשאתם חוזרים הביתה, אני מניחה שבסביבות 4 אחה"צ, תנסי למשוך אותה מעט ואז להגיש לה מרק ירקות עם עוף ו2 כפות שיבולת שועל, ממליצה לך להוסיף גם שמן זית וכפית שקדיה. לאחר כשעתיים תגישי לה חלב+דייסה ביחד כדי שתקבל את כל המרכיבים וכך גם בארוחה אחרונה לפני השינה, סביבות 21:30 -22:00., אם תתמידי בסדר הזה במשך כמה ימים היא תתרגל, אני ממליצהל ך לרכוש תוסף בשם ביוסטראט, את יכולה לחפש עליו בגוגל, זהוא תוסף על בסיס פירות ושמרים, עשיר בויטמיני בי ומצויין כדי "לפתוח תיאבון " לילדים סרבנים.

מקווה שתצליחו
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל רגילה לתינוק
    מירי
    13/12/2008

שלום, רציתי לדעת האם אפשר לתת לתינוקת בת 8 חודשים שיבולת שועל רגילה שאנחנו המבוגרים אוכלים. ולא הדייסה שקונים המיוחדת לתינוק .

לקביעת תור
    סגירה
    שיבולת שועל רגילה לתינוק

הוספת תגובה

• למירי

כוכבית דוידיאן
    14/12/2008

כן מצויין ואפילו עדיף, כי הרי מדובר גם במזון לא מעובד, רק שאז אנחנו לא יכולים להכניס את השיבולת שועל ישר לחלב אלא יש צורך לבשלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    צביה
    12/12/2008

שלום לך, שאלתי היא טיפה קשה למענה לדעתי אך בכל זאת הייתי מאוד רוצה שתעזרי לי אם תוכלי. האם יש באפשרותך לירשום לי פחות או יותר איך אמור להיות תפריטו של תינוק בן 11.5 חודשים? משקלו בלידה 3455 בגיל חצי שנה שקל 7250 והיום שוקל 8200. הוא תינוק בעייתי כפי שציינתי בשאלתי הקודמת אם זכור לך. אוכל רק מרוסק ומאכלים מסויימים מסרב לכל דבר חדש או במירקם שונה. אני דואגת אולי תפריטו לא מתאים לגילו כיוון שהוא לא ממש הישתנה מאז גיל חצי שנה חוץ ממוצרי החלב וגם מוכן לאכול רק דניאלה או גמדים. אודה לך מוד מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• לצביה

כוכבית דוידיאן
    28/12/2008

יקירתי, אם תעברי בפורום תראי שרשמתי מספר פעמים תפריטים לתינוקות בגיל זה, בכל מקרה מכיוון שמדובר בתינוק אנין טעם, אני חושבת שכדאי לשבת בצורה מסודרת ולהכין לו תפריט שלא על רגל אחת.
    אשמח לענות לך על כך גם בטלפון, את יכולה ליצור איתי קשר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    שירי
    09/12/2008

בני בן 4 חודשים, מתפתח יפה. הוא נולד 2.600 והיום שוקל 7.500 קילו, ניזון מתמ"ל כל 3 שעות 120 מ"ל. *הייתי רוצה לדעת האם משקלו תקין ונורמלי לגילו? *מה אני יכולה לעשות על מנת שישן במשך הלילה למרות שאני מנסה לתת לו מוצץ אך זה לא עוזר הוא נכנס לבכי הסטרי כל פעם שהוא רעב. * האם אני יכולה לתת לו דייסה או שזה ינפח אותו יותר? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• לשירי

כוכבית דוידיאן
    10/12/2008

היי, המשקל של תינוקך הוא תקין בהחלט, מה שכן, בשלב זה הוא כבר יכול לאכול כל 4 שעות, כדאי שתתחילי לפתוח פערים גדולים יותר בין הארוחות, כל יום תמשכי אותו עוד כמה דקות עד שתגיעי ל4 שעות הפרש.
    אז תוכלי להגדיל לו את כמות האוכל ל 150 - 180 מ"ל.
    את יכולה להוסיף לו בלילה לארוחה האחרונה לפני השינה, דייסת קורנפלור או אורז, זה יגרום לו לשובע ליותר זמן וסביר להניח שתוספת הדייסה יחד עם הגדלת כמות האוכל, תמשוך אותו עד הבוקר.
    אם הוא עדין מתעורר בלילה, הגישי לו מים ולא יותר.
    לתינוקות יש הרגלים קבועים אבל מאוד קל לשנות אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך

שירי
    10/12/2008

אנסה זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה מסרב לאכול
    אודי חמודי
    09/12/2008

בס"ד שלום וברכה, בני בן חצי שנה והוא רגיש לחלב פרה וסויה ומזה כשבוע מקבל נאוקייט בהמלצת גסטרו לאחר חוסר המלחה של נוטרמיגן. הבעיה היא שהילד ממש מסרב לאכול וסוגר את פיו עד שהוא ממש בוכה מרעב. הוא אוכל בממוצע ביום כ-250 מ"ל ולא יותר. יציאה אחת ביום עם שתן קל מאד. מה לדעתך אפשר לעשות? אני מודאג כי הילד עלה רק 150 גר' בחודשיים . תודה אודי חמודי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה מסרב לאכול

הוספת תגובה

• לאב המודאג

כוכבית דוידיאן
    09/12/2008

סביר להניח שהבעיה היא הטעם הנוראי של התחליף, לצערי הרב, כל התחליפים הרפואיים המפורקים, הם בעלי טעם נוראי, דרך טובה לשפר את הטעם היא להוסיף דייסת קורנפלור עם טעם וניל, כדאי להיתייעץ עם הרופא כמובן לפני תוספת הדייסה לחלב.
    מנסיון עם מטופלים שמעתי שזה עובד מצויין, אשמח לשמוע ממכם איך הולך.

חשוב שתוסיפו לו מים בין הארוחות, בעיקר מפני שהוא לא אוכל היטב הוא עלול לסבול מהתייבשות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה מ"ל לארוחה?
    מירי
    08/12/2008

שלום, כמה מ"ל חלב שאוב/תמ"ל אמור תינוק בן חודש וחצי ששוקל 5 קילו לאכול בארוחה? כל כמה שעות הוא אמור לאכול? פשוט נראה לי שהוא אוכל יותר מדי. תודה מירי.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה מ"ל לארוחה?

הוספת תגובה

• למירי

כוכבית דוידיאן
    08/12/2008

זה די משתנה בין תינוק לתינוק, ההמלצה היא בין 6-8 ארוחות ליממה, זאת אומרת כל 3-4 שעות ארוחה.
    בין 90-150 מ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות של ילדה בת 8 וחצי חודשים
    אתי
    08/12/2008

הבת שלי אוכל 2 ארוחות מוצקים ו 3 בקבוקים של מטרנה אבל היציאות שלה אומסם קבועות כל יום אבל מאוד קשות לפעמים כדורים ולפעמים ממש מתפורר ויבש האם זה נורמאלי האם זה קשור לתזונה או אולי לזה שעד עכשיו היא לא שותה הרבה מים? כמה מים ילדה בגיל הזה צריכה לשתות?

הוספת תגובה

• לאתי

כוכבית דוידיאן
    08/12/2008

יכולות להיות 2 אפשרויות: 1) אולי את לא מכינה את התמ"ל לפי ההוראות - כפית ל 60 מ"ל מים.
    2) חוסר בנוזלים, אחרי הארוחה את יכולה להגיש לה בקבוק עם כ 30 מ"ל מים. ובין האורוחות גם להגיש לה מעט מים, אפשר גם חליטת צמחים להעשרת הטעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

אתי
    09/12/2008

כנראה שמדובר בשתית מים מפני שאת האוכל אני מכינה לפי ההוראות. אני אנסה לתת לה יותר מים ומקווה שזה יעזור. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בן 9 חודשים
    רינת
    08/12/2008

שלום, בני בן 9 חודשים ניזון מסימילאק וכמובן מוצקים: פירות, מרק עם עוף/בשר, פסטה וכו'. לאחר הביקור האחרון בטיפת חלב האחות אמרה שניתן להתחיל טעימות של מעדנים , רציתי לשאול איזה מעדנים מומלצים מאחר ולפי בדיקה שלי רוב מעדני הילדים מכילים הרבה סוכר. כמו כן אמרה לי שאפשר לתת ביצה רק אני לא זוכרת אם זה את החלק הצהוב או הלבן, אני רק זוכרת שאחד מהם אפשר לתת רק אחרי גיל שנה. אשמח לקבל הבהרה ותשובה עום טוב רינת

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• חלק הלבן אסור עכשיו עדיין

אתי
    08/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואת הצהוב מותר??

רינת
    08/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינת

כוכבית דוידיאן
    08/12/2008

לגבי מעדני חלב, אני ממליצה לך להגיש יוגורט ביו בתוספת סילאן, או פרי מרוסק כמו תפוח או בננה.
    לגבי הביצה, את אמנם יכולה להתחיל עם מתן החלמון, הצהוב, אבל אני ממליצה להמתין עם זה עד גיל שנה, אז יוכל בנך להינות מכל הביצה בלי חשש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 9.5 חודשים
    אמא דואגת
    07/12/2008

שלום בני בן 9.5 חודשים נולד 3.310 כיום שוקל 8.200 קטן ביחס לעקומה לפני שהוא הולך לישון בבוקר בצהריים ובערב מבקש לאכול תמ"ל + דייסה. כ שהוא מתעורר אני מגישה לו לאכול והוא לא כל כך מעוניין היות והוא שבע כבר בהמשך שאני מנסה להאכיל אותו הוא אוכל כמה כפיות מכל דבר שאני מגישה לו (אם זה פירות בבוקר או מרק בצהריים) הוא מעדיף לאכול מבקבוק את התמ"ל. מה ניתן לעשות בכדי שלא יישן עם הבקבוק אלא יהיה יותר רעב וכך יוכל אוכל מזין.

לקביעת תור
    סגירה
    9.5 חודשים

הוספת תגובה

• לאמא דואגת

כוכבית דוידיאן
    07/12/2008

אמאלה יקרה, אני מניחה שאת יודעת את התשובה :-).
    גם כאן מעבר להכל נמדד כושר העמידה שלנו לעומת הילדים, כמה חזקים אנחנו יכולים להיות לעומת הרצונות שלהם.
    חשוב שתפתחי פערים בין הארוחות, לא לרוץ להכין בקבוק ברגע שהוא מבקש אלא רק כעבור לפחות 3-4 שעות מאז הארוחה האחרונה (עדיף 4 שעות), חשוב לתת לו להגיעה רעב לארוחה ולא לוותר לו בעיניין הבקבוק, הוא צריך לדעת שאוכלים מה שיש, זה שהוא קטן לא צריך להלחיץ אותך ולהריץ אותך לבקבוק, מעבר לכך כדי לפתוח לו את התיאבון, ישנה פורמולה על בסיס שמרים בשם "ביוסטראט" את יכולה למצוא אותה בבית טבע /פארמים ולהגיש לו לפי מינון רשום, הפורמולה הזאת היא על בסיס שמרים, עשירה בויטמיני B ומצויינת לילדים שיש להם בעיות עם תיאבון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימילאק לאחר גיל שנה
    דנה
    07/12/2008

שלום, הבן שלי בן שנה וחודשיים. יש לו רגישות ללקטוז ולכן אנו נותנים לו סימילאק FREE מאז שנולד (כמעט) ועד היום. על הסימילאק לא רשום עד איזה גיל אפשר לתת (אנחנו לא יכולים לעבור לTOP 3 כאמור בגלל הרגישות ללקטוז). האם יש בעיה להמשיך לתת את הסימילאק הזה? האם הוא מספק תזונתית לגיל שלו או שאני צריכה לתת לו איזושהי תוספת? הוא אוכל שני בקבוקים ביום: בבוקר ובערב.

לקביעת תור
    סגירה
    סימילאק לאחר גיל שנה

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    07/12/2008

כפי שידוע לי, את יכולה להמשיך עם הסימיאלק TOP FREE ,מעבר לכך אני מציעה לך לפנות לחברת סימילאק, לשירות הלקוחות ולברר זאת לגבי הרכיבים התזונתיים המדוייקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל לתינוקת 4 חודשים
    אפרת
    06/12/2008

שלום רב! לאחר התייעצות עם הרופא של ביתי התחלנו בנתינת ברזל (5 טיפות של טיפטיפות). יש לציין שביתי יונקת חצי יום ואוכלת סימילק חצי יום (אין מה לעשות עובדים...). לאחר סיום ה-5 טיפות הבנו שכנראה ביתי רגישה לזה מאוד, שכן היא החלה לשלשל ללא הפסקה (ממש קצף שלא פסק). לכן, החלטתי להתייעץ הפעם עם אחות טיפת חלב, שהציעה לתת את הברזל בהדרגה (להתחיל מטיפה וכל יומיים להעלות את המינון עד ל-3 טיפות ולא 5 כפי שהרופא שלי הציע). גם הפעם נראה שקשה לביתי עם הברזל, היא עושה הרבה גזים, מתלוננת על כאבי בטן ופתאום התחילה לעשות יציאה גם בשעת שינה (מה שלא עשתה בחודשים האחרונים). מה עושים? אני ממש לא רוצה שהיא תמשיך לסבול ואני גם ממש רוצה לישון בלילה... לילה טוב לך(-: ביתי שוקלת בערך 6 קילו.

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל לתינוקת 4 חודשים

הוספת תגובה

• לאפרת

כוכבית דוידיאן
    06/12/2008

5 טיפות זה המון, האם ביתך סובלת מאנמיה? בכל מקרה אני דווקא ההיתי בודקת גם את מערכת העיכול ורמת החומציות, לעיתים יש בעיות עם ספיגת הברזל.
    את גם יכולה לשנות את הברזל שאת נותנת לחברה אחרת, אולי זה המוצר עצמו.
    או שאת מגישה לה את הברזל עם חלב, זה לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממרח חרובים
    שרית
    05/12/2008

האם מומלץ להוסיף ממרח חרוביים עם שקדים לתינוק בן שנה?

לקביעת תור
    סגירה
    ממרח חרובים

הוספת תגובה

• לפנינה

כוכבית דוידיאן
    06/12/2008

לא ציינת באיזו דרך את מעוניינת להוסיף את הממרח, בכל מקרה זה בסדר גמור להגיש אותו, אבל לאו דווקא אפשר להגיד שמומלץ, אולי לנסות דווקא ממרח של שקדיה עם סילאן, זה יוצא טעים מאוד כמו חלבה ועשיר יותר במרכיבים תזונתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    צביה
    05/12/2008

שלום רב, הבן שלי בן 11 חודשים די בררני במזון שהוא אוכל. עד כה אנחנו אוכלים 3 ארוחות מוצקים ביום: ארוחת בוקר פירות עם בסקוויט, ארוחת צהריים מרק ירקות עם קטניות ועוף/הודו/בקר,ארוחת ערב אוכל דניאלה/גמדים ובסקוויט. לא מוכן לאכול שום מוצר חלבי אחר כמה שלא ניסיתי ועדיין מנסה, דייסות לא באות בחשבון בכלל הוא פשוט יורק אותם. וכמובן הוא אוכל 2-3 בקבוקי סימילאק מועשרים בשמן קנולה, ואת כל מה שהוא אוכל אני מנסה להעשיר כמו בטחינה גולמית, אבוקדו, חמאה וכו... מכיוון שהוא תינוק עם בעיות מישקל ועברנו כבר בדיקות רפואיות ודיאטנית אשר המליצו על העשרת המזון. אז לאחר המגילה שאלתי היא כזאת: ממתי ניתן להתחיל עם מזון שהוא מטוגן ולא מבושל כמו קציצות בשר, קציצות מירקות וכו? ובאופן כללי אני פשוט לא יודעת איך להיתקדם באוכל כיוון שעוד מעט הוא בן שנה ומגיל שנה כבר הכל מותר אז אני כבר בלחץ כיוון שעדיין אוכל מרוסק, אוכל אצבעות זה ביסקוויטים, בננה, לחם שהוא אוכל. המון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• מחכה מאוד לתשובה

צביה
    06/12/2008

ניראה לי פיספסו אותי :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצביה

כוכבית דוידיאן
    06/12/2008

ראשית שבוע טוב, לא ציינת מה משקלו של בנך וכמה נולד.
    נתחיל משאלתך לגבי מזון מטוגן, אז ככה: לא מומלץ אף פעם להגיש מזון מטוגן לאיש, לא למבוגר בכל גיל וכמובן לא לתינוק, שמן מטוגן הוא שמן מקולקל שאיבד את כל מרכיביו התזונתיים מלבד השומן. השומן השרוף הוא חומר שמבחינה כימית מאוד לא בריא לנו ועלול לגרום להמון בעיות בריאותיות, ככה שכמה שיותר מאוחר בנך יחשף למזון מטוגן, ככה יותר טוב.
    שנית אין על מה להילחץ, ילד הוא לא מכונה, כמובן שיש צפי של התפתחות, אבל לכל ילד יש התפתחות שונה, בעיקר אצל תינוקות שנולדו פגים, גם אצל תינוקת שנולדו "בזמן" אין קצב התפתחות שווה.
    תני לבנך את הזמן שלו, להתרגל למרקמים וטעמים, אל תעמיסי עליו מזונות עתירי קלוריות במטרה שישמין, זה רק יזיק לו בהמשך.
    אני ממש לא ממליצה לך להמשיך ולהעשיר לו את התפריט בשמן או חמאה, שמן צמחי כמו אבודו, חמאת שקדים או טחינה זה מצויין, את הביסקוויט עדיף שתשני לאחד מאלו.
    את יכולה להכין לו קציצות מבושלות ופשטידות ירקות במקום קציצות ירק מטוגנות, את הדגנים שיש בדייסה, כמו שיבולת שועל, את יכולה להוסיף למרק ירקות, זה מתמוסס ומוסיף טעם נפלא.
    בכל מקרה חשוב שתזכרי, זאת עדין תקופה של התנסות במזונות עבור בנך, אל תאיצי בו, אך לעומת זאת אל תוורי.
    בהצלחה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

צביה
    07/12/2008

שבוע טוב ותודה רבה על תשובתך. אז כך בני נולד בשבוע 38 שקל 3455 בגיל חצי שנה שקל 7250 והיום שוקל 8200. העניין שאני ממש מבולבלת כיוון שבטיפת חלב אמרו לי לתת ביסקוויטים, וכמה שיותר מזון משמין, הדיאטנית שאצלה היינו בטיפול אמרה לי להוסיף שמן, חמאה, טחינה, אבוקדו וכך אני עושה. נתתי לו לו שיבולת שועל כתוספת לירקות אך הדיאטנית אמרה שאין טעם כי אין לזה ערכים קלוריים... וחוץ מכל העצות הללו אני גם קניתי ספר שהמליצו לי בפורום של בית החולים שיבא שניקרא טעמים ראשונים ושם כימעט כל האוכל לגילו מטוגן ואפילו עם ביצה שלמה למרות שאני מחכה עד גיל שנה, ישנם שם תפריטים עם חביתות מטוגנות, קציצות למיניהן וכו' אז בעצם על אילו עיצות להיסתמך? תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצביה

כוכבית דוידיאן
    07/12/2008

צביה יקירתי, אני מבינה שאת מבולבלת מכל המידע, תפקידך מתור אמא הוא לברור את המידע שמתאים ביותר לפי דעתך.
    לפעמים מרוב עצים לא רואים את היער :-)
    הגישה שלי, לשנתיים הראשונות אצל התינוק, היא יותר מחמירה והגישה הרווחת בטיפות החלב.
    לדעתי לילדך יהיו מספיק שנים לאכול מזון מטוגן. ישנו גם מזון בריא שהוא בעל ערך קלורי גבוהה וכל זאת מבלי להכניס חומרים מזיקים לגוף.
    את יכולה ל"טגן" לו קציצות, אבל במחבת טפלון עם מעט מאוד שמן ולא בשמן עמוק.
    אם להוסיף שמן למזון אז רק שמן צמחי לא מחומם מכבישה קרה, שאותו את יכולה להשיג בחנויות טבע.
    כמובן שטחינה ואבוקדו הם מצויינים.
    חבל לי מאוד שהדיאטנית אמרה לך לא להוסיף שיבולת שועל כי אין בזה ערכים קלוריים, להיפך, שיבולת שועל היא למעשה פחמימה בעל ערכים קלורים יחסית גבוהים כ-350 קלוריות ל 100 גרם. אבל היא גם עשירה במינרלים החיוניים להתפתחות, כמו סידן.

כדי לחזק אותך: הילדים שלי נולדו כל אחד במשקל של קילו והבת שלי 750 גרם. בגיל שנה הבת שלי שקלה 7.5 ק"ג, היום בת 12 ואי אפשר להאמין איך היא גדלה יפה, מכל הבחינות.
    מקווה שעזרתי ולו במעט

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה ועד שאלה קטנה

צביה
    08/12/2008

אני מאמינה שאני צריכה פשוט לצאת מהלחץ ולתת לזמן לעשות את שלו. לא חלמתי שיהייה לי ילד שפשוט לא ירצה לאכול וכל האכלה זה התנגדות ומילחמה בישבילי. הוא אוכל רק עם ישנו צעצוע לידו ואני יודעת שזה לא בסדר אבל אני לא מסוגלת לתת לו להיות רעב כי אחרת הוא פשוט לא אוכל. אולי יש לך עצה איך ללמד אותו כן לאהוב את כל תהליך האכילה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצביה

כוכבית דוידיאן
    08/12/2008

אולי כדאי לעבוד עליו בשיטה פסיכולוגית? לשבת כולם מול השולחן ולאכול, לא להציעה לו, בכלל, בדרך כלל זה עובד והוא יבקש לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה