מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה תפקידה של חומצה אזלאיתמירי15/07/2013
כאשר מדובר בקומודונים סגורים ופצעי בגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה תפקידה של חומצה אזלאית - תגובה
מיכל גולן16/07/2013היי מירי,
חומצה אזלאית לא טובה כ"כ לעור כהה, היא מגרה את העור, מעקצצת (בריכוזים גבוהים) , גורמת לייבוש העור, היא בעצם גורם ועוזרת לקצב חלוקת התאים (מעודדת התחדשות).
היא בעצם עוזרת בקילוף העור מווסת את יצור השומן בעור ואף עושה מעט הבהרה.
בשימוש לא נכון יכולה להחמיר אקנה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי פניםקרן10/07/2013
שלום רב,
רציתי להתעדכן ולשאול מה הטיפול המקובל כיום לניקוי פנים (ניקוז קומדונים). עור הפנים שלי שומני ואני זקוקה לניקוי כזה מדי מספר חודשים. הקוסמטיקאית שלי מוציאה לי את קומדונים ידנית וזה עושה לי סימנים בפנים שעוברים בעזרת מסיכה.
מישהי אמרה לי שכבר לא עושים את זה היום, ויש שיטות אחרות. אז מה מקובל היום?
תודה מראש, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי פנים - תגובה
אורית בן יהודה10/07/2013הי קרן,
אין חדש תחת השמש .עור שומני עם קומונים רבים דורש ניקוז, יחד עם כדי לצאת עם עור רגוע יש להכין את העור עם פילינג אח"כ הטפחה ויד הקוסמטיקאית צריכה להיות קלה .
לא תמיד נשארים סימנים במקרים של ניקוי מסיבי תתכן אדמומית קלה בעור רגיש שחולפת במהרה.
שקלי להגיע לעיתים תכופות יותר לטיפול במקרה ועורך מייצר קומודונים רבים הדבר ימנע גירוי יתר של העור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שומני מפריש שומןיובל30/06/2013
שלום,
העור שלי מפריש שומן בכמויות, בעברי הנני סבלתי מאקנה שיצר לי כתמים וצלקות מאוד שטחיות על פני העור. כשהעור אינו מפריש-לדוגמא בזמן שינה-הפנים נראות טוב מאוד וחלקות, אך במשך היום כאשר העור מתחיל להפריש הפנים נראות זוועה, אינן אסטטיות, נקבוביות העור נפתחות וההרגשה של השומן בעור נוראית מכל. חשוב לציין כשלקחתי רואקוטן- הפנים היו נראות במצב מעולה מאחר ולא הייתה הפרשת שומן (ללא קשר לפצעונים שפחות הפריעו). מה עליי לעשות על מנת לפתור בעיה זאת אחת ולמיד? או לפחות לייעל אותה? הדבר משפיע על הביטחון העצמי ויוצר לי תדמית אישית שונה בהתאם למראה הפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שומני מפריש שומן - תגובה
מיכל גולן30/06/2013היי יובל,
כמה זמן מאז שהפסקת את הראוקטן ?
ניתן לטפל בעור מפריש שומן, ניתן לטפל בפוסט אקנה ובצלקות.
כמובן שצריך איבחון נכון של העור. כאן מדובר בדיאגנוזה חשובה וכמה שיותר מדוייקת.
נכון להיום מה אתה משתמש לעור הפנים ? בן כמה אתה ?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יובל01/07/2013היום אני בן 21, לקחתי את הרואקוטן בגיל 17 וחצי במשך 10 חודשים במינונים שונים. כחודשיים -3 לאחר סיום הטיפול העור חזר להפריש ולהיראות גרוע, כמו כן מרבית הפצעים נעלמו (היוו חלק פחות מטריד בטיפול). אף פעם לא הבנתי מה באמת הבעיה אצלי עד שהתחלתי לקרוא מאמרים/כתבות ולהבין מה הסיפור..
העור נראה כל פעם שונה-מידי יום ויום מידי שעה ושעה (קשה להסביר את זה).
כיום משתמש בסבון פנים לכל סוגי העור של כריסטינה, קרם לחות של אנה לוטן-ברבדוס-שהוא לא גורם לעור להיראות שמנוני -לפחות בשעה-שעתיים הראשונות.
מבחינת קרם הגנה- עם כל היתרונות שבכך מעדיף להימנע מאחר ויוצר לי עור שמנוני ולא אסתטי גם ברמה נמוכה של 19SPF..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
מיכל גולן01/07/2013יובל ,
לגבי קרם הגנה אז תלוי איזה אתה משתמש. ישנם קרם הגנה שאינם גורמים לעור להראות שומני.
אם העור שמן אז הוא שמן (אגב זו ברכה) ובקיץ מרגישים את זה יותר כיון שחם ויש נטייה להזיע.
תנסה לשים הגנה ולוותר על הלחות תקופה אולי בכלל העור שלך כרגע אינו צריך לחות.
יש מוצרים ללילה שיכולים לעזור לך בויסות השומן .
כמו ששאלת כמובן שיש דרך לטפל בפוסט אקנה והצלקות רק באבחון מדוייק של העור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה - סבוראה?
אורית בן יהודה01/07/2013הי יובל .
האם אובחנת כסובל מסבוראה?
ישנה תופעה הנקראת סבוראה שמנה . התיאור שלך של עור שנראה כל יום אחרת יחד
עם קרם ברבדוס שהותאם לך מרמזים על סבוראה פעילה.
הכל ניתן לטיפול והרגעה וכמו שמיכל כתבה חשוב להגיע לדיאגנוזה הנכונה שהיא המפתח להצלחת כל טיפול.
עור סבוראי עם פוסט אקנה וצלקות אקנה יטופל שונה מעור שמן רגיל.
ניתן היום להשיג מסנני קרינה בצורת פודרה שקופה המנועת הזעה וסופחת את השומנים.
בברכת יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בטכנולוגיית IPL -עור שומני
איריס לוי13/07/2013שלום רב,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, לעיתים עור שומני/עור יבש ניתן לאבחן כסבוריאה בפנים- סבוריאה (Seborrhea, Seborrheic-Dermatitis) - דלקת עור חלבית שהינה בעיית עור הגורמת בעיקר להפרעה במראה האסתטי, כמו גם לסבל ולתחושת אי נוחות בעור.
שכיחותה עומדת על כ-15% מהאוכלוסייה כאשר אצל 5% היא מופיעה בצורה החמורה שלה. הסיבות המדויקות לבעיה שכיחה זו אינן ברורות עדיין, אולם גורמים רבים מגבירים את הסיכויים ללקות בה או להחמיר את תסמיניה. ביניהן: גנטיקה תורשתית, לחץ נפשי, אלרגיה למזון, תרופות מסוימות, חיידקים ויש המשייכים את ההחמרה לשינויים במזג האוויר ולעונות המעבר.
סבוריאה מתבטאת בדלקת כרונית בעור באזורים בהם קיימות בלוטות חלב (שומן) רבות ובאה לידי ביטוי בתסמינים כמו אדמומיות, קשקשים, עור שומני, או לחילופין עור יבש מאד, נקבוביות פעורות וסימנים דלקתיים, פצעונים קטנים, ומראה עור סדוק ומתקלף הגורמים לתחושת חום, גירוי, גירוד עקצוץ ולעיתים כאב.
הבעיה שכיחה בגיל ההתבגרות וגם בגילאים בוגרים יותר ולעתים היא מופיעה בשילוב עם נגעי האקנה, פצעי הבגרות המופיעים אף הם באזורי הגוף העשירים בבלוטות חלב.
הטיפול המומלץ לסבוריאה בפנים - הינו טיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור בשילוב תוספי תזונה ייחודיים המכילים פרוביוטיקה איכותית לטיפול בבעיות עור וחיזוק המערכת החיסונית, היעילים לטיפול באטופיק דרמטיטיס, סבוריאה ואקנה שלהן רקע אלרגי - דלקתי - זיהומי .
עם תכשירים מרגיעים בעלי מרקם קליל על בסיס מימי, אנטי בקטריאליים ואנטי פטרייתיים המונעים התפתחות של הבקטריה ומחזקים את מנגנון ההגנה הטבעי בעור, בתוספת של חומצת השומן גאמה לינולאית מסוג אומגה 6 הידועה בפעילותה להפגת מצבים דלקתיים וככלי עזר חשוב לשמירה על בריאות העור ורמת הלחות בו.
טיפולים בסבוריאה בפנים בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת הדלקת ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. ניסיון מצטבר בארץ ובעולם מראה שניתן להגיע להטבה ניכרת לאחר כ-6 טיפולים בהפרש של שבוע בין הטיפולים. טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב.
קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול סבוריאה בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV הוא אינו גורם לכוויות או כל נזק אחר לעור . למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
עקרון הפעולה של מכשיר ה- IPL הינו החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינגמירב28/06/2013
שלום,
הייתי אצל מספר קוסמטיקאיות בעברי והם אמרו לי לא לבצע טיפול פילינג בפניי. אני בת 47 עור נוטה ליבש עם מעט אדמומיות קומפרוז ועור דק ועדין. הקוסמטיקאית האחרונה שהלכתי אליה אמרה לי שבוודאי אני יכולה לבצע טיפול פילינג לא עמוק. רציתי לדעת האם אכן אפשרי למה חברותיי מזהירים אותי מכך וגם הקוסמקטיקאיות לשעבר כששאלתי אותם אמרו שרצוי שלא ואילו האחרונה אמרה שוודאי שאפשר וכיון שיש לי ליד העיניים ומטה קמטוטים קטנים ארוכים שכמעט ואינם נראים אמרה לי שפילינג יעזור שהם לא ייצאו החוצה ויבלטו. מבקשת תשובתכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג - תגובה
אורית בן יהודה30/06/2013שלום מירב ברוכה באה לפורום.
פילינג שטחי ללא שפשוש לא ישיפיע לרע על מצב הקופרוז שלך.
יש להבין שהוסקולרים נמצאים הרבה מתחת לשכבה בה הקוסמטיקאית מתכוונת
לבצע פילינג שטחי קל .
ישנן קוסמטיאיות המבצעות פילינג ע"י שפשוף העור. פילינג כזה לא יטיב עם הקופרוז שלך לכן ככל הנראה הזהירו אותך.
פילינג שטחי הנעשה ע"י חומרים פעילים במריחה ללא שפשוף העור לא יזיק לקופרוז שלך.
מאחר ולא ראיתי אותך כל מה שכתבתי הוא לידע כללי .
חשוב שתאובחני נכונה ותטופלי ע"י קוסמטיקאית מנוסה.
בהצלחה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים וכתמים בעור לאחר הסרת שיערערן25/06/2013
אורית / מיכל שלום,
לפני הכל, אני חייב להחמיא לכן על התשובות המפורטות והמקצועיות שאתן מעניקות לגולשים בפורום. ההשקעה שלכן באמת נדירה וזה לא מובן מאליו. :-)
לענייננו -
אני גבר בן 23. לפני מס' ימים ביצעתי הסרת שיער בשעווה בפלג הגוף העליון (קדמי ואחורי) ע"י קוסמטיקאית. למעשה אני לא מעוניין להיות "חלק" לחלוטין באיזורי הבטן והחזה, והתכוונתי לבצע את טיפולי השעווה באזורים אלה רק על-מנת לדלל את השיער, כיוון שנאמר לי שעם כל טיפול כזה השיער נעשה דליל יותר ויותר.
(1) הטיפול להסרת השיער (שלפי הבנתי לא היה מוצלח) גרם להופעת פצעונים אדומים ומוגלתיים בחלקם. ראו בתמונה המצורפת. כבר נתקלתי בפצעונים כאלה בעבר (בעור הפנים), אבל לא בצורה משמעותית ומפושטת כמו עכשיו.
כיצד ניתן וצריך לטפל בבעיה זו?
(2) הבעיה שממנה אני באמת חושש, ואני ממש מקווה שהיא ניתנת לטיפול בשלב זה - מעין כתמים "כהים", או שינויים בגוון העור, במס' אזורים על העור. ראו בבקשה בתמונה שצירפתי (בצד ימין). וכאן חשוב לי להדגיש שבעיה זו החלה עוד לפני הטיפול האחרון בשעווה, ואני כמעט בטוח שהיא נבעה כתוצאה מניסיון להסיר שיער בעזרת מכשיר "Silk Epil" של חברת Braun לפני כחודשיים. ניסיתי להשתמש במכשיר (דבר שאני לא מתכוון לבצע שוב) וייתכן מאד שהשימוש במכשיר (אולי באופן שגוי) הוא שגרם להופעת הכתמים. אשמח לקבל מכן כל הצעה אפשרית לפתרון שיכול לעזור לי לטפל בבעיה זו. אני באמת מקווה שניתן יהיה לעשות משהו כדי לתקן את הנזק שנוצר :(
מודה לכן מאד על עזרתכן!
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובץ התמונה -
ערן25/06/2013הייערן ברוך הבא לפורום.
תודה על הפירגון
1. הפצעונים מהם אתה סובל נקראים פוליקוליטוס - דלקת זקיק השערה הדלקת נוצרת לאחר גילוח או הסרות שיער .
ניתן לטפל ע"י ניקוי בספירט סליציל 3% . נמכר בכל בית מרקחת, יש לנקות עם הספירט מיד לאחר הסרת השיער ובהמשך עד להטבה.
2. לגבי הכתמים בהנחה שהם חומים (פיגמנטציה) יש לטפל ע"י חומרים המדכאים את המלנוציטים וע"י כך מבהירים את הכתם סמוך ככך האפשר להופעת הכתם, חשוב לא להחשף לשמש ולמרוח קרם הגנה בתקופת הטיפול .
מקווה שעזרתי
יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעונים וכתמים בעור לאחר הסרת שיער - תגובה
אורית בן יהודה25/06/2013ערן שלום וברוך הבא לפורום.
תודה על הפרגון.
1. הפצעונים נקראים פוליקוליטוס (דלקת זקיק השערה) ומופיעים לאחר גילוח והסרת שיער. הטיפול ניקוי בספירט סליציל 3% מיד לאחר הסרת השיער ועד להטבה.
ניתן לרכוש בכל בית מרקחת.
2. בכתמים החומים יש לטפל ע"י נוגדי פיגמנט לשם כך עליך לגשת לגורם מקצועי לאבחון והתאמת התכשיר המתאים לך. חשוב לציין שבזמן טיפול הבהרה עליך להגן על ע"י מסנן קרינה ולהמנע שהיה ממושכת בשמש כדי לקבל את התוצאה הרצויה .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה -
ערן25/06/2013בוקר טוב אורית,
תודה רבה על תשובתך.
לגבי החומר נוגד-פיגמנט שהזכרת -
1.ציינת שעליי לפנות לגורם מקצועי. האם כוונתך לקוסמטיקאית? אם כן, כבר הייתי אצל שתיים כאלה והן לא ממש ידעו :/
2. לאחר שיהיה ברשותי החומר הזה (נוגד-פיגמנט), האם יש למרוח אותו באופן נקודתי על הכתמים הכהים או על כל האזור? אני שואל כיוון שחלק מהכתמים הם חסרי גבולות ברורים, וזה עשוי להיות בעייתי למרוח את החומר נקודתית על הכתם בלבד ולא לחרוג אל העור ה"בריא".
תודה ויום נפלא,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - - תגובה
אורית בן יהודה25/06/2013הי ערן.
התכוונתי לקוסמטיקאית רפואית או לדרמטולוג .
הקוסמטיקאיות שהיית אצלהן נתנו לך אבחנה?
נוגד פיגמנט מתאים לכתמים חומים- פיגמנטציה .באם הכתם מסוג שונה יש לאבחןלטפל בהתאם.
אם אכן זו פיגמנטציה מורחים רק על הכתמים פעמיים ביום ,לא קורה שום דבר אם
טיפה חורגים מגבולות הכתם מאחר ותכשיר נגד פיגמנטציה מדכא רק מלנין שצף על פני השטח.
כמו אמרתי גש לבחון מקצועי לקבלת אבחנה וטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שפם לנעראמא19/06/2013
בוקר טוב,
איך רצוי להסיר פלומת שפם ראשונה לנער בן 14?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שפם לנער - תגובה
מיכל גולן19/06/2013היי ..
ממליצה על שעווה או להתחיל בגילוח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא - סליחה שאני מתערב, אבל...
ערן25/06/2013בתור גבר, הייתי חייב לשאול מדוע את מחפשת עבור בנך דרך חלופית לגילוח "קלאסי"?
כל גבר שמגיע לגילו מתחיל להתגלח עם סכין או מכונה, או לחילופין מגדל (אם הוא מעוניין בכך)...
לכן, אני לא רואה סיבה לכך שנער בגילו יצטרך להשתמש בכל מיני שיטות חלופיות כדי "להסיר שיער" מהפנים (שעווה/לייזר וכו'), אלא אם הוא סובל מבעיית עור מיוחדת שמונעת זאת וכדו'.
זו דעתי, בכל אופן... בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם ויטמין Cליאל17/06/2013
היי לכולם (:
רציתי לקנות קרם עם כמות מספקת של ויטמין C
אבל זה גם יקר וגם אי אפשר לדעת כמה
ויטמין C הוא באמת מכיל
עכשיו ראיתי שיש ויטמין C בנוזל מסיס בשמן או בבמים שנמכר בתור חומר גלם
לקוסמטיקה
יש אפשרות לקנות קרם גוף רגיל ופשוט להוסיף מהויטמין לפי הכמות שאני רוצה
או שזה לא בדיוק עובד ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם ויטמין C - תגובה
אורית בן יהודה18/06/2013היי ליאל.
כדי לרקוח חומר יש צורך לעבור הכשרה.
חומרי גלם מוסיפים לקרמי בסיס , למוצר טוב שיעשה את העבודה בונים בצורה מסויימת כולל קביעת PH - רמת חומציות יעילה ועוד.
לדעתי בסופו של דבר יהיה יותר יעיל וזול
לקנות סרום/קרם ויטמין c טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם ויטמין C - תגובה
מיכל גולן18/06/2013ליאל ,
אוסיף ואומר שויטמין C הינה נגזרת לא יציבה אשר טובה לשימוש ממש בשעות הראשונות של ערבוב החומר...
לכן אם תכיני מראש לא ייתן לך הרבה :)
ממליצה לך לרכוש מוכן בדיוק כמו שאורית ציינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרהאודליה13/06/2013
שלום
העור שלי הוא שחום והאזור מעל השפם הוא כהה יותר \הייתי אצל הרופא ולא עזר,
האם הקרם הבהרה של ד"ר פישר יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה - תגובה
מיכל גולן13/06/2013היי נעמה,
השאלה מה החומרים שמרכיבים את הקרם?
אי הייתי ממליצה ללכת לפנות לקוסמטיקאית שתאבחן ותתאים לך ריכוזים טובים לעזרה בכהות שמעל השפם.
אל תשכחי קרם הגנה :)
סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוסמטיקאיות באיזור השרון..
אודליה14/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות קלואידיותשי01/06/2013
האם קוסמטיקה פרא רפואית נותנת מענה סביר/יעיל לצלקות קלואידיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות קלואידיות - תגובה
אורית בן יהודה01/06/2013שלום שי,
לא .רק רופא יכול להזריק קורטיזון/סטריאודים לתוך הצלקת כדי למזער אותה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת שאלתית אולם....איש אחד30/05/2013
שלום,
אני בן 44.
לאחר שניסיתי כל מיני סוגים של קרם לחות על כדי להתמודד עם עור יבש בכפות הרגליים קניתי שמן לתינוקות (של ג'ונסון וג'ונסון).
מרחתי את השמן אך זה לא נספג.
שאלתי היא תוך כמה זמן צריך לנגב (או לשטוף) את השמן מכף הרגל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת שאלתית אולם.... - תגובה
מיכל גולן30/05/2013היי,
איני ממליצה על שימוש בשמן תינוקות ברגליים.. שמן ואף מסוכן.
ישנם קרמים שמנים שניתן למרוח ואז לשים גרב לאיזו חצי שעה והעבודה נפלאה. או לשים גרב וללכת לעבודה :)
בברכה,
מיכל גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמה רולר - סרוםגילה28/05/2013
שלום
ברצוני להשתמש ברולר ביתי 0.3 מ"מ. אני קונה את המכשיר בחו"ל.
בקשר לסרום - הם יקרים מאד בארץ לעומת הסרומים בחו"ל. אני לרכוש שם, מאיזה חומרים עלי להימנע כשאני רוכשת אחד כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמה רולר - סרום - תגובה
מיכל גולן28/05/2013ממליצה לך לרכוש סרום על בסיס פפטידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת עורנסטיה19/05/2013
כל קיץ מדכא מחדש, כי לעומת הכיף שכולם מוצאים בלהשתזף, אני לא יודעת איך לשמור על העור שלי לבן כמה שיותר.
חוץ מגיר ולעבור לאיסלנד-אילו חומרים אפשר למרוח על העור כדי להלבינו..? מומלץ לרמה של לבן מהצבע הטבעי.
תודה רבה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת עור - תגובה
מיכל גולן19/05/2013היי נסטיה,
ואוו את מבקשת משהו שקשה.
אבל , את סובלת מפיגמנטצייה ? או שאת סתם רוצה עור לבן יותר? מה זה לבן יותר?
ניתן לשמור על גוון עור אחיד להלבין אותו מאוד לא ! (רק ניתוחים ממש כמו מייקל ג'קסון)
ע"מ לשמור על העור ראשית להשתמש בקרם הגנה, סרום שיש בו מעט חומרי הבהרה, ויטמין C .
השאלה גם כמה את נוהגת להחשף לשמש בקיץ?
בחורף ניתן "קצת" יותר לטפל בעור ולשמור עליו.
בברכה,
מיכל גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נסטיה19/05/2013תודה רבה לך!
שכחתי להוסיף שהעור בסדר, רק כמה נקודות על האף מהשמש. חורף לא בעיה-בקיץ אני נאלצת ללכת בחוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
מיכל גולן19/05/2013קרם הגנה, סרום שיש בו אלמנטים של הבהרה ...
השאלה מה נאלצת ללכת בשמש ? שיזוף בברכה ים ? עבודה במשרד?
יכולה בנחיית קוסמטיקאית פרא רפואית שתראה את העור ותאשר שימוש נכון בחומצה לקטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער מנקודת חןאני14/05/2013
שלום רב
אני בת 24 יש לי בסנטר נקודת חן עם שיער . אני מעוניינת להסיר שיער מאזור הפנים בSHR וכמובן גם מנקודת החן אבל בייעוץ אמרו לי שאסור להוריד שיער מנקודת החן בשיטה זו ובאופן כללי בשום שיטה מבין הלייזרים והקרני אור למיניהם ואני יכולה רק לגזור את השיער במידה ומפריע לי. מדובר בעניין אסתטי די בולט שמאוד מפריע לי.
הוצע לי לבדוק מול רופא עור אפשרות להסיר את נקודת החן.... רציתי לשאול , במידה ואסיר את נקודת החן האם אכן יפסיק לצמוח שיער באותו אזור? או שפשוט לאחר ההסרה של הנקודת חן יהיה מותר לבצע את טיפולי ההסרה על אותו אזור....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער מנקודת חן - תגובה
אורית בן יהודה16/05/2013שלום יעצו לך נכונה .
אין להסיר שיער בקרן אור או ע"י אפילציה מנקודות חן.
הסרה של נקודת חן עלולה להשאיר סימן היעצי עם פלסטיקאי לגבי התוצאה.
במידה ומסירים את נקודת החן לעומק יחד עם זקיקי השיער לא יצמח שם שיער אך זאת לשיקול דעת הרופא המטפל .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש נושא שממש מטריד אותי ואשמח לעזרהשילת07/05/2013
אני סובלת מ-PCO (שחלות פוליציסטיות). בין היתר מתבטא בשיעור יתר. קראתי קצת על שיעור יתר בפנים ועל אפילציה שעוזרת. אבל מי עם שיער בבטן ובחזה? מישהי עשתה אפילציה שם?. ובאופן כללי- האם זה מומלץ? כמה זה באמת עוזר (כי הבנתי שאלו איזורים די הורמונליים)? יש טעם לשפוך על זה כסף? זה חוזר בהריונות או שינויים הורמונליים אחרים (כלומר כדאי להמתין?)?.
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה באזורים הורמונאלים
אורית בן יהודה08/05/2013הי שילת.
ברוכה הבאה לפורום.
טיפול ע"י אפילציה באזורים הורמנאלים יעיל מאוד אם כי איטי יותר אצל בנות הסובלות משחלות פוליציסטיות שאינן יכולות לקבל טיפול הורמונאלי מסיבה כל שהיא.
באם את מטופלת הורמונאלית הטיפול יגיב מהר יותר . מנסיון רב שנים התמדה בטיפול וסבלנות יביאו לתוצאות יפות.
הריונות ושינויים הורמנאליים יש אצל כולן לא רק אצל הסובלות מPCO, אך מדובר בזקיקי שיער חדשים שנוצרים במצבים אלו(אלו לא זקיקי השיער שטופלו בהצלחה ע"י אפילציה)
התעזרי באופטימיות .מצאי אפילטורית מיומנת וצאי לדרך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת קרם למיצוק וחידוש העורליאל06/05/2013
היי לכולם!
אני רוצה להכין קרם שיכיל
10% חומצה אלפא הידרוקסי
5% מגנזיום אסקורביל פוספט
1.5% ויטמין A (רטינול)
שיריח טוב ובמרקם קליל
חומרים שיש לי בנמצא-
חומצה גליקולית 70% 30 מ"ל
ויטמין C מגנזיום אסקורביל פוספט 10 מ"ל
ויטמין A רטינול פלמיטאט 10 מ"ל
ויטמין C נמס במים
חומצה נמסה במים
ויטמין A נמס בשמן
אפשר הסבר/מתכון איך להכין קרם טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת קרם למיצוק וחידוש העור - תגובה
אורית בן יהודה08/05/2013הי בר.
רק רוקח או כימאי רשאי לרקוח קרם מחומרי הגלם אותם ציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ללכת לרוקח?
ליאל08/05/2013צריך אישור רופא או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ללכת לרוקח? - תגובה
אורית בן יהודה16/05/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)