מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה מאוד חריפה לשעווהגלית21/12/2009
שלום רב,
הנני בחורה בת 28 .שעירה מלידה ברוב חלקי גופי כולל הפנים ואני מיואשת כי כאשר אני עושה שעוות יוצא לי אלרגיה מאוד חריפה ( פצעים כמו עקיצות נפוחות שנרגעים אחרי יום והופכים לפצעונים) אני שנים מסירה שיער בשעוות וניסיתי את כל הסוגים שיש כולל אצל קוסמטיקאיות שנבהלו מהמראה ונתקלו בזה לטענתם בפעם הראשונה.
שאלתי היא האם יש חומר מסוים שהנני אלרגית אליו והאם יש משחה או שעווה שאפשר להמליץ לי?
תודה
אם ההמלצה היא הסרת שיער בלייזר אז אין אפשרות כי רוב השיער הינו חום בהיר +פלומתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעות פרסומיות ימחקו !!
אורית בן יהודה29/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים בסנטר אחרי אפילציהאורית בן יהודה21/12/2009
שלום
עשיתי אפילציה באיזור הסנטר. לאחר הטיפול הויפיעו סימנים של "חורים" במקום שערות , ויש לי סימנים אדומים במקום.
האם אמורים להופיע כאלו סימנים, ובהנחה שלא, מה לעשות כעת?
דבר נוסף - לא ניתן לי מחט אישית , האם יש סיכון להדבקות במחלות?
תודה
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה
אורית בן יהודה21/12/2009היי:)
בשום מקרה אין להסכים לטיפול במחט לא אישית, הדבר בהחלט יכול להעביר מחלות!
לאחר הטיפול לא אמורים להופיע חורים , יכולה להופיעה נקודה אדומה שמאוחר יותר הופכת לגלד ונושרת.
בכל מקרה רצוי למרוח ביאפין על המקום כדי שלא יזדהם,
בהצלחה
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרא אדוםליאת21/12/2009
יש לי שיער בפאות בלחיים הוא לא שחור
אבל הוא גם לא פלומתי הוא חום
והקוסמטיקאית הציעה לי טיפול באינפרא אדום לטיפול בפנים
ואמרה שאין צורך בגילוח.... -אני ממש התלהבתי מזה -
אבל השאלה אם זה באמת אפקטיבי ולא יכול לגרום לצלקות
או פיגמנטציה ?
היא אמרה שהאינפרא שורף את השערה -השאלה היא
האם שהשערה תגדל שוב היא תיהיה כהה יותר או בהירה יותר .?
ושאלה אחרונה איזה מכשיר צריך להיות לה כדי שהיא תוכל להסיר לי שיער ללא גילוח ?
כי יש המון סוגי מכשירים של אינפרא אדום לפי מה שהבנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפרא אדום
אורית בן יהודה21/12/2009היי:)
רק במכשירים מיושנים ובעלי אנרגיה נמוכה ניתן לבצע טיפול על שיער בלי לגרום לכויות.
בכל מקרה בטיפול על השיער ללא גילוח מאבדים הרבה מהאנרגיה הדרושה לשם הסרת שיער .
כדי לבצע הסרת שיער מוצלחת בIPL יש לגלח את השיער כדי שהאנרגיה תתמקד בפיגמנט השערה מהעור החיצוני אל תוך זקיק השיער ולא תתפזר על שיער ארוך שלא גולח.
אני מבינה את חששך מפני גילוח, גם אני בדרך כלל לא ממליצה על גילוח הפנים והסרת שיער בIPL בפנים אך אזור הפאות בתנאי שהקוסמטיקאית אבחנה נכון את סוג השיער ומצאה שהשיער מתאים לכך מגיב יפה לIPL , ניתן להגיע לדילול משמועותי ואת השאר לסיים ע"י אפילציה או אולטרה סאונד.
גילוח השיער לפני טיפול הסרת שיער לא גורם לצמיחה מוגברת ,נהפוכו במידה והמטפלת מקצועית
השיער יצמח דק ודליל יותר מטיפול לטיפול.
בברכה,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאמיר20/12/2009
שלום...
רציתי לדעת כמה דברים לגבי הסרת שיער ערווה מהשורש...
1. קודם כל האם זה מזיק לי בצורה כל שהיא... מכיוון שאני גבר... אולי מזיק לעצבים באיזור איבר המין...
2.אני יודע שהדרך הקלה ביותר היא גילוח השיער... אבל השיער צומח מהר מדי... ושעווה היא לא אופציה בשבילי... לכן השאלה היא האם זה אפשרי להשתמש במכונה שמוציאה שיער מהשורש.. אני משער שזה כואב אבל אני אשרוד...כרגע אני מוריד בפינצטה... פשוט זה לוקח זמן רב מדי! לכן אני שוקל לעבור למכונה...(גם ליזר הוא לא אופציה)
3.הוצאת השיער מהשורש תעזור לדילול השיער עם השנים?
4. האם יש המלצה על שיטה אחרת?
הדילמה שלי היא כמובן כי במגזר הגברי לא מדברים על הדברים האלו... לכן אינני יודע האם השימוש בפינצטה הוא בריא לי ואם בכלל שימוש במכונה שמורידה מהשורש לא תזיק לי בצורה כל שהיא...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה
אורית בן יהודה21/12/2009היי:) ברוך הבא לפורום.
כתוב לי לאימייל, אפנה אותך ללקליניקה שמתמחה בטיפולים לגברים.
בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות האףרוני20/12/2009
באחת מההודעות רשמת שהתרחבות האף נגרמת מהצטברות נוזלים,האם יכול להיות שאני סובלת מבצקות בצידי האף כבר למעלה מחודשיים? ואם כן,איך מטפלים ונפתרים מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבות האף
אורית בן יהודה21/12/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
במקרה , כזה רצוי לפנות לרופא עור לשם דיאגנוזה וטיפול.
בברכה,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה בשעווהמיכל19/12/2009
שלום רב,
אני בת 35, מורידה שיער בידיים ויש לי שתי בעיות: 1. השיער גדל מתחת לעור 2. הוא גדל גס.
בעיות אלו קרו גם כשהורדתי אצל קוסמטיקאית, וגם כשהורדתי לבד ( דאגתי להוציא נגד כיוון השיער בזוויות הנכונות..)
בנוגע לשיער מיתחת לעור מצאתי פיתרון עם שיפשוף בליפה שעוזר לי.
אך התסכול האמיתי הוא שהשיער לא גדל רך.
בבקשה עזרה!! :) סוג שעווה איכותית, סוג קרם שאולי יעזור, כל דבר...
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתרון מומלץ להורדת שיער קשה,ליאת
מימי שגב19/12/2009שבוע טוב ליאת,תאור בעיית צמיחת שיערות הפוכות הוא מקרה קלאסי להסרת שיער בלייזר מאחר ובתהליך הטיפולים זקיקי השערות נהרסים,כמובן עפ"י מחזוריות צמיחתם,מרקם העור נעשה עדין יותר וכך גם השערה ,טיפול כזה יכול למנוע תסכול ובהמשך סוג של איכות חיים.
בהצלחה מימי שגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. ועוד שאלה..
מיכל19/12/2009ידוע לי על הלייזר, אך אין לי אפשרות כלכלית לכך.. האם יש דרך להקל על עצמי..? כל דבר שהוא בשליטתי? אשמח לכל עצה
תודה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
אורית בן יהודה19/12/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
לשיער קשה וגס אין ממש פתרון מלבד הסרת שיער בלייזר או בIPL, מכיוון שאין לך אפשרות כלכלית להתחייב לסדרת טיפולים ,אני מציעה לך לעשות טיפול בודד כל כשלושה חודשים כ 3-4 טיפולים. גם מספר טיפולים מועט במרוחים גדולים יגרום לשערך לצמוח עדין הרבה יותר ולא יכביד עלייך כלכלית.
בברכה,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיםבניס סבטלנה17/12/2009
שלום אורית, השאלה שלי איפה אני יכולה ללמוד באזור המרכז לקוסמטיקאית רפואית ברמה טובה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבטלנה
מימי שגב19/12/2009נא פני לכתובות המייל הפרטיים עם בקשתך,הפרסום על גבי הפורום אסור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שריטהמאור16/12/2009
אני רוצה להעלים שריטה בפנים זה שריטה ויש לי גם כתם דם כזה אחותי עשתה לי בטעות.
כבר עבר 3 ימים וזה לא מראה שזה מתחיל לעבור מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאור
מימי שגב16/12/2009היי מאור,במידה והשריטה עמוקה כדאי לגשת לרופא עור ,יש קרם מיוחד שאני לא זוכרת את שמו שיוצר איחוי מהיר ועוזר במניעת היוצרות צלקת צריך פשוט למהר עם הטיפול כל עוד זה טרי.
בברכה מימי שגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקטיף פרוללא שם16/12/2009
יש לי לקוחה שאני מטפלת בה בבית השחי ואחרי הטיפול עושה שעווה . בהתחלת הטיפול אמרתי לה להגיע אחרי 3 שבועות וכשהיא הגיעה לטיפול היו לה המון שערות ארוכות והחלטתי שאני רוצה לראותה כל שבוע וכך היא באה כל שבוע כבר עשינו 5 טיפולים ומתוכם 3 טיפולים פעם בשבוע ואין הרבה שיפור עדיין אבל כל פעם שהיא מגיעה אחרי שבוע עדיין יש הרבה שיערות שעליהם אני צריכה לעבוד והשאלה שלי היא האם זה בסדר שאני קובעת לה פעם בשבוע ???? מתי לפי דעתך נתחיל לראות תוצאות?????
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלקטיף פרו
אורית בן יהודה16/12/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
ראשית מאוד חשוב לגלח את השיער באזור בית השחי ע"י מכונת תספורת מקצועית המשאירה את השיער באורך המתאים לטיפול, טיפול בסלקטיב על שערה ארוכה מידי מאבד את האפקטיביות מאחר וחלק גדול מהאנרגיה מתבזבז.
אני מניחה שבאזור בית השחי לא טיפלת בכל השערות ואז הזמנת לטיפולים חוזרים לכן את לא רואה תוצאות לאחר חמישה טיפולים.
כדי לראות תוצאות באזור נרחב עלייך לטפל בשלב ראשוני בכל השערות , יש אפשרות לעשות טיפול כל יומיים אפילו , חשוב שכל שיערה מטופלת תשלף ע"י פינצטה כך שתהיי בטוחה שלא מרטת שיער לא מטופל. לאחר שטיפלת בכל השיער באזור את יכולה להזמין את הלקוחה בכל עת ו מהסיבה שרק שערות בשלב האנגן-שלב הצמיחה מגיבות להסרת שיער ,יש לזכור שיש מספר רב של מחזורי צמיחה שצומחים בו זמנית ובכל מחזור שיער יש אחוז מסויים של שיער אנגני .כשתטפלי באזור בצורה שתארתי, תוך מספר טיפולים לאחר הניקוי הראשוני תראי הטבה משמעותית, השיער יצמח דליל יותר ודק יותר בשלב זה ניתן להרחיק את הטיפולים , המטופלת יכולה לגלח בין הטיפולים כך שתרגיש אסתטית ולתת לשיער לצמוח מעט לפני תאריך הטיפול כדי שתוכלי לתפוס את השערה. חשוב לזכור שבהסרת שיער נדרשת סבלנות והתמדה אך התוצאות משתלמות.
יש לשלול הפרעות הורמונליות, במצב כזה הסרת השיער עקשנית יותר.
בהצלחה וחג שמח.
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סלקטיב פרו
ללא שם17/12/2009הי אורית ! ראשית ברצוני להודות לך על ההתייחסות המהירה!!!
לגברי דברייך אז כן טיפלתי לה בכל השיערות לאחר שגזרתי לה ידנית או יותר נכון קיצרתי לה אבל כן טיפלתי בכולם. יכול מאוד להיות שפיספסתי אולי אחדים אבל בהחלט85 אחוז מהשערות בטוח טופלו כל פעם שהלקוחה הגיעה. יש לציין שגם כעבור שבוע יש המון שערות שצומחות בחזרה אומנם לא עבות מאוד אבל גם לא דקיקות בדיוק כמו שהיו לפני הטיפול. השאלה היא אולי מכיון שעבדתי בדרגה הגבוהה אבל רק בפולס אחד אולי זאת הבעיה ? אולי זה לא מספיק????(הלקוחה כל פעם שואלת נו את רואה שינוי ואני מתה כבר לראות את השינוי אבל עדיין אחרי 5 טיפולים זה לא קורה) מקווה שתוכלי לעזור לי ..... תודה ושיהיה לך המשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקטיב פרו
אורית בן יהודה17/12/2009היי:)
חשוב מאוד להבין ולהסביר ללקוחה את שלבי מחזוריות צמיחת השיער יש לזכור ולהסביר ללקוחה שישנם מחזורים רבים של צמיחת השיער הצומחים בו זמנית וכמו שכתבתי בתשובתי הקודמת הסרת שיער יעילה היא רק בשלב האנגן- שלב הצמיחה.
את מתארת צמיחת שיער כעבור שבוע לאחר שטיפלת ברוב השערות ומרטת אותן , לכן חשוב להבין
שהשיער שצמח כעבור שבוע הוא שיער שלא טופל והתחיל לצמוח הרבה לפני .
אזכיר כאן את שלושת מחזורי צמיחת השיער :
שלב הצמיחה אנגן (Anagen)- השלב בו השיער גדל בבסיס הזקיקים ז"א מחובר לשורש לכן הסרת השיער יעילה בשלב זה.
שלב הנסיגה קטגן (Catagen): השערה מפסיקה לצמוח ומתנקת מהשורש.
שלב המנוחה טֶלוֹגֶן (telogen) : השערה עדיין מוחזקת במקומה ע"י הזקיק, אך לאט היא נדחפת לפתח הזקיק, בשל צמיחת שערה חדשה מתחתיה. בסיום התהליך תתנתק ותנשור השערה שבמנוחה, ובו זמנית תהיה צמיחה חוזרת והדרגתית של שערה חדשה.
ברגע שמבינים את שלבי צמיחת השיער ואת כך שמחזור יצמיחת שיער קיימים בו זמנית מבינים שלתהליך דרוש זמן וההתמדה משתלמת.
שיערות שאת רואה על פני העור שהלקוחה חוזרת לטיפול התחילו לצמוח הרבה לפני לכן, ניתן להזמין את הלקוחה בכל פעם שיש צמיחה להסביר ללקוחה את הביולוגיה שמאחורי צמיחת השיער להתמיד בטיפול וקרוב לוודאי שתוך זמן לא ארוך היא ואת תתחילו לראות דילול משמעותי בצמיחה.
מקווה שעזרת, חג שמח
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת תגובה לסלקטיב פרו
מימי שגב19/12/2009היי,רציתי להוסיף לגבי כמות הפולסים שאת נותנת לכל שיערה ציינת שאת נותנת פולס אחד,לדעתי תוספת של 3 פולסים לשערה נותן תוצאות מצוינות,נכון זה מייקר את הטיפול מצד אחד אבל יש תוצאות מהירות מצד שני וזה מגדיל את כמות הלקוחות וההכנסות.
בהצלחה מימי שגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקטיף פרו
ללא שם22/12/2009תודה על המלצתך לתת 3 פלוסים. אתמול הלקוחה הגיע שוב והפעם זה הטיפול מספר 7והאמת שאני די מאוכזבת אין הרבה הבדל משמעותי וחשוב לציין שבפעם שעברה בשבוע שעבר וגם אתמול עשיתי 2 פולסים על כל שיערה ועדיין אני לא רואה שינוי משמעותי או איזה שהוא שינוי.... אני מתחילה לדאוג מה יכול להיות שאני עושה לא בסדר???? האם אני חייבת להחזיק את המכשיר 45 מעלות?? האם חייבת לעבוד באותה זויית נגד צמיחת השיער בדיוק כמו במחט חשמלית??? אשמח לתגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקטיף פרו
אורית בן יהודה22/12/2009היי:)
החשוב ביותר להצלחת הטיפול הוא קיצור השערה עד כמה שניתן כדי לא לאבד אנרגיה , בעבודה עם אולטרה סאונד האנרגיה בכל זוית תגיע לזקיק השערה ותעשה את העבודה, רצוי לאחוז את המצבט ב45 מעלות כדי לא ליצור מגע ישיר עם העור .
הסברתי לך בתשובתי הקודמת את הצורך בסבלנות והתמדה, אך אם אינך רואה שום שינוי , בדקי האם המטופלת סובלת מהפרעה הורמונלית המעכבת את התוצאה.
בכל מקרה עם יש לך התלבטות וחששות את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני ,אשמח לשוחח אתך.
בברכה, אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בערווהsigal15/12/2009
שלום בת 40 בעלת שיער לבן בערווה , מס שיערות. מעוניינת לגלח את האיזור, האם מס השיערות הלבנות יגדלו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בערווה
אורית בן יהודה15/12/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
גילוח השיער בערווה לא יגרום ליותר שערות להלבין, הלבנת השיער היא חלק מהזדקנות הטבעית שכתוצאה ממנה יש לנו פחות תאי מלנין פעילים והם האחראים על הלבנת השיער בכל מקום בגוף.
אני ממליצה במידה ויש כמות של שיער כהה לנצל את הפיגמט לדילול השיער ע"י IPL, לפני שכמות השיער הלבן תגדל מה שקורה עם התקדמות הגיל, קצב הלבנת השיער תלוייה בגנטיקה שלך ובגורמים נוספים.
חג שמח,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל14/12/2009
שלום רב,
הייתי נוהג להשתמש במחט סטרילית לשם ניקוז מוגלה מפצעונים. אך היתי עושה שימוש רב פעמי באותה המחט ומחטא אותה באלכוסידין לפני כל שימוש ולא מחליף את המחט. האם יכול להיות כי נגרם לי זיהום כלשהו? כיצד אני יכול לדעת ? האם יש לזה השלכה כלשהי?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוז מוגלה מפצעים
אורית בן יהודה15/12/2009היי:) ברוך הבא לפורום.
ב ב ק ש ה לא לנקז מוגלה מפצעונים ע"י מחט ובכלל !! ולא משתמשים באותה מחט פעמים רבות .בשום מקרה ואני לא ממליצה בכלל על טיפול עצמי שכזה, ראשית אתה יכול לגרום לפיזור זיהום ממקום למקום מחיידק האקנה P.ACNES ולהחמרת הפצעים, שנית ניקוז לא נכון עלול לגרום לפגיעה בעומק הדרמיס בשכבה הבזלית בה נוצרים תאים חדשים וכתוצאה מכך עללולה להיוצר צלקת.
אז בבקשה נא לגשת לקוסמטיקאית רפואית לטיפול מקצועי, לה יש את הידע והאמצעים לטיפול נכון וחיטוי והיא גם תוכל להתאים לך תכשירים , חשוב לציין שכיום יש בשוק הקוסמטיקה הרפואית תכשירים ברמה רפואית שעושים נפלאות לעור הסובל מאקנה /פצעי בגרות , למשל קרם חומצה גליקולית 10% עם PH 3 המכיל גם חומרים אנטי דלקתיים נוספים ועוד.
חג שמח,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מגוונות בת 24מוריה12/12/2009
שלום,
שמי מוריה ואני בת 24 ויש לי מספר שאלות:
אני עושה מזה כמה חודשים אפילציה בפנים. איני מתאפרת ביום יום ואין לי שגרת טיפוח. כיום יש לי מעט פצעונים במצח שכלל לא מפריעים לי.
אני מצד שני מודעת לכך, שחשוב להתחיל בגיל בו אני נמצאת להתחיל בטיפול מניעתי כדי שעוד כמה שנים לא אהיה מקומטת עם עור פגום.
אז הבנתי שצריך להשתמש בקרם לחות - שזה ממש הבסיס. השאלה היא במה? יש לי עור מעורב (שמן באזור הT ורגיל בשאר האזורים).
אני גם רואה כאן בפורום שאלות על מוצרי חברות כגון אנה לוטן כריסטינה וכו' - חברות שהמוצרים שלהם לא נמכרים בפארמים השונים. האם יש הבדל משמעותי בין המוצרים של החברות שהזכרתי לבין החברות ה"עממיות" יותר? כמו דאב, קרליין וכו'? כי הבנתי שהמוצרים הראשונים נמכרים רק אצל קוסמטיקאיות ומכיוון שאני לא מכירה אף קוסמטיקאית זו טיפהל'ה בעיה...
מה היית ממליצה למישהי כמוני? כזכור אני גם עוברת טיפולי אפילציה בפנים אז אני צרכה קרם לחות טיפולי? או שלחות רגילה תספיק?
אגב, קרם הגנה עליי למרוח מעל או מתחת לקרם לחות? האם יש קרם לחות שאת מכירה שמכיל SPF 30 לפחות?
הבנתי שיש קרם לחות עם גוון (דמי מייקאפ). האם מומלץ להשתמש בזה בתור אחת שלא נוהגת להתאפר במייקאפ וכו'? ולא כי אני חושבת שאין לי צורך בכך אלא כי אין לי שום מושג בדברים האלה... חוץ מלמרוח צללית ומסקרה ושפתון...
שאלה נוספת שרציתי לשאול זה לגבי הסרת שיער פלומתי מהבטן והמחזה באמצעות שעווה. האם זה נפוץ? ויותר חשוב, האם יש סכנה מוגברת להיווצרות פצעים כי אלו אזורים רגישים? קראתי כאן על ההסרה לצמיתות באמצעים השונים אבל אני מעדיפה לא לטפל בזה כך בינתיים אלא לחסוך מספיק כסף ואז להתחיל...
אגב, שאלה כללית: כל כמה זמן נהוג שנשים הולכות לקוסמטיקאית להוריד שחורים?
אורית ומימי,
תודה על הפורום ועל ההזדמנות שיש לי לשאול כאן שאלות,
אתן מקסימות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מגוונות
אורית בן יהודה13/12/2009היי:)ברוכה הבאה לפורום.
שמחה שאת נהנית מהפורום
לשאלותייך , נשים הולכות לרוסמטיקאית לנקז שחורים לפי מצב העור - משתנה מאחת לשניה.
שיער פלומתי באזור הבטן נפוץ מאוד ,לא כל אחת מפתחת פצעים לאחר מריטת שיער בשעווה, ישנן כאלו שיש להן נטיה כללית לפליקולטיס- דלקת זקיק השיערה והן הנוטות לפצעים לאחר מריטה.
חשוב מאוד שהגעת למסקנה שיש לשמור על העור מגיל צעיר הדבר יחסוך ממך עגמת נפש בגיל מבוגר יותר. אני כן ממליצה שתצרי קשר עם קוסמטיקאית מקצועית , רק לאבחון העור והתאמת תכשירים, אני לא יכולה להמליץ לך על תכשירים הנמכרים בפרמים שיכולים להיות טובים מאוד למי שאינה סובלת מבעיות עור, הבעיה שלא תמיד דיילת היופי תדע לאבחן את עורך בצורה מקצועית והתאמת תכשירים לא מדוייקת עלולה להגביר את יצור הסבור ולגרם לנקודות שחורות ופצעונים.
לעור כמו שלך יש הרבה קרמים קלילים ולא קומדוגנים (גורמים להיווצרות שחורים) לעיתים בעור צעיר בגילך מספיק קרם הגנה טוב, לד"ר כדיר יש קרם הגנה קליל עם SPF 32 - מאוד זול וטוב.לחברת הולילנד קוסמטיקה יש דמי מייק אפ עם מעט צבע מתאים לכל גווני העור ותורם למראה אחיד של העור - אף אחד לא יחשוב שמרחת מייק אפ לתכשיר קוראים "סנברלה" מטריה באנגלית הוא מכיל 36 SPF בנות מאוד אוהבות אותו. - כל קוסמטיקאית לאחר אבחון תוכל גם היא לא מחזיקה תכשירים אלו להזמין לך ממרכזי השווק לקוסמטיקאיות.
במידה ויתאימו לך גם קרם לחות יש למרוח אותו מתחת לקרם ההגנה ואת קרם ההגנה יש לחדש מספר פעמים ביום כל עוד השמש זורחת ואת בחוץ כך עורך ישמר לשנים .
אחרי אפילציה מומלץ למרוח בפנטן+ - לקנות בכל בית מרקחת
מקווה שעזרתי,
חג שמח,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית את עשר!
מוריה13/12/2009תודה רבה ושאלה נוספת:
האם המוצרים של ד"ר כדיר והולילנד שציינת בתשובתך מכילים שמן או שהם oil free?
פשוט האפילוטרית שלי אמרה שהיא תמיד ממליצה ללקוחותיה להשתמש בקרם הגנה ללא שמן על בסיס מים... והאמת שאני כיום משתמשת בקרם הגנה ע"ב מים (אולטראסול) וזה ממש נחמד ולא מעיק...
שוב תודה,
מוריה.
נ.ב אני חייבת מתישהו לקפוץ לפתח תקווה להכיר אותך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית בן יהודה15/12/2009היי:)
קרם ההגנה של ד"ר כדיר הוא מאוד קליל וoil free, קרם ההגנה של הולילנד (דמי מייק אף) לא מוגדר כוoil free אך הוא מותאם לרוב סוגי העור גם השמן בתנאי שלא מדובר באקנה, תמיד את יכולה לבקש שימלאו לך קצת בדיגמית ולהתנסות.
במידה והקרםשל אולטראסול שאת כבר משתמשת בו מתאים לךואינו גורם לעור לייצר יותר נקודות שחורות ופצעונים , את בהחלט יכולה להמשיך ולהשתמש בו.
חג שמח,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית- אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מוריה16/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסם שמש וקרם לחות
א.א.09/02/2010שלום אורית!
כתבת פה למישהי שאולי בגיל כמו 24 היא לא צריכה קרם לחות לעומת זאת אני בת 29 ואני כן שוקלת להתחיל להשתמש בקרם לחות. העניין הוא גם שהעור שלי נוטה לפגמנטציה ואני חייבת חסם שמש טוב. לכן הייתי רוצה תכשיר אחד טוב שיכלול בתוכו גם חסם שמש וקרם לחות (סוג עור שלי מעורב, מופיע מדי פעם אקנה). האם חסם שמש של ד"ר כדיר SPF-37יכול להתאים לי אחרי הכל? מה דעתך על חסם שמש SPF - 50 של חווה זינגבויים לסוג אור כמו שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסם שמש
אורית בן יהודה11/02/2010היי:)ברוכה הבאה לפורום.
שני תכשירי ההגנה שציינת טובים , את צריכה להתנסות ולחוש איזה קרם נוח לך יותר על הפנים.
חשוב למרוח מספר פעמים ביום.
בהצלחה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבותערן12/12/2009
אני גבר ורציתי לדעת איך אני יכול לסדר את הגבות שלי כדאי שלא יראה נשי?הגבות אצלי הן מחוברות אבל את השיערות באמצע מעל האף בקושי רואים. רציתי לדעת איך אני אמור לסדר את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבות
אורית בן יהודה13/12/2009היי:)ברוך הבא לפורום.
מומלץ לגשת למקצועית כדי שתראה אותך ותייעץ לך
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..דינדינה :P10/12/2009
יש לי שאלה בקשר לגילוח אם אני התחלתי גילוח ואני התחלתי ממש מזמן זה משנה על הרמה של הדקירות?
מה עדיף לעשות שעווה גילוח או דילול?
דילול זה מצב שבו גוזרים את השיער עד רמה שהוא קצר אבל לא עד העור נכון? שמעתי שאחרי דילול אז השיער לא יהיה דוקר... עד איזה רמה זה הדילול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו
דינדינה :P27/12/2009נו כבר תענו לי,למה אתם מתעלמים מהשאלות שלי -שאלתי בלי קשר לשאלה הזאת עוד שאלה וראיתי שלשני האנשים שהיום לפני ואחרי ענו!
בקשר לשאלה הקודמת(הזאת) אני עברתי כבר 2 פורומים זה השלישי-בבקשה תענו לי או תגידו לי לאן ללכת כדי שיוכלו לענות לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לייזר ביתישלי09/12/2009
שלום
אני מעוניינת לרכוש מכשיר לייזר ביתי בשם סילקן .
אשמח לקבל חוות דעת על המוצר הזה , האם הוא באמת יעיל ? האם ההסרה לצמיתות ? האם המכשיר עובד שערה שערה ? לאילו אזורים הוא מתאים ?
וכל מה שתרצו להוסיף יתקבל בברכה .
תודה מראש !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לייזר ביתי
אורית בן יהודה10/12/2009היי:) ברוכה הבאה לפורום.
ראשית לייזר אינו מאושר לשימוש לקוסמטיקאיות מקצועיות לכן בוודאי שלא ימכר לשימוש ביתי .
שנית , משרד הבריאות כבר בשנת 2007 הוציא הוראה לא לפרסם הסרת שיער לצמיתות אלה דילול ניכר חשוב שהציבור יידע על כך ולא ילך שבי אחר הבטחות שווא.
שנית , גם למגזר המקצועי משווקים עדיין לצערי מכשירים עם עוצמות נמוכות או טכנולוגיות מיושנות
ולכן יש כ"כ הרבה תלונות על "הסרת שיער לצמיתות" . לאור כל זאת אני בטוחה שמכשיר הנמכר לציבור הרחב אולי מדלל במעט ומעכב צמיחת שיער אך בוודאי לא יעשה עבודה שמכשור בטכנולוגיות חדישות המאושר לקוסמטיקאיות ורופאים יעשה
חשוב שתביני שמכשור טוב דורש הכשרה והבנה מקצועית ראשית וחשוב מכל כדי לא לגרום לנזקים וכדי לבצע הסרת שיער מוצלחת.
מקווה שתרמתי לך ידע על לפיו תשקלי שוב את כדאיות הקניה.
בברכה,
אורית בן יהודה, קוסמטיקאית רפואית -אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)