מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 הפלות חוזרותעדי23/04/2014
שלום ד״ר,
לפני 9 חודשים עברתי הפלה עקב הפסקת דופק בשבוע 6 + 3 (פעמיים ציטוטק דרך הנרתיק ולבסוף גרידה).
עכשיו שוב עברתי גרידה עקב הפסקת דופק בשבוע 6 + 3. בדיוק באותו יום !!
שני ההריונות היו ספונטניים.
1. האם לדעתך יש יותר מצירוף מקרים בשני המקרים ?
2. איך ממשיכים מכאן ? מה עלינו לבדוק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/05/20142 הפלות מוקדמות עדיין לא נחשבות "הפלות חוזרות" מכיוון שסטטיסטית הסיכוי להריון תקין אח'כ דומה לזה של נשים ללא הסטוריה כזאת. יחד עם זאת יש לבצע הערכה מחדש עם רופא הנשים שלך לגבי גורמי סיכון בהיסטוריה הרפואית שלך ובדיקה יסודית , רצוי עם US לשלול מחיצה ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותאפרת16/04/2014
שלום וברכה.
בירצוני להיתייעץ.
עברתי 5 הריונות שמיתוכם 3 הפלות.
אפרט:הריון ראשון לאחר ivf ילדתי בחודש שמיני ולצערי ההריון לא צלח העוברית ניפטרה במהלך הלידה.
הריון שני טיבעי בשבוע 10 לא נמצא דופק וביצעו גרידה.
הריון שלישי מivf לידה בזמן והילד הנוכחי שלי. מהלך הריון לא תקין בסיכון גבוה.
הריון רביעי טיבעי הפסקת הריון מבית החולים בגלל תיסמונת טרנר.
הריון חמישי טיבעי כעת מאושפזת בבית החולים שבוע 7 הפלה בבית והמשך ניקוי רחם עם כדורים בבית חולים.
לאור כל ההפלות החוזרות שעברתי איפה ומה ניתן לעשות כדי לברר את ההפלות החוזרות האלהה וכיצד ניתן למזער סיכונים והפלות חוזרות בהמשך?
אמור להיות לנו תור ב27 לייעוץ גנטי ונאמר לי כאן שאני צריכה לעשות ברור יותר גדול כמו ברור טרמבופילייה. תוכלו לנווט אותי לאן ואיך ובכלל מה לבקש מרופא המישפחה???
לציין כי אני רק בת 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/04/2014יש להגיע למרפאת הפלות חוזרות (קיימת ברוב מחלקות הנשים בבתי החולים) כדי לבצע בירור מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- עירוי ivigאני13/04/2014
שלום,
האם בנוכחות השימוטו ושני הריונות שנפלו- ישנה המלצה לנסות עירוי ivig?
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- עירוי ivig - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/04/2014אין הוכחה חד משמעית שטיפול כזה יעיל מניעת הפלות חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עכשיו?אני13/04/2014
שלום רב,
אז מלא מוסברים... זה נהיה לאט לאט מוסברים ודיי מלחיץ כי כל פעם מתגלה משהו.
הזרע של בעלי לא מושלם אבל הוא בסדר.
לי יש השימוטו + היה לי פוליפ+ יש לי גם מיומה (שכנראה לא מפריעה אבל אני אלך בע"ה לביקורת אצל המנתח) + רחם קשתי שהבנתי שהוא בסדר... + ומסתבר שאני הומוזיגוטית ל- MTHFR.
אז מה עכשיו? מה מומלץ לעשות?
בעיקרון עשיתי צילום רחם לפני 2 הריונות שנפלו + אחרי שההריונות נפלו עשיתי היסטרו' ניתוחית ובדיקות קרישיות (לדעתי חסרות כמה בדיקות) +קריוטיפ. מה עוד מומלץ? בדיקות מסויימות? בדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עכשיו? - תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/04/20141 - יש לוודא שבלוטת התריס מאוזנת
2 - יש לבדוק את גודל ומיקום המיומה כדי לדעת האם מפריעה
3 - יש להוציא את הפוליפ במידה ועדיין לא הוצא
4 - הומוזיגוטיות ל MTFHR לא אמורה להפריע להריון אך בכל מקרה מומלץ לקחת קבוע ח' פולית + ויטמין B6
5 - רצוי לברר פרופיל הורמונלי עדכני (יום 3-5 של הווסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקוקלמין ובעיות ראייהמאיה13/04/2014
היי
אני בת 29, מטופלת באיקוקלמין (כבר טיפול חמישי).
תמיד שאני נוטלת את הכדורים, יש לי תשתוש ראיה, בעיקר בחושך.. רואה ניצוצות וצללים.
זה עובד לי מספר ימים לאחר סיום החפיסה.
שאלתי את רופא הנשים שלי, אמר שזה נורמלי ויעבור.
אני מפחדת שזה עושה נזק..
האם יש ללכת לרופא עיניים?
האם יש סיבה לדאגה?
האם ניתן להחליף את האיקוקלמין במשהו אחר?
המון תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקוקלמין ובעיות ראייה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/04/2014טשטוש ראיה והרגשת נצנוצים הן תופעות לואי יחסית שכיחות בטיפול באיקאקלומין. התופעות לא קשורות לנזק כלשהוא לטווח ארוך אך במקרה שהן משמעותיות מבחינת החומרה, ובמקרה שלך - לאור העובדה שחמישה מחזורים לא גרמו להריון, רצוי לעבור לטיפול תרופתי אחר שניתן בהזרקה תת עורית (מנופור, גומאל, פיורגון וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותס07/04/2014
שלום,
בת 40+ 2 לאחר 3 הפלות רצופות בשבוע 6-7 -הריונות שהפסיקו להתפתח ונפלו
ללא התערבות, אחד מהם היה הריון ספונטני, השני הזרעה ושהשלישי הפריה.
הייתי בבדיקות אצל המטולוגית שאמרה שיש לי קרישיות גבולית וממליצה לקחת
אספירין בהריון, בנוסף עשיתי ניתוח היסטרוסקופי לפני כמה חודשים להסרת מחיצה.
בימים אלה אני בהתחלה של הריון-בערך שבוע רביעי-חמישי (ספונטני) ואני מאוד חוששת ששוב ההריון לא יפתח .
השאלה שלי באיזה שלב אני צריכה לקבל את האספירין?
והאם אני צריכה לקבל איזה שהיא תמיכה ?
אשמח לתשובה תודה ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/04/2014אפשר לקבל אספירין כבר מעכשיו. לפי ההיסטוריה לא בטוח שאכן את חייבת תמיכה הורמונלית אך בדר'כ מקובל במקרים כאלה לתת (זריקות פרגניל או תכשירים וגינאליים). בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות חוזרות
ס08/04/2014תודה על תשובתך,
לא הבנתי למה אני לא צריכה תמיכה אם היו לי 3 הפלות רצופות בערך בשבוע שישי,
כאילו הגוף כל פעם דוחה את ההריון.
אין שום דרך למנוע את זה שזה לא יקרה שוב?
תודה ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי08/04/2014לפי מה שכתבת יש קרישיות יתר וכן מחיצה ברחם שהוסרה כלומר שתי הבעיות שהתגלו טופלו. אינני מכיר את כל הנתונים שלך אך בהנחה שלא התגלו גורמים אחרים יש גם בעיות שאינן ניתנות למניעה כמו אחוז הפלות גבוה יחסית שהולך ועולה מעל גיל 35 עקב איכות הביציות וכו'. בכל מקרה כפי שכתבתי, מקובל לתת תמיכה במקרים אלו גם אם לא הוכח הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות פרגינלאושרה07/04/2014
שלום רב,
לאח רהפלות חוזרות, כיום בהריון ומקבלת זריקות פריגנל פעמיים שבבוע.
קיבלתי מספר פעמים בשעות הערב האם כיום אפשר לשנות ולקבל בשעות הבוקר ? (בחול המועד המרפאות לא עובדות בערב).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות פרגינל - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/04/2014אפשר בשעות הבוקר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשחר03/04/2014
3 שבועות אחרי הפלה נצפה באולטראסאונד זקיק בגודל 19מ"מ
1. האם בטוח יתרחש ביוץ בימים שאחרי??
כי ההפרשות החלבוניות נעלמו עוד באותו יום שנצפה הזקיק
2. ביצית יכולה להשתחרר גם מזקיק בגדול 20מ"מ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/04/2014סביר להניח שאת אכן קרובה לביוץ (טווח של 1-4 ימים בערך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק בגודל 18-20 מ"ממורני30/03/2014
3 שבועות אחרי גרידה (שבוע 11+3 - עובר ללא דופק משבוע 9), בביקורת אולטרסאונד
רחם תקין(+מעט נוזל) נצפה זקיק בגודל 18-20 מ"מ)
נאמר לי שבעוד יומיים שלושה אבייץ
לפני ההפלה היו לי הפרשות חלבוניות משמעותיות לפני הביוץ
ועכשיו ממש מעט הפרשות חלבוניות וגם לא בכל ניגוב
האם זה הגיוני??? האם עדין אבייץ בעוד יומיים שלושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק בגודל 18-20 מ"מ - תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/04/2014השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאפסות בטאשחר27/03/2014
אשמח לשהבין כי זה לא ברור כלל
אחרי הפלה
כשהבטא מתאפסת הביוץ מגיע?? או
כשהבטא מתאפסת המחזור מגיע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפסות בטא - תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/03/2014השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דימום אחרי גרידה והתאפסות בטאשחר27/03/2014
אני 3 שבועות אחרי גרידה בהרדמה מלאה (שבוע 11+2 - עובר ללא דופק משבוע 8+6)
1. היה לי דימום חלש כמה שעות אחרי הגרידה וכבר בשחרור מבית החולים נעלם לגמרי
האם תקין שלא היה לי דימום בכלל במשך כל 3 השבועות שאחרי הגירדה???
2. הביוץ מגיע כשהבטא מתאפסת??? או המחזור מגיע כשהבטא מתאפסת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דימום אחרי גרידה והתאפסות בטא - תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/03/2014תקין אך בכל מקרה רצוי לבצע US ביקורת. הביוץ מופיע כ 4 שבועות לאחר ההפלה והווסת מגיעה כשבועיים אח'כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי גרידהשחר23/03/2014
עבריתי לפני שבועיים גרידה בשבוע 11+2 (עובר ללא דופק משבוע 8)
לא היו לי דימומים אחרי הגרידה ועד עכשיו
1. האם זה אומר שחלל הרחם נקי?
2. תוך כמה זמן מגיע ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ אחרי גרידה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי30/03/2014השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחוף..טל22/03/2014
היי אני בת 23 עברתי שתי הפלות עם הכדורים האחרונה הייתה בדצמבר
קרה לי משהו מוזר במחזור הזה יש לי מחזור קשה מאוד יצאו לי גושים גדולים וכאבים חזקים ברחם ששום כדור לא עזר לי ..
לדעתי זה נראה כמו עובר כי בהפלה הראשונה ראיתי את העובר אז אני יודעת פחות או יותר איך זה אמור להיראות...
השאלה שלי אם זה נקרא הפלה טבעית?? או שאריות של ההפלה הקודמת..
ויש לציין שבהפלה השנייה לא היה כל כך גושים כמו בראשונה..
והאם רופא נשים בבדיקה של אולטרסאונד יכול לבדוק מה זה?
אשמח לתשובה מהירה..
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחוף.. - תגובה
ד``ר יורם גלעדי23/03/2014קשה לדעת לפי התיאור בלבד. במידה והיה הריון ניתן לדעת זאת לפי בדיקת דם סמוך לאירוע. בכל מקרה - רצוי לבצע US כדי לשלול פתולוגיות בחלל הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דימום אחרי גרידהמורני13/03/2014
עברתי גרידה לפני יומיים בלילה, שבוע 11+3, עובר תאם לשבוע 8+4
לא נמצא דופק.
אתמול היה לי דימום חלש והיו כבר בכלל לא, התחבושת נקייה,
האם זה תקין??
הגיוני שאין דימום בכלל, הבנתי שדימום אמור להיות שבועיים שלושה ולי אין כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דימום אחרי גרידה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי23/03/2014אם אין דימום סביר להניח שהכל תקין. לפעמים מופיע דימום קל מאוחר יותר. בכל מקרה - אחרי כל גרידה מומלץ לבצע US ביקורת כדי לוודא שאין שארית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין בלוטת התריס ולפוריות והפלהשאלה12/03/2014
לפני חצי שנה עברתי הפלה מאז אני מנסה להכנס להריון . לאחרונה עשיתי בדיקת דם לראות עם יש זיהומים בנרתיק וגילו לי כי בלוטת התריס שלי נמוכה . האם יש קשר בין הקושי להכנס להריון לבלוטת התריס הנמוכה או שזה בעיה שקשורה להפלה ????אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
שאלה12/03/2014ההפלה הייתה מלאכותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין בלוטת התריס ולפוריות והפלה - תגובה
ד``ר יורם גלעדי23/03/2014בהחלט יכול להיות קשר. תת פעילות של הבלוטה יכול לגרום לבעיות פוריות וגם לבעיות במהלך ההריון ולכן חשוב לאזן את הבלוטה לפני הכניסה להריון. ערך TSH מומלץ - 2.5 ומטה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)